Frank - Winebar & Shop | RestaurantClub
Chef's Menu
Restaurant Week

Frank - Winebar & Shop

Info

Chef's Menu

Restaurant Week

restauracja

Kuchnia i dania

niemiecka

Atmosfera

casual / swobodna

Średnia cena / 2 Gości

60 - 80 zł

Chef kuchni

Aleksander Baron

Restaurator

Marek Pietrzyk

Godziny otwarcia

PoniedziałekNieczynne
Więcej
Wtorek17:00 – 23:00
Środa17:00 – 23:00
Czwartek17:00 – 23:00
Piątek15:30 – 23:30
Sobota13:30 – 23:30
Niedziela13:30 – 22:30
Odkryj Frankonię w Warszawie! Jedyny Winebar frankoński zaprasza do degustacji niemieckich smaków i trunków regionu. Jesteśmy rodzinną firmą, pasjonatami krainy winem płynącej, regionu o bogatej tradycji i...
Czytaj całość

Bądź eko! #JedzDlaZiemi

Cechy

Menu A

Pozycja 1: Amuse bouche: Kroketten - z quarkiem, kminkiem i ziołami. Pasty z gorącym preclem: - pasta z palonym masłem i bobem, z miętą i kminkiem - pasta serowa z bawarskich serów, z cebulą i kminkiem - smalec z fasoli z grzybami leśnymi

Pozycja 2: Spaetzle z sosem z serów bawarskich i wina, z natką i dymką, sałatka z serem krowim podpuszczkowym w czarnej soli, pomidorami, kiszonym ogórkiem i pumperniklem, ziołami

Pozycja 3: Rote Grutze - czerwone owoce i rabarbar duszone w czerwonym winie, bita śmietana

Menu B

Pozycja 1: Amuse bouche: Blutwurstkrokette - krokiet z kaszanką i majerankiem Pasty z gorącym preclem: - pasta śledziowa z śledziem i ikrą - Schinkenn Musse mit Kren - pasta serowa z bawarskim serów, z cebulą i kminkiem

Pozycja 2: Saure Zipfel - dwie białe kiełbaski gotowane w occie i białym winie z cebulą i przyprawami, sałatka ziemniaczana ze śledziem i kaparami

Pozycja 3: Rote Grutze - czerwone owoce i rabarbar duszone w czerwonym winie, bita śmietana

Martini Fiero & KINLEY Tonic Water
Koktajl powitalny od Partnerów Festiwalu w prezencie!
Menu A

Przystawka: Siorb! Rosół z 40-letnim winem i grzybami

Danie główne: Chrup! Flammkuchen calzone z serem i selerem, orzechami

Deser: Trzask! Sorbet Martini Fiero ze strzelającym cukrem, galaretka z toniku

Menu B

Przystawka: Siorb! Rosół wołowy z 40-letnim winem

Danie główne: Chrup! Flammkuchen calzone z serem i selerem, orzechami i szynką szwarcwaldzką

Deser: Trzask! Sorbet Martini Fiero ze strzelającym cukrem, galaretka z toniku

Rezerwacja

Chef's Menu

i
2 Gości
12:30
14:15
16:00
17:45
19:30
21:15

Wybierz menu(0/2)

0
0

Specjalna cena festiwalowa

99zł/Gość