Czy czekolada może zakochać się w śledziu ze śliwkami? Czy francuska zupa cebulowa odnajdzie się w duecie z lodowym cydrem? A może torcik z krewetkami i filetowanym grejpfrutem to nowy hit wśród Foodies? Na RestaurantWeek® przekroczysz granice kulinarnej wyobraźni i odkryjesz smaki, które łamią wszelkie reguły! Jesteś Born to Be Foodie?
Nie zwlekaj – zarezerwuj stolik w restauracji już teraz na RestaurantWeek.pl! »
Zapomnij o kulinarnych zasadach – czas na rewolucję! Wiosenna edycja RestaurantWeek® trwa do 17 kwietnia i do tego czasu czekają na Ciebie wyjątkowe trzydaniowe menu z prezentem od partnera Festiwalu, w cenach aż o 50% niższych niż w regularnej karcie! Tutaj nie ma miejsca na nudę. W topowych restauracjach doświadczysz najbardziej zaskakujących połączeń smakowych! Odważysz się spróbować?
Festiwalowe menu mięsne zaczyna się od pieroga - ale nie takiego, jakiego znasz. W jego wnętrzu kryje się miękki, soczysty polik wołowy, tak delikatny, że dosłownie rozpływa się w ustach. Całość dopełnia lekka pianka z boczku, a esencjonalne demi-glace nadaje potrawie głębię smaku, której nie sposób zapomnieć. Zaskoczenia nie kończą się na przystawce. Danie główne to perliczka – subtelna, a jednocześnie wyrazista, serwowana z aromatycznymi smardzami i bogatym sosem chicken-glace. Towarzyszą jej wiosenne warzywa, które ożywiają talerz i podkreślają świeżość kompozycji. Na deser – zderzenie dwóch światów: lawendowe ptasie mleczko na kruchej podstawie ze skwarkami. Intrygujące? Więcej nie zdradzimy. Zarezerwuj i daj się zaskoczyć!
Tatar? Oczywiście, ale z majonezem z pieczonej papryki i korzenną bagietką. Schab? Tak, lecz marynowany w maślance i podany z popcornem… z kaszy gryczanej! A deser? Mus z białego sera, espuma z mango i karmelizowany słonecznik – lekko, chrupiąco, idealnie zbalansowane. Opcja roślinna też wychodzi poza schemat. Krem z buraka spotyka się tu z chrzanowymi kopytkami, fetą i oliwą pietruszkową – klasyka, ale z autorskim twistem. Danie główne? Stek… z cukinii! Podany z ogórkiem, czerwonym curry i marchewkowym hummusem. Ucztę wieńczy deser w postaci słodkiego cappuccino z kremem toffi, jagodami i kruszoną belgijską czekoladą. W Gdańskiej 14 smak wymyka się regułom. Podejmujesz wyzwanie?
W tej lubelskiej restauracji festiwalowe menu to prawdziwa kulinarna niespodzianka. Połączenia, które na pierwszy rzut oka mogą wydawać się szalone, na talerzu zaskakują doskonałą harmonią. Menu mięsne rozpoczyna się od tatara, ale w wersji, jakiej się nie spodziewasz. Wołowy antrykot w towarzystwie trufli, borowików i suszonego żółtka to połączenie elegancji, ziemistości i głębokiego umami. Do tego brioszka, bo przecież klasyka też może być zaskakująca! Danie główne? Polędwiczka cielęca, która wchodzi na wyższy poziom. Razem ze smardzami, skorzonerą i wyrazistym demi-glace tworzy kunsztowną, wielowymiarową całość. Menu B to równie nieoczywista kombinacja. Stek? Owszem - z kalafiora! Do tego fioletowy ziemniak, granat i creme fraiche – smakowy rollercoaster, który zaskakuje tym, jak świetnie działa. Danie główne to dorsz w nietuzinkowej interpretacji: miso, szafran, cydr, ryż i parmezan. Brzmi odważnie? Uwierz na słowo, że smakuje genialnie!
Dla miłośników treściwych smaków – uczta zaczyna się od proziaka, ale na opak! W tej wersji to połączenie wędzonego twarogu, palonej śmietany, oliwy szczypiorkowej i karmelizowanej gruszki – lekkie, ale z charakterem. Następnie na stole ląduje aksamitny filet z kaczki z zapiekanką ziemniaczaną, sosem z derenia i sałatką z flambirowaną pomarańczą. Wersja wege? Zaskakuje od pierwszego kęsa! Na początek krem z pasternaku i pieczonego jabłka, z chrupiącym chipsem z pietruszki. W roli głównej - ravioli z dynią i pigwą, w którym ziemista nuta dyni spotyka się z kwaskowatością owocu. Całość dopełnia maślana emulsja z szałwią i puder z pestek dyni. Na deser – dla wszystkich jednakowo: ekler z musem ze słonego karmelu i sosem jeżynowym. Skusisz się?
Czy słyszałeś kiedyś o zupie z sałaty masłowej? W restauracji Taras zaskoczą Cię już na samym początku! Ta nietypowa zupa to lekka, orzeźwiająca propozycja, którą podkręca chrupiący boczek, dodając jej intensywności i balansując smak. A to dopiero początek kulinarnego show! Kolejnym odkryciem jest czarny dorsz w aksamitnym maślano-cytrynowym sosie, serwowany z groszkowym purée i kiełkami. Jeśli zaś wybierzesz menu roślinne, zjesz zupę z przecieranej marchwi z chipsem cheddarowym na przystawkę i selerybę z ogniska, posypaną popiołem z pora, z pieczonymi batatami i dressingiem koperkowo-musztardowo-miodowym. Tu każdy składnik ma swoją historię, ale razem tworzą spójną, niespodziewaną opowieść.
Gdy wydaje Ci się, że kulinarny świat nie ma już przed Tobą tajemnic – Vinissimo otwiera zupełnie nową perspektywę. Tu klasyka flirtuje z nowoczesnością, a dania wymykają się schematom i urzekają oryginalnym charakterem. Festiwalowe menu otwiera tatar wołowy z grillowanym chlebem na zakwasie, majonezem tuńczykowym i kaparami. Danie główne to soczyste grillowane udo z kurczaka. Towarzyszą mu intensywne w smaku portobello, aromatyczny sumak, kremowe tzatziki z owczym serem, ciecierzyca i świeża kolendra. Alternatywna propozycja składa się m.in. z glazurowanych buraków z delikatnym labneh, pistacjami, trybulą i pomarańczą oraz pierożków gyoza z dorszem, bisque ze skorupiaków, białą rzepą i furikake. Abstrakcja? Ale jaka wyborna!
W tej restauracji każda potrawa to podróż w nieznane, gdzie smaki zderzają się ze sobą w najbardziej zaskakujący sposób. Rozpoczynasz od befsztyku tatarskiego, ale nie spodziewaj się klasyki. Tatar na grzance z własnego chleba ma głęboki, truflowy majonez, który swoją intensywnością wznosi to danie na zupełnie inny poziom. Do tego pikle, które dodają mu charakteru i wyrazistej świeżości. Główne danie to polędwiczka wieprzowa po Bawarsku, w którym zioła oplatają mięso, nadając mu niezrównaną lekkość i smak. W parze z nią idzie pappardelle z marchwi, które czaruje delikatnością, kontrastując z ziemniakami hasselback i purée z zielonego groszku, wprowadzając na talerz nuty świeżości, ale też głęboki, ziemisty charakter. Ale to, co naprawdę wyróżnia Loft 2.0, to odwaga, by sięgnąć po odrobinę tropikalnej ekstrawagancji. Krewetki Saint Martin w cieście kataifi z mango-chili to jak podróż na Karaiby w jednym kęsie. Ich chrupiąca tekstura, zestawiona z pikantno-słodkim sosem, wprowadza prawdziwy żywioł na talerzu – soczystość krewetek zderza się z ostrością chili, a mango dodaje egzotycznej świeżości. W takim wydaniu kuchnia staje się zabawą z przeciwieństwami.
Nie czekaj! Już dziś dołącz do ponad 2 milionów Foodies, odkrywaj nowe perełki kulinarne i świętuj #BornToBeFoodie w topowych restauracjach w Polsce! W tej edycji do festiwalowego stołu dołącza Pepsi! Ciesz się klasycznym smakiem Pepsi Twist w mocktailu Pepsi Twist on the Rocks, który możesz wybrać gratis jako uzupełnienie swojego menu, a Pepsi Zero Cukru zamów w festiwalowej cenie 6 zł i ciesz się maksymalną przyjemnością i zerem kalorii.
Rezerwacje trwają na https://restaurantweek.pl
Poranki wiosną smakują lepiej – szczególnie z BreakfastWeek! To idealna okazja, by wyrwać się z rutyny i odkryć najlepsze śniadaniownie w mieście. Zabierz Bliskich i cieszcie się wyjątkowymi smakami przygotowanymi specjalnie na ten Festiwal. Za 35 zł spróbujesz popisowego śniadania z kawą na roślinnym napoju Alpro. Festiwalowe śniadania czekają na
Ciebie w Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Warszawie, Szczecinie, Wrocławiu i na Śląsku. BreakfastWeek potrwa tylko do 17 kwietnia – nie przegap okazji na pyszny początek dnia!
Rezerwuj śniadanie na www.BreakfastWeek.pl »
Rezerwacje: RestaurantWeek.pl » oraz w aplikacji RestaurantClub »
Termin Festiwalu: 4 marca — 17 kwietnia
Każdy je inaczej, każdy je po swojemu. Bywasz łasuchem, który zawsze ma miejsce na deser? A może sezonowym smakoszem, dla którego szparagi w wiosennym menu RestaurantWeek® to najlepsze co może się zdarzyć? Jest nas wiele, ale każdy Foodie ma swój styl - sprawdź, który Foodie w Tobie drzemie!
Już 18 lutego ruszają rezerwacje na największy festiwal śniadaniowy w Polsce - BreakfastWeek. Nadchodząca wiosenna edycja Festiwalu tradycyjnie towarzyszy festiwalowi RestaurantWeek®! i potrwa od 4 marca do 17 kwietnia.
Rezerwacja stolików online to wygoda, która zmienia doświadczenia gości w restauracjach – oszczędzasz czas, masz dostęp do pełnej informacji i możesz spersonalizować swój wybór. Foodies doskonale znają ten komfort dzięki Festiwalom takim jak RestaurantWeek®, FineDiningWeek® czy BreakfastWeek. Ale czy wiesz, że na RestaurantClub.pl oraz w aplikacji możesz rezerwować stoliki lub specjalne menu nie tylko podczas Festiwali, ale także na co dzień?
Poznaj wszystkie opcje rezerwacji od RestaurantClub! Rezerwuj jak Ci wygodnie.
Styczeń i luty to doskonały moment, by zaplanować niezapomniane doświadczenia kulinarne. Festiwalowe vouchery na 2025 rok to idealny prezent – zarówno dla siebie, jak i dla Bliskich. Skorzystaj z wcześniejszych rezerwacji i rozpocznij nowy rok od planu na odkrywanie najlepszych restauracji!
Trochę myślałem nad moim kulinarnym wytrychem i odkryłem, że nie jest nim żadna przyprawa, produkt czy sposób przyrządzania potrawy. Tym wytrychem jest po prostu miłość do gotowania - mówi Tomasz Koprowski, szef kuchnii w warszawskiej restauracji Mozaika, która od wielu edycji cieszy się powodzeniem gości RestaurantWeek.
Bez względu na to, czy to drobny upominek, czy większy gest, obdarowywanie ma wyjątkową moc przynoszenia szczęścia – zarówno obdarowującemu, jak i obdarowanemu. Co ciekawe, badania pokazują, że dawanie prezentów może sprawiać większą radość niż ich otrzymywanie. Jak to możliwe? Gdy widzimy uśmiech obdarowanej osoby, nasz organizm uwalnia endorfiny – hormony szczęścia, które dają poczucie spełnienia. A co, jeśli prezentem będzie coś, co dodatkowo tworzy niezapomniane wspomnienia i zbliża?
Polacy pokochali odkrywanie różnorodności kulinarnej w najlepszych restauracjach i – jak nigdy wcześniej – pragną dzielić się kulinarnymi przeżyciami z bliskimi! Dowodem na to jest rekordowe prawie 200 tysięcy Foodies, którzy spotkali się przy wspólnym stole podczas jesiennych Festiwali RestaurantWeek® i Breakfast Week!
Do 10 grudnia mieszkańcy Warszawy i Krakowa mogą odkrywać kulinarne sekrety i flagowe menu najlepszych Chefów. W ramach MaverickFest, Goście otrzymują trzydaniowe menu z prezentem od marki Glenfiddich. Każdy z setów jest unikalny, a ich ceny różnią się w zależności od wybranej restauracji oraz menu. Zastanawiasz się, gdzie zarezerwować stolik? Sprawdź nasze propozycje!
Coraz więcej osób dostrzega, że najlepsze prezenty to doświadczenia. W świecie materializmu wyjątkowe chwile, które możemy dzielić z Bliskimi, są o wiele cenniejsze niż rzeczy, które z czasem tracą na wartości. Dodatkowo z pewnością każdemu z nas trafił się kiedyś nietrafiony prezent. Zupełnie inaczej jest z doświadczeniami w gronie Znajomych i Bliskich ludzi - tego potrzebujemy. Warto też umacniać stosunki i kontakty np. w ramach spotkań przy wspólnym stole.
Rusza zimowa edycja Chef’s Menu, czyli MaverickFest – wyjątkowe wydarzenie stworzone przez twórców RestaurantWeekⓇ. Głównymi bohaterami projektu są Chefowie, ich flagowe menu, wizja, odwaga i talent w kreowaniu najlepszych smaków. Inicjatywa obejmuje blisko 40 restauracji w Warszawie i Krakowie, które specjalnie na tę okazję przygotowały unikalne trzydaniowe menu z niespodzianką od marki Glenfiddich w atrakcyjnej cenie – już od 79 zł. Tylko do 10 grudnia!
Każdy je inaczej, każdy je po swojemu. Bywasz łasuchem, który zawsze ma miejsce na deser? A może sezonowym smakoszem, dla którego szparagi w wiosennym menu RestaurantWeek® to najlepsze co może się zdarzyć? Jest nas wiele, ale każdy Foodie ma swój styl - sprawdź, który Foodie w Tobie drzemie!
Już 18 lutego ruszają rezerwacje na największy festiwal śniadaniowy w Polsce - BreakfastWeek. Nadchodząca wiosenna edycja Festiwalu tradycyjnie towarzyszy festiwalowi RestaurantWeek®! i potrwa od 4 marca do 17 kwietnia.
Rezerwacja stolików online to wygoda, która zmienia doświadczenia gości w restauracjach – oszczędzasz czas, masz dostęp do pełnej informacji i możesz spersonalizować swój wybór. Foodies doskonale znają ten komfort dzięki Festiwalom takim jak RestaurantWeek®, FineDiningWeek® czy BreakfastWeek. Ale czy wiesz, że na RestaurantClub.pl oraz w aplikacji możesz rezerwować stoliki lub specjalne menu nie tylko podczas Festiwali, ale także na co dzień?
Poznaj wszystkie opcje rezerwacji od RestaurantClub! Rezerwuj jak Ci wygodnie.
Styczeń i luty to doskonały moment, by zaplanować niezapomniane doświadczenia kulinarne. Festiwalowe vouchery na 2025 rok to idealny prezent – zarówno dla siebie, jak i dla Bliskich. Skorzystaj z wcześniejszych rezerwacji i rozpocznij nowy rok od planu na odkrywanie najlepszych restauracji!
Trochę myślałem nad moim kulinarnym wytrychem i odkryłem, że nie jest nim żadna przyprawa, produkt czy sposób przyrządzania potrawy. Tym wytrychem jest po prostu miłość do gotowania - mówi Tomasz Koprowski, szef kuchnii w warszawskiej restauracji Mozaika, która od wielu edycji cieszy się powodzeniem gości RestaurantWeek.
Bez względu na to, czy to drobny upominek, czy większy gest, obdarowywanie ma wyjątkową moc przynoszenia szczęścia – zarówno obdarowującemu, jak i obdarowanemu. Co ciekawe, badania pokazują, że dawanie prezentów może sprawiać większą radość niż ich otrzymywanie. Jak to możliwe? Gdy widzimy uśmiech obdarowanej osoby, nasz organizm uwalnia endorfiny – hormony szczęścia, które dają poczucie spełnienia. A co, jeśli prezentem będzie coś, co dodatkowo tworzy niezapomniane wspomnienia i zbliża?
Polacy pokochali odkrywanie różnorodności kulinarnej w najlepszych restauracjach i – jak nigdy wcześniej – pragną dzielić się kulinarnymi przeżyciami z bliskimi! Dowodem na to jest rekordowe prawie 200 tysięcy Foodies, którzy spotkali się przy wspólnym stole podczas jesiennych Festiwali RestaurantWeek® i Breakfast Week!
Do 10 grudnia mieszkańcy Warszawy i Krakowa mogą odkrywać kulinarne sekrety i flagowe menu najlepszych Chefów. W ramach MaverickFest, Goście otrzymują trzydaniowe menu z prezentem od marki Glenfiddich. Każdy z setów jest unikalny, a ich ceny różnią się w zależności od wybranej restauracji oraz menu. Zastanawiasz się, gdzie zarezerwować stolik? Sprawdź nasze propozycje!
Coraz więcej osób dostrzega, że najlepsze prezenty to doświadczenia. W świecie materializmu wyjątkowe chwile, które możemy dzielić z Bliskimi, są o wiele cenniejsze niż rzeczy, które z czasem tracą na wartości. Dodatkowo z pewnością każdemu z nas trafił się kiedyś nietrafiony prezent. Zupełnie inaczej jest z doświadczeniami w gronie Znajomych i Bliskich ludzi - tego potrzebujemy. Warto też umacniać stosunki i kontakty np. w ramach spotkań przy wspólnym stole.
Rusza zimowa edycja Chef’s Menu, czyli MaverickFest – wyjątkowe wydarzenie stworzone przez twórców RestaurantWeekⓇ. Głównymi bohaterami projektu są Chefowie, ich flagowe menu, wizja, odwaga i talent w kreowaniu najlepszych smaków. Inicjatywa obejmuje blisko 40 restauracji w Warszawie i Krakowie, które specjalnie na tę okazję przygotowały unikalne trzydaniowe menu z niespodzianką od marki Glenfiddich w atrakcyjnej cenie – już od 79 zł. Tylko do 10 grudnia!