Bilbao PINTXOS | WINE | TAPAS | RestaurantClub
Restaurant Week

Bilbao PINTXOS | WINE | TAPAS

Info

Restaurant Week

restauracja

Kuchnia i dania

hiszpańska

Atmosfera

casual / swobodna

Średnia cena / 2 Gości

powyżej 150 zł

Chef kuchni

Jan Kuruliszwili

Restaurator

Mariusz Kania

Godziny otwarcia

Sobota16:00 – 23:00
Więcej
Niedziela12:00 – 22:00
Poniedziałek12:00 – 22:00
Wtorek12:00 – 22:30
Środa12:00 – 22:30
Czwartek12:00 – 23:00
Piątek12:00 – 23:00
Restauracja Bilbao inspirowana jest podróżami do Kraju Basków w północnej Hiszpanii. W naszym lokalu znajdziecie koktajle i barowe przekąski, pintxos [pinczos], czyli mini przekąski z...
Czytaj całość

Bądź eko! #JedzDlaZiemi

Cechy

Martini Fiero & KINLEY Tonic Water
Cocktail powitalny od Partnerów Festiwalu w prezencie
Menu A

Przystawka: Buñuelos de queso de cabra       Pączki z kozim serem, sałatką z kolorowych buraków z miodem rozmarynowym i balsamicznym octem sherry

Danie główne: Halibut a'la koskera Filet z halibuta, małże, kolorowe szparagi, groszek cukrowy, sos bearnaise, salsa verde

Deser: Canutillos „Bilbao Rożki z queso fresco, cream patisserie, coulis z malin

Menu B

Przystawka: Morcilla de burgos Kaszanka de burgos, jajko przepiórcze, mus z rabarbaru, aioli z czosnkiem niedźwiedzim, kompresowane jabłko

Danie główne: Costillas de cerdo ibérico Żeberko ze świni iberyjskiej, chrupiący boczek, demi glace, kasztany, patatas brawas a'la riojana

Deser: Canutillos „Bilbao Rożki z queso fresco, cream patisserie, coulis z malin

Rezerwacja

Twój stolik

i
2 Gości
12:00
13:45
15:30
17:15
19:00
20:45

Wybierz menu(0/2)

0
0

Specjalna cena festiwalowa

69zł/Gość