Кухня
śródziemnomorska
Шеф-кухар
Krzysztof Szulc
Атмосфера
casual / swobodna
Рік відкриття
2021
Restauracja Deska i Kreska, której ojcem jest Jurek Sobieniak, to najmłodsza z sióstr rodziny Sypkiej Mąki i już zdążyła nieźle zamieszać na gastronomicznej mapie Warszawy. Nasza kuchnia wybrzeża ma już swoich stałych smakoszy, którzy regularnie tu zaglądają. Mówią o nas, że nasze jedzenie uzależnia, ale sami musicie się o tym przekonać. Znajdziecie u nas nietuzinkowe kombinacje smakowe, po które wraca się do nas z jeszcze większym apetytem.
Nasze krewetki z chirizo to istna petarda, aromatyczne i niebanalne, żebro wołowe to rarytas dla prawdziwych mięsożerców, a desery serwowane w oparach azotu sprawią, że nasze słodkości nie idą w boczki.
W naszym industrialnym wnętrzu w stylu retrowood z bujną zielenią poczujecie pełen relaks. Koniecznie spróbujcie naszych autorskich koktajli spod ręki szefa baru.