Кухня
włoska
Шеф-кухар
Jakub Chmielarczyk
Атмосфера
casual / swobodna
Рік відкриття
1997
Tiramisu i tajemnice włoskiej kuchniㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
DOŚWIADCZENIE SPECJALNE - WARSZTATY KULINARNE z kuchni włoskiej (2 osobowe)
Zaczniemy od przygotowania deseru, czyli sławnego na cały świat Tiramisu według oryginalnej receptury.
Deser trafi do lodówki, aby stężał, a rozkoszować się nim będziecie na koniec imprezy.
Jako przekąskę zrobimy pyszne foccacie. W klasycznej wersji z oliwą i rozmarynem, oraz bardziej wypasionej, z doskonałej jakości dodatkami np. buratta, oliwki kalamata, mortadela bolońska z sosem pistacjowym. Idealnie skomponują się z deską serów (Pecorino, Grana Padano, Camembert, Feta, Gorgonzola) oraz oliwą prosto z tłoczni z Corleone na Sycylii.
Danie główne to własnoręcznie zrobiony makaron tagliatelle, który wykorzystacie do przygotowania jednego z poniższych dań:
- Krewetki w sosie winno-maślanym
- Rzymska Carbonara
Nad całością czuwać będzie nasz szef kuchni Jakub Chmielarczyk, a wszystko to oczywiście
w towarzystwie kieliszka wyśmienitego włoskiego wina. (Możesz wybrać wersję bezalkoholową).
Każda para pracuje na swoim stanowisku. Zapewniamy cały potrzebny sprzęt.
Fartuchy, piecyki do pieczenia, maszynki do makaronu, kuchenki, patelnie i noże.
W cenie warsztatu oferujemy: kawę, herbatę, wodę, oraz wszystkie dania, które powstaną podczas warsztatu.
Istnieje możliwość zakupienia dodatkowych napojów oraz zestawu do samodzielnego pieczenia pizzy w domu z 20% rabatem.