Кухня
francuska
Шеф-кухар
Michał Kopsztajn
Атмосфера
fine dining
Рік відкриття
2022
Odkryj smakową rewolucję z lat 60.ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Nouvelle cuisine we Francji w latach 6o-tych stworzyło nowe podejście do gotowania i prezentacji żywności. Garnish Food&Wine czerpiąc inspirację z kuchni francuskiej i wspomnianego nurtu kulinarnego, chce zaprosić do odkrywania naturalnych smaków, konsystencji, kolorów, a także odważnych kombinacji składników oraz potraw w połączeniu z regionalnymi produktami.
Rozkoszuj się nie tylko smakiem, ale i widokiem naszych nowych dań autorskich, stworzonych przez naszego szefa kuchni, Michała Kopsztajna. Nigdzie indziej nie zjesz tak wielu wyjątkowych potraw. Oprócz Pieczonych Kasztanów czy Fondue, zachwycą Cię flambirowane na żywym ogniu, tuż przy Twoim stoliku, naleśniki. Niezwykła deska serów, którą sam będziesz mógł skomponować spośród kilkunastu rodzajów najwyższej jakości serów (m.in. raclette, chevre & brebis, roquefort papillon black label,bleu d’auvergne, gruyere entremont, roucoulons, emmental ermitage, fourme d'Ambert, bleu gourmage). Crème Brulèe karmelizowane przy Tobie. Każda kulinarna podróż rozpoczyna się od autorskiego Amuse Bouche - zwanym u nas Bonjour Garish - ciastem francuskim z kozim serem Chavroux, a kończy na magicznym Au Revoir Garnish - którą jest Suska Sechlońska w czekoladzie z crustem orzechowym.