Wolna Europa | RestaurantClub
Chef's Menu

Wolna Europa

Info

Chef's Menu

restauracja

Kuchnia i dania

europejska

Atmosfera

casual / swobodna

Średnia cena / 2 Gości

60 - 80 zł

Chef kuchni

Paweł Grzesik

Restaurator

Tadeusz Grzesik

Godziny otwarcia

Sobota12:00 – 23:00
Więcej
Niedziela12:00 – 23:00
Poniedziałek12:00 – 23:00
Wtorek12:00 – 23:00
Środa12:00 – 23:00
Czwartek12:00 – 23:00
Piątek12:00 – 23:00
Nowoczesna restauracja w sercu Mokotowa z rodzinnym klimatem, serwująca wyjątkową kuchnię, prezentująca niebanalne połączenia smakowe, zaskakująca każdego dnia. To także doskonałe miejsce na organizację eventu...
Czytaj całość

Bądź eko! #JedzDlaZiemi

Cechy

Menu A

Pozycja 1: AMUSE-BOUCHE: Chleb na zakwasie (własnego wypieku) z domowym serkiem jogurtowym i kawiorem z bakłażana ZUPA: Chłodnik litewski z maślanki i pieczonych buraków, z jakiem pochet, kompresowanym concasse z ogórka, marynowaną rzodkiewką, szczypiorkiem i oliwa koperkową.

Pozycja 2: PRZED DANIEM GŁÓWNYM: Sorbet cytrynowy z wódką i liściem mięty. DANIE GŁÓWNE: Ręcznie robione fettucine z pesto z bazylii, rukoli i pistacji, z serem halloumi, łuskanym bobem i pistacjami.

Pozycja 3: DESER: Zabaglione z prosecco z mailnami, biszkoptem i pudrem z hibiskusa.

Menu B

Pozycja 1: AMUSE-BOUCHE: Szparag w szynce parmeńskiej ZUPA: Chłodnik litewski z maślanki i pieczonych buraków, z jakiem poche, kompresowanym concasse z ogórka, marynowana rzodkiewką, szczypiorkiem i oliwa koperkową.

Pozycja 2: PRZED DANIEM GŁÓWNYM: Sorbet cytrynowy z wódką i liściem mięty. DANIE GŁÓWNE: Konfitowany policzek wołowy z puree z palonego kalafiora, knedlem czeskim z chleba, dzikim brokułem, kurkami i sosem demi-glace z czerwonym winem.

Pozycja 3: DESER: Zabaglione z prosecco z mailnami, biszkoptem i pudrem z hibiskusa.

Rezerwacja

Chef's Menu

i
2 Gości
12:30
14:15
16:00
17:45
19:30
21:15

Wybierz menu(0/2)

0
0

Specjalna cena festiwalowa

99zł/Gość