Кухня
europejska
Шеф-кухар
Grzegorz Godzik
Атмосфера
casual / swobodna
Рік відкриття
2004
Tajemnice szlacheckiego stołu czekająㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Restauracja Kawaleria powstała w roku 2004 z połączenia moich tradycji rodzinnych, pasji do koni i zamiłowania do dobrej kuchni. Pradziadek mój w latach 20-tych był komendantem Szkoły Kawalerii w Grudziądzu. Dorastałam w atmosferze dawnych obyczajów, stąd chęć stworzenia takiego miejsca, gdzie lata świetności Kawalerii choć na chwilę jeszcze powrócą. Wraz z Szefem Kuchni Grzegorzem Godzikiem proponujemy kuchnię polską, a ideą jest łączenie tradycyjnych smaków dworów szlacheckich ze współczesnymi trendami. Kawalerzyści słynęli z pasji do dobrego jedzenia i niebanalnych trunków, co stało się naszą myślą przewodnią. Serdecznie zapraszam - Magdalena Luchetta Łodzińska.