Neo(n) Bistro | Chef Tomasz Jakubiak | Chef Patryk Dziamski | Chef Marcin Molik | 17-18.09 | | RestaurantClub
Neo(n) Bistro

Neo(n) Bistro | Chef Tomasz Jakubiak | Chef Patryk Dziamski | Chef Marcin Molik | 17-18.09 |

Info

Neo(n) Bistro

restauracja

Kuchnia i dania

Polska

Atmosfera

fine dining

Średnia cena / 2 Gości

powyżej 150 zł

Chef kuchni

Tomasz Jakubiak, Patryk Dziamski, Marcin Molik

Godziny otwarcia

PoniedziałekNieczynne
Więcej
WtorekNieczynne
ŚrodaNieczynne
CzwartekNieczynne
Piątek18:00 – 23:30
Sobota18:00 – 23:30
NiedzielaNieczynne
Neo(n) Bistro jest pierwszą próbą po-lockdownowej redefinicji fine diningu. To seria unikalnych, weekendowych kolacji wiodących polskich Chefów organizowanych przez twórców Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant...
Czytaj całość

Bądź eko! #JedzDlaZiemi

Cechy

Menu A

Danie 1: Chrupki wieprzowe ze skóry Przystawka zimna: Tradycyjna polska galareta wołowa / żel z ogórka kiszonego i wódki / okruchy chleba żytniego / polskie wasabi

Danie 2: Przystawka ciepła: Kaszka kukurydziana (polenta) gotowana z pieczonym czosnkiem, suszonymi grzybami i rozmarynem / opalany ser wielkopolski / smażone kurki z limonką / karmelizowane figi shot – krem z malin i pieczonych pomidorów

Danie 3: Zupa: Barszcz na kiszonych burakach i ananasie / pyza z jagnięciną i kafirem

Danie 4: Danie ciepłe: Długo pieczony boczek w miodzie gryczanym / konfitowany polik wieprzowy / koniakowy demi glace / puree z ziemniaków i kiszonego jalapeno / podpalane borowiki na maśle

Danie 5: Deser: Kluski leniwe z pieczonej dyni i twarogu / beza / kamyki śliwkowe / ajerkoniak z syfonu / owoce leśne

Menu B

Danie 1: Kromka chleba pieczonego na kaszy gryczanej / masło z miodem Przystawka zimna: Ravioli z buraków piklowanych w ponzu faszerowane bryndzą / dynia piklowana w miodzie gryczanym / żel cytrynowy / popcorn gryczany

Danie 2: Przystawka ciepła: Kaszka kukurydziana (polenta) gotowana z pieczonym czosnkiem i suszonymi grzybami i rozmarynu / opalany serw wielkopolski / smażone kurki z limonką / karmelizowane figi shot – krem z malin i pieczonych pomidorów

Danie 3: Zupa: Barszcz na kiszonych burakach i ananasie / krokiet ziemniaczany

Danie 4: Danie główne: Smażone bakłażany w sosie z pieczonego czosnku i czarnego pieprzu / salsa z kiszonego jalapeno / sezamowy sos marchewkowy

Danie 5: Deser: Kluski leniwe z pieczonej dyni i twarogu / beza / kamyki śliwkowe / ajerkoniak z syfonu / owoce leśne

Rezerwacja

Neo(n) Bistro

i
2 Gości
18:00
18:30
20:45
21:15

Wybierz menu(0/2)

0
0

Specjalna cena festiwalowa

249zł/Gość