Про насКар'єраНа подарунокПреміум-досвідWeekly
Допомога
UK
Icon arrow
Знайди стіл#ChefsMenuФестиваліБлог
Увійти
Icon search

Monkey Business

burgery • Kazimierza Brodzińskiego 3, Kraków
Улюблене
Icon text-align-left
Опис
Кухня

amerykańska

Атмосфера

casual / swobodna

Рік відкриття

2019

Poza klasyczną włoską pizzą zjecie u nas sycącą i jedyną w swoim rodzaju DEEP DISH PIZZĘ w stylu Chicago. Czym się różni? Przede wszystkim jest wielka, jak to potrawy rodem z USA, a ciasto jest z dodatkiem mąki kukurydzianej. Wypiek trwa ok 30 minut w wysokiej formie blaszanej (tzw. deep dish). Najprawdopodobniej danie powstało w latach 40. XX wieku. Jedną z osób pretendujących do tytułu twórcy pizzy chicagowskiej jest Ike Sewell, właściciel i założyciel (1943) Pizzerii Uno znajdującej się na skrzyżowaniu Ohio Street i Wabash Avenue w Chicago. Z czasem specjał stał się popularny, a różni szefowie kuchni zaczęli z nim eksperymentować.
Icon restaurant
Features
Icon location-outline
Location and contact details
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award