Про насКар'єраGift VoucherПреміум-досвідWeekly
Допомога
UK
Icon arrow
Знайди стіл#ChefsMenuФестиваліБлог
Увійти
Icon search
festiwale

Najlepsze restauracje w Polsce - wyniki Plebiscytu Gości

Wiosenna edycja RestaurantWeek® 2025 rozgrzała kulinarne emocje do maksimum i pobiła wszystkie rekordy. Niemal 215 tysięcy Foodies w Polsce i Czechach świętowało miłość do jedzenia i wspólne spotkania przy stole podczas największych festiwali RestaurantWeek®. W ramach największego plebiscytu restauracyjnego w kraju Goście ocenili i wybrali najlepsze restauracje.

14 maja 2025

Rekordowa liczba rezerwacji, rekordowa frekwencja i rekordowe emocje – to wszystko wydarzyło się tej wyjątkowej wiosny, kiedy RestaurantWeek® obchodził swoje 10-lecie. Zakończona edycja umocniła pozycję Festiwalu jako największego i najbardziej angażującego wydarzenia towarzysko-restauracyjnego w Polsce, a także jednego z największych festiwali restauracyjnych na świecie. Łącznie niemal 215 000 Gości wzięło udział w wiosennych festiwalach w Polsce i Czechach. Tylko w ramach RestaurantWeek® przy stołach ponad 400 najlepszych restauracji, w 13 największych polskich aglomeracjach, zasiadło dokładnie 180 098 Foodies. BreakfastWeek przyciągnął dodatkowo 18 127 miłośników śniadań, a czeska edycja RestaurantWeek® w Pradze, Brnie, Pilznie i Ostrawie – 15 844 Gości, co potwierdza rosnącą popularność formatu za granicą. Wniosek jest prosty: restauracyjne doświadczenia to jeden z ulubionych sposobów wspólnego spędzania czasu!

Odkrywaj menu w restauracjach - RestaurantWeek - RestaurantClub.pl

– Tegoroczna wiosna była absolutnie rekordowa! Niemal 215 tysięcy Gości wzięło udział w naszych festiwalach, co pokazuje, że apetyt na restauracyjne doświadczenia jest dziś większy niż kiedykolwiek – mówi Paulina Piwko, współorganizatorka RestaurantWeek®. – To ogromny sukces i potwierdzenie, że społeczność Foodies jest jedną z najbardziej zaangażowanych. Jesteśmy dumni, że razem tworzymy coś więcej niż kulinarne wydarzenie – dodaje. – A to dopiero początek emocji w tym roku! Już teraz intensywnie pracujemy nad jesienną edycją, która z pewnością przyniesie kolejne niespodzianki. RestaurantWeek® rośnie w siłę, a lojalność i entuzjazm Gości pokazują, jak istotną rolę pełni w budowaniu kultury restauracyjnej - uzupełnia Piwko. Jeszcze przed jesienną edycją kulinarni koneserzy będą mogli odwiedzić restauracje, które wezmą udział w odbywającym się latem FineDiningWeek. Przedsprzedaż biletów już trwa.

Wiosenna edycja RestaurantWeek® odbywała się pod hasłem „Born To Be Foodie”, celebrując 10 lat wspólnych spotkań przy stole i podkreślając, że bycie Foodie to dziś znacznie więcej niż tylko zamiłowanie do dobrego jedzenia – to prawdziwa pasja do odkrywania smaków, emocji, relacji i przeżywania restauracyjnych doświadczeń. 

Plebiscyt Gości RestaurantWeek®

Plebiscyt Gości RestaurantWeek® to największy plebiscyt restauracyjny w Polsce, w którym o nagrodach decydują nie eksperci, lecz sami Goście – aktywni amatorzy restauracyjnych doświadczeń i autorskiej kuchni. Oceniają oni restauracje w pięciu kategoriach: przystawka, danie główne, deser, obsługa oraz atmosfera. Plebiscyt jest również okazją do wyróżnienia najlepszych debiutów i najpopularniejszych restauracji w kraju. W tej najbardziej obiektywnej formule nagrody i wyróżnienia otrzymało ponad 100 restauracji. 

Zwyciężczynią ogólnopolskiego Plebiscytu Gości RestaurantWeek® wiosna 2025 została restauracja Gustaw z Wrocławia. Na drugim miejscu uplasowała się Giro Krakowska 182 (Wrocław), a podium zamyka Bellevue (Szczecin).

7eab3bb6e92b08af32450aa9c92c99f5.jpg
Jedno z festiwalowych dań w zwycięskiej Restauracji Gustaw (Wrocław)

Oprócz uznania ze strony Gości, zwycięskie restauracje otrzymają także atrakcyjne nagrody. Pepsi nagrodzi laureatów zapasem swoich napojów, Lipton obdaruje ich zestawami herbat,  Alpro przekaże napoje roślinne, a Martini wyposaży restauracje w produkty swojej marki. O wysokozasięgowe publikacje na temat nagrodzonych miejsc zadbają m.in. Elle, Glamour, Wirtualna Polska, Twój Styl, Goingapp.pl, Papaja.pl, Horecaline.pl, Poradnik Restauratora, Horecanet.pl, Szef Kuchni oraz Raport Restauratora.

Najlepsze restauracje wiosennej edycji RestaurantWeek® w kategoriach ogólnopolskich:

I MIEJSCE W POLSCE:  Gustaw (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: zapas produktów Pepsi o wartości 3 tys. zł, Lipton Variety Pack, publikacja w wydaniu online Elle oraz w Raporcie Restauratora;

II MIEJSCE W POLSCE:  Giro Krakowska 182 (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: zapas produktów Martini o wartości 3 tys. zł, Lipton Variety Pack, publikacja online w Twój Styl oraz Horecanet;

III MIEJSCE W POLSCE:  Bellevue (Szczecin)
Nagroda dla Restauracji: zapas produktów Pepsi o wartości 2 tys. zł, Lipton Variety Pack, publikacja online w Glamour;

7d7d63bb4fd6993a27b438bbc5cc0a5d.jpg
Filet z dorady, kremowe puree, salsa verde, ciecierzyca, pak choi w Niewinni Czarodzieje 44 (Warszawa)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA W POLSCE: Niewinni Czarodzieje 44 (Warszawa)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Going, pięć dwuosobowych zaproszeń na jesienną edycję RestaurantWeek®;

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA W POLSCE: Gustaw (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Poradniku Restauratora;

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE W POLSCE: Bellevue (Szczecin)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Wp Pyszności;

NAJLEPSZY DESER W POLSCE: Seafood Station Restaurant & Oyster Bar (Warszawa)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Szef Kuchni;

NAJLEPSZA ATMOSFERA W POLSCE:  Trzy po Trzy w Kamienicy (Białystok)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Papaja;

NAJLEPSZA OBSŁUGA W POLSCE:  Giro Krakowska 182 (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Horecaline, pięć dwuosobowych zaproszeń na jesienną edycję RestaurantWeek®;

NAJLEPSZY DEBIUT W POLSCE:  Gustaw (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Wp Kuchnia.

Najlepsze restauracje wiosennej edycji RestaurantWeek® w regionach

BIAŁYSTOK

563c39bbb0f21f2894f01195e509088c.jpeg
Łosoś gravlax w regionalnej marynacie z wódki żubrówki z trawą, cytrusami oraz burakiem podany na focacci z wędzoną śmietaną, oprószony pudrem z zielonego kopru w Trzy po Trzy w Kamienicy

I MIEJSCE:  Trzy po Trzy w Kamienicy

II MIEJSCE: Regiment

III MIEJSCE: Nastroje w Hotelu 3 Trio

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Regiment

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Trzy po Trzy w Kamienicy

NAJLEPSZY DESER: Nastroje w Hotelu 3 Trio

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Trzy po Trzy w Kamienicy

NAJLEPSZA OBSŁUGA: eatallo Tutto Italiano Vero

NAJLEPSZY DEBIUT: Aplauz w Hotelu Opera

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Trzy po Trzy w Kamienicy

 

BYDGOSZCZ

5166fe235850578b51a6c383078533b6.jpg
Stek z cukinii z ogórkiem, czerwonym curry, jogurtem naturalnym oraz hummusem z marchewki i kolendry w Gdańska 14

I MIEJSCE: Gdańska 14

II MIEJSCE: MONKA Młyny Rothera

III MIEJSCE: Migavka

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: MONKA Młyny Rothera

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Gdańska 14

NAJLEPSZY DESER: Restauracja 3V6 (City Hotel)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Migavka

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Gdańska 14

NAJLEPSZY DEBIUT: MONKA Młyny Rothera

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: MONKA Młyny Rothera

 

KRAKÓW

624ce1630098b696c538396b5cd41dfd.jpg
Zestaw dla fleksitarian w Halickiej Eatery & Bar to m.in. filet z perliczki, zapiekanka ziemniaczana z truflą, grillowana sałata, sos smardzowy

I MIEJSCE: Halicka Eatery & Bar

II MIEJSCE: Jodełkowa

III MIEJSCE: Gringos

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Halicka Eatery & Bar

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Garnish Food&Wine

NAJLEPSZY DESER: Halicka Eatery & Bar

NAJLEPSZA ATMOSFERA: ORZO Kraków

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Jodełkowa

NAJLEPSZY DEBIUT: Jodełkowa

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Puente

 

LUBELSKIE

3f943660f88a9d5bd707b3d061d21f9a.jpg
Beza malinowa - beza, krem mascarpone - śmietanka z musem malinowym, płatki róży w Giuseppe

I MIEJSCE: Giuseppe

II MIEJSCE: La Casa

III MIEJSCE: Perłowa Pijalnia Piwa

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Mercure

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Giuseppe

NAJLEPSZY DESER: Locomotiva

NAJLEPSZA ATMOSFERA: La Casa

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Giuseppe

NAJLEPSZY DEBIUT: Holiday Inn Express

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Perłowa Pijalnia Piwa

 

ŁÓDŹ

2f6ed52b167aaeca091c5883b1876b93.jpg
Sezonowy dorsz Skrei z krewetką argentyńską, sosem z pieczonej papryki i anchois, purée z batata z jalapeño oraz sałatą z sosem z gorczycy i szalotki w Heksagon 2.0

I MIEJSCE: Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***)

II MIEJSCE: Heksagon 2.0

III MIEJSCE: Ramki Restauracja

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Przy Kominie

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Heksagon 2.0

NAJLEPSZY DESER: Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Ramki Restauracja

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***)

NAJLEPSZY DEBIUT: Bohema

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Heksagon 2.0

 

POZNAŃ

58e66a57e9f967fdb50861b262b3d1a3.jpeg
Gruszka w czerwonym winie podana z lodami śliwkowymi, kremem chantilly i bezą w The Time

I MIEJSCE: The Time 

II MIEJSCE: Dram: Cocktail Bar & Restaurant

III MIEJSCE: Cztery Pory Roku

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: The Time 

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: The Time 

NAJLEPSZY DESER: Cztery Pory Roku

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Galeria Smaku

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Dram: Cocktail Bar & Restaurant

NAJLEPSZY DEBIUT: The Time 

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: The Time 

 

RZESZÓW

9e2d48b65642e927758960a94b4da885.jpg
Tiramisu z kremem pistacjowym, mus rabarbarowy, sos truskawkowo - miętowy z chilli, orzeszki ziemne w Hilton Garden Inn Rzeszów

I MIEJSCE: Hilton Garden Inn Rzeszów

II MIEJSCE: ZEST

III MIEJSCE: Oranżeria

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Muro

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Hokus 2.0

NAJLEPSZY DESER: KUK NUK

NAJLEPSZA ATMOSFERA: ZEST

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Hilton Garden Inn Rzeszów

NAJLEPSZY DEBIUT: Karolina Park

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Hilton Garden Inn Rzeszów

 

SZCZECIN

5c59fb02031fc89bd13e3f2eec589129.jpg
Żebro wołowe sous vide z sosem demi-glace z gorczycą i miodem, podawane z truflowymi ziemniakami, grillowanymi warzywami i majonezem szczypiorkowym w Bellevue

I MIEJSCE: Bellevue

II MIEJSCE: Nesebar kuchnia bałkańska

III MIEJSCE: małe Przyjemności

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Rocker Club&Grill

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Bellevue

NAJLEPSZY DESER: małe Przyjemności

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Nesebar kuchnia bałkańska

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Bellevue

NAJLEPSZY DEBIUT: Europa Restaurant & Café

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Bellevue

 

ŚLĄSK

ea9fe650b353811caf4e4e6543c6a78c.jpg
Krewetki w tempurze, mus mango-habanero, salsa pomidorowa w BOSCO

I MIEJSCE: BOSCO (Bielsko-Biała)

II MIEJSCE: Cechownia Rozbark Kawa i Strawa (Bytom)

III MIEJSCE: Food&Ball by Arkadiusz Milik (Katowice)

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: BOSCO (Bielsko-Biała)

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Dębowa (Bielsko-Biała)

NAJLEPSZY DESER: Food&Ball by Arkadiusz Milik (Katowice)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: MUNDO food&people (Katowice)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Cechownia Rozbark Kawa i Strawa (Bytom)

NAJLEPSZY DEBIUT: Cechownia Rozbark Kawa i Strawa (Bytom)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: BOSCO (Bielsko-Biała)

 

TRÓJMIASTO

bbed5a2a1d50fea3dfb01b4d14a51697.jpg
Gładzica atlantycka w autorskim sosie z owoców morza i piklowany ogórek w Fisherman

I MIEJSCE: Canis (Gdańsk)

II MIEJSCE: Fisherman (Sopot) 

III MIEJSCE: Butchery & Wine (Gdynia)

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Butchery & Wine (Gdynia)

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Canis (Gdańsk)

NAJLEPSZY DESER: Fisherman (Sopot) 

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Mezalians (Gdańsk)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Canis (Gdańsk)

NAJLEPSZY DEBIUT: Canis (Gdańsk)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Canis (Gdańsk)

 

WARMIA I MAZURY

cc6fa5d38ff70f1e4ab180420ce5379f.jpg
Propozycja Loft 2.0 to m.in. polędwiczka wieprzowa po bawarsku otaczana ziołami z sosem pieprzowym, puree z zielonego groszku, ziemniakiem hasselback, pappardelle z marchewki

I MIEJSCE: Loft 2.0 (Olsztyn)

II MIEJSCE: Hotel Kopczyński (Dobre Miasto)

III MIEJSCE: Nie Lada Ryba - Hotel Pirat (Olsztyn)

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Słoneczna Przystań (Olsztyn)

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Pałac Warlity (Olsztynek)

NAJLEPSZY DESER: Lake Hill Mazury Resort & Spa

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Sirocco (Olsztyn)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Loft 2.0 (Olsztyn)

NAJLEPSZY DEBIUT: Lake Hill Mazury Resort & Spa

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Loft 2.0 (Olsztyn)

 

WARSZAWA

61bffde152e01313f3f5393792f2fd1e.jpeg
Shrimp Alfredo Linguine - krewetki, makaron linguine, biały kremowy sos Alfredo, parmezan w Seafood Station Restaurant & Oyster Bar

I MIEJSCE: Seafood Station Restaurant & Oyster Bar

II MIEJSCE: Laba

III MIEJSCE: Chianti

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Mokolove

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Laba

NAJLEPSZY DESER: Seafood Station Restaurant & Oyster Bar

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Chianti

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler

NAJLEPSZY DEBIUT: Seafood Station Restaurant & Oyster Bar

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Niewinni Czarodzieje 44

 

WROCŁAW

Screenshot 2025-05-12 at 14.57.24.png
Pasta alla Norcina w Giro Krakowska 182

I MIEJSCE: Gustaw

II MIEJSCE: Giro Krakowska 182

III MIEJSCE: Trattoria Siesta Nuova

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Gustaw

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Gustaw

NAJLEPSZY DESER: Gustaw

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Peruwiana

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Giro Krakowska 182

NAJLEPSZY DEBIUT: Gustaw

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Trattoria Siesta Nuova

Plebiscyt Gości BreakfastWeek

Znane są również wyniki Plebiscytu Gości BreakfastWeek – Festiwalu Śniadań na mieście, który towarzyszył wiosennej edycji RestaurantWeek®. Goście wybrali m.in. najlepsze śniadanie, atmosferę, obsługę, a także najlepszy debiut i najpopularniejszą restaurację. Zwycięzcą ogólnopolskiego Plebiscytu Gości BreakfastWeek została Cafe Młyńska z Poznania. Drugie miejsce zajęła restauracja Karavan z Wrocławia, a na trzecim uplasowała się śląska Strefa Smaków Kłos. 

8234b5a7a4835c406b0717b2c8faa4d1.jpeg
Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem,  jajkiem poche, pomidorkami, malinami, borówkami, aksamitnym sosem gorgonzola, pistacjami i rukolą w Cafe Młyńska

Najlepsze restauracje wiosennej edycji BreakfastWeek w kategoriach ogólnopolskich

I MIEJSCE W POLSCE:  Cafe Młyńska (Poznań)
Nagroda: 30 zgrzewek Alpro Barista Owies i Alpro Barista Migdał

II MIEJSCE W POLSCE:  Karavan (Wrocław)
Nagroda: 20 zgrzewek Alpro Barista Owies i Alpro Barista Migdał

III MIEJSCE W POLSCE: Strefa Smaków Kłos (Zabrze)
Nagroda: 10 zgrzewek Alpro Barista Owies i Alpro Barista Migdał

NAJLEPSZE ŚNIADANIE W POLSCE: Cafe Młyńska
NAJLEPSZA ATMOSFERA W POLSCE: Strefa Smaków Kłos
NAJLEPSZA OBSŁUGA W POLSCE: Karavan
NAJLEPSZY DEBIUT W POLSCE: Karavan
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA W POLSCE: Cafe Freska

KRAKÓW

1e985b8bb6cb8dba8ea2892288264621.jpg
Tost francuski z szarpaną wieprzowiną w Liberty Cafe

I MIEJSCE: Liberty Cafe

II MIEJSCE: Nomadic Urban Premium Suites

III MIEJSCE: Kroma

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Nomadic Urban Premium Suites

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Kroma

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Liberty Cafe

NAJLEPSZY DEBIUT: Nomadic Urban Premium Suites

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Liberty Cafe

 

POZNAŃ

d6ded796475a6df71b0a20f83758ac9a.jpg
Jajka po turecku z wędzonym łososiem na cytrynowym labneh z pesto bazyliowo-pistacjowym z oliwą z wędzonej papryki i płatkami chilli, podawane z pieczywem w Lavenda food&cake

I MIEJSCE: Cafe Młyńska

II MIEJSCE: Lavenda food&cake

III MIEJSCE: Nadzieja

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Cafe Młyńska

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Cafe Młyńska

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Lavenda food&cake

NAJLEPSZY DEBIUT: POSTO

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Cafe Młyńska

 

SZCZECIN

f2a03d861b9af3c4c5a450efb9b3592f.jpg
Benedykt z krewetkami czosnkowymi w Bonjour French Bistro

I MIEJSCE: Bonjour French Bistro

II MIEJSCE: Latin Brunch

III MIEJSCE: Limone Cafe

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Bonjour French Bistro

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Limone Cafe

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Bonjour French Bistro

NAJLEPSZY DEBIUT: DeVibez Restaurant & Cafe

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Latin Brunch

ŚLĄSK

35c60770344dc64f49dadc1a9a9c8bcc.jpg
Chałka maślana, chantilly z białej czekolady, golden syrup apple, owoce sezonowe, delikatny  mus z mlecznej czekolady i beza francuska w Strefa Smaków Kłos

I MIEJSCE:  Strefa Smaków Kłos (Zabrze)

II MIEJSCE: Bocconcini by Portafortuna (Katowice)

III MIEJSCE: Magnum 2.0 (Bielsko-Biała)

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Strefa Smaków Kłos (Zabrze)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Strefa Smaków Kłos (Zabrze)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Bocconcini by Portafortuna (Katowice)

NAJLEPSZY DEBIUT: Strefa Smaków Kłos (Zabrze)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Strefa Smaków Kłos (Zabrze)

 

TRÓJMIASTO

Screenshot 2025-05-12 at 15.11.31.png
Domowej roboty brioszka z serem Gruyere podana z panierowanym w parmezanie żółtkiem, z awokado, kimchi-mayo oraz tofu glazurowanym w miso i sezamie w Port Fromage

I MIEJSCE:  Port Fromage

II MIEJSCE: Mezalians (Gdańsk)

III MIEJSCE: Content Restaurant

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Port Fromage

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Młyn Bistro (Gdańsk)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Mezalians (Gdańsk)

NAJLEPSZY DEBIUT: Port Fromage

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Port Fromage

 

WARSZAWA

8e9bcebf048bd75991fe67126cf80a9e.jpg
Gofr z wołowiną bulgogi, sadzone jajko, marynowany daikon, warzywa orientalne, sos sriracha w Panattoni Cafe

I MIEJSCE:  Panattoni Cafe

II MIEJSCE: Wyraj 

III MIEJSCE: SHUK mezze & bar

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Panattoni Cafe

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Park Cafe Mokotów

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Wyraj 

NAJLEPSZY DEBIUT: Zwierciadło Restaurant & Cocktail Bar (Hotel Flaner)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Pianka 3.0

 

WROCŁAW

Screenshot 2025-05-12 at 15.14.57.png
Śniadaniowy burger w Karavan: maślana bułka, karmelizowane pieczarki, ser mimolette, sadzone jajko, karmelizowana cebula, szpinak, chilli mayo

I MIEJSCE:  Karavan

II MIEJSCE: Yerba Café 

III MIEJSCE: Cafe Freska 

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Karavan

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Yerba Café 

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Karavan

NAJLEPSZY DEBIUT: Karavan

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Cafe Freska 

Kolejne festiwale RestaurantWeek® i BreakfastWeek odbędą się na przełomie października i listopada. Bilety na nie to wspaniały prezent dla bliskich osób!

Na Prezent baner glowny desktop.png

Поділитися:
Icon facebook
Icon twitter
Icon linkedin

Рекомендовані статі

Warszawskie restauracje, do których chce się wracać.

Wiosenna edycja RestaurantWeek® przyniosła setki kulinarnych odkryć. Wiele restauracji, które zachwyciły popisowym menu, zaprasza teraz na swoje regularne dania. Czas pomiędzy Festiwalami to świetny moment, by znów zająć miejsce przy stole w jednej z warszawskich restauracji.
Każde miejsce to inna historia, styl i doświadczenie – wybierz coś dla siebie lub spróbuj wszystkich!

rozmaitości

Born to break rules! Odkryj smaki, które łamią zasady na RestaurantWeek®!

Czy czekolada może zakochać się w śledziu ze śliwkami? Czy francuska zupa cebulowa odnajdzie się w duecie z lodowym cydrem? A może torcik z krewetkami i filetowanym grejpfrutem to nowy hit wśród Foodies? Na RestaurantWeek® przekroczysz granice kulinarnej wyobraźni i odkryjesz smaki, które łamią wszelkie reguły! Jesteś Born to Be Foodie? 

Nie zwlekaj – zarezerwuj stolik w restauracji już teraz na RestaurantWeek.pl!  »

Biuro Prasowe

Poznaj najgorętsze debiuty wiosennej edycji RestaurantWeek®! Zarezerwuj, zanim zrobią to inni!

Kulinarna rewolucja trwa! Wiosenna edycja RestaurantWeek® to ponad 100 nowych restauracji w całej Polsce, które czekają, by zaskoczyć i zachwycić autorskimi menu. To niepowtarzalna okazja, by przed wszystkimi odkryć miejsca, o których wkrótce będzie głośno. Jesteś #BornToBeFoodie? Nie przegap szansy na wyjątkowe kulinarne doświadczenia! Rezerwuj stolik już teraz na RestaurantWeek.pl. 

Biuro Prasowe

Polacy w 10 lat zostali Foodies! 🍽️ RestaurantWeek® napędza rewolucję restauracyjną!

Polska gastronomia eksplodowała! 🍽️ W ciągu dekady (2014-2024) restauracje stały się czymś więcej niż tylko miejscem na szybki posiłek. Dziś to przestrzenie spotkań, kulinarnych odkryć i tworzenia trendów, które wznoszą polską scenę restauracyjną na światowy poziom. Liczba restauracji wzrosła w tym czasie o ponad 30%, wydatki na jedzenie poza domem podwoiły się, a Polacy pokochali odkrywanie nowych smaków, jak nigdy dotąd. W samym sercu tej rewolucji jest RestaurantWeek®, który od 10 lat zmienia zwykłe wyjścia do restauracji w wyjątkowe doświadczenia. Jak Polska stała się krajem Foodies? Oto przepis na sukces ostatniej dekady!

Biuro Prasowe

Wiosenne poranki w trybie śniadaniowym - odkryj śniadaniowe hity podczas BreakfastWeek!

Odkryj poranki w nowym, wiosennym wydaniu! BreakfastWeek przełącza Cię na tryb śniadaniowy i pozwala celebrować każdy poranek bez pośpiechu. To wspaniała okazja, by odkryć najmodniejsze śniadaniownie i zanurzyć się w świecie wyjątkowych smaków. Zapomnij o rutynie! Do 17 kwietnia czekają na Ciebie festiwalowe śniadania, które kuszą nieoczywistymi połączeniami. Brioche z kaszanką, jajem w koszulce i jabłkami w cydrze, naleśniki z kawiorem i śmietankowym serkiem, czy chrupiąca pajda chleba z omletem, kimchi i twarożkiem – to tylko niektóre z popisowych propozycji. Nieważne czy zaczynasz dzień w pojedynkę, z rodziną, czy z przyjaciółmi – jedno kliknięcie dzieli Cię od śniadania, które zmieni rytm Twojego poranka. Wejdź w tryb śniadaniowy i rezerwuj najgorętsze śniadania sezonu.
 

Rezerwuj na śniadanie w restauracji na BreakfastWeek.pl  »

Biuro Prasowe

TOP restauracje, które zachwycają Foodies! Sprawdź, gdzie musisz zjeść na RestaurantWeek®!

Ruszyła wiosenna edycja RestaurantWeek® – największego i najpopularniejszego Festiwalu towarzysko-kulinarnego w Polsce. 

Pod hasłem #BornToBeFoodie od 4 marca do 17 kwietnia topowe restauracje w całym kraju zapraszają na wyjątkowe, trzydaniowe menu w cenach nawet 50% niższych niż w regularnej karcie! Spotkania przy stole to doskonała okazja, żeby spróbować czegoś nowego i zaskoczyć podniebienie nieoczywistymi smakami. Które restauracje podbiją serca prawdziwych Foodies? Sprawdź topowe rekomendacje! 

Najwyższy czas rezerwować stoliki: RestaurantWeek.pl! » 

Biuro Prasowe

#BornToBeFoodie – świętuj 10 lat przy stole! Ruszyły rezerwacje na wiosenną edycję RestaurantWeek®

Właśnie wystartowały rezerwacje na największe i najpopularniejsze wydarzenie towarzysko-kulinarne w Polsce - RestaurantWeek®! 

Nadchodząca wiosenna edycja Festiwalu odbędzie się pod hasłem #BornToBeFoodie i potrwa od 4 marca do 17 kwietnia. Na Gości spragnionych odkrywania nowych smaków w topowych restauracjach czekają autorskie, trzydaniowe menu z prezentem od partnera 
w specjalnych, nawet do 50% niższych cenach, dostępnych tylko podczas wydarzenia. 

Kulinarne odkrycia można rezerwować na https://RestaurantWeek.pl/   » 

Świętuj 10-lecie RestaurantWeek® i przekonaj się, że smakowanie życia zaczyna się na talerzu!
 

Biuro Prasowe

Rezerwacje z RestaurantClub na co dzień - sprawdź jak?

Rezerwacja stolików online to wygoda, która zmienia doświadczenia gości w restauracjach – oszczędzasz czas, masz dostęp do pełnej informacji i możesz spersonalizować swój wybór. Foodies doskonale znają ten komfort dzięki Festiwalom takim jak RestaurantWeek®, FineDiningWeek® czy BreakfastWeek. Ale czy wiesz, że na RestaurantClub.pl oraz w aplikacji możesz rezerwować stoliki lub specjalne menu nie tylko podczas Festiwali, ale także na co dzień?

Poznaj wszystkie opcje rezerwacji od RestaurantClub! Rezerwuj jak Ci wygodnie. 

rozmaitości

Nowy rok, nowa kulinarna podróż – podaruj sobie lub Bliskim prezent pełen smaków!

Styczeń i luty to doskonały moment, by zaplanować niezapomniane doświadczenia kulinarne. Festiwalowe vouchery na 2025 rok to idealny prezent – zarówno dla siebie, jak i dla Bliskich. Skorzystaj z wcześniejszych rezerwacji i rozpocznij nowy rok od planu na odkrywanie najlepszych restauracji!

rozmaitości

Kulinarny wytrych Koprowskiego: miłość i sezonowość

Trochę myślałem nad moim kulinarnym wytrychem i odkryłem, że nie jest nim żadna przyprawa, produkt czy sposób przyrządzania potrawy. Tym wytrychem jest po prostu miłość do gotowania - mówi Tomasz Koprowski, szef kuchnii w warszawskiej restauracji Mozaika, która od wielu edycji cieszy się powodzeniem gości RestaurantWeek. 

rozmaitości
Icon arrow
Icon arrow
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award