The Lobster House | RestaurantClub
Chef's Menu
Dining Week

The Lobster House

Info

Chef's Menu

Dining Week

restauracja

Kuchnia i dania

Amerykańska

Atmosfera

z widokiem

Średnia cena / 2 Gości

powyżej 150 zł

Chef kuchni

Marcin Legat

Restaurator

Aleksandra Kołtko, Krzysztof Korzeniowski

Godziny otwarcia

Piątek11:00 – 23:30
Więcej
Sobota11:00 – 23:30
Niedziela11:00 – 23:00
Poniedziałek11:00 – 23:00
Wtorek11:00 – 23:00
Środa11:00 – 23:00
Czwartek11:00 – 23:00
Restauracja w samym Centrum Warszawy mieszcząca się na Trakcie Królewskim specjalizująca się w owocach morza, w szczególności skorupiakach wyławianych aż z siedmiu morskich akwariów! Specjalnością...
Czytaj całość

Bądź eko! #JedzDlaZiemi

Cechy

Menu A

Pozycja 1: Duo ostryg: fine de claire z cytryną i sosem mignonette zapiekana ostryga Rockefeller

Pozycja 2: Skwierczący talerz owoców morza: krewetka, ośmiornica, kalmar, mule, vongole w sosie winno maślanym z bagietką

Pozycja 3: Beza z kremem waniliowym z truskawkami

Menu A

AMUSE-BOUCHE! W prezencie na powitanie niespodzianka dla podniebienia

Danie 1: ostryga fin de claire / ocet / szalotka

Danie 2: ostryga / krewetki / szpinak / sos holenderski / szampan

Danie 3: capuccino z homara

Danie 4: skwierczący talerz: ośmiornica / krewetka/ kalmar / mule / vongole / bagietka

Danie 5: sernik z białej czekolady

Menu B

AMUSE-BOUCHE! W prezencie na powitanie niespodzianka dla podniebienia

Danie 1: carpaccio z ośmiornicy / koper włoski / parmezan / oliwa

Danie 2: zapiekana małża św. Jakuba / wakame / pomidor / pikantny sos

Danie 3: cappucino z homara

Danie 4: żabnica / puree z chrzanem / zielone warzywa

Danie 5: sernik z białej czekolady

Rezerwacja

Chef's Menu

i
2 Gości
12:30
14:15
16:00
17:45
19:30
21:15

Wybierz menu(0/2)

0

Specjalna cena festiwalowa

99zł/Gość

Dining Week

i
2 Gości
13:45
16:00
18:15
20:30

Wybierz menu(0/2)

0
0

Specjalna cena festiwalowa

149zł/Gość