Cuisine
polska
Chef
Autor menu: Kamil Tuliński
Atmosphere
casual / swobodna
Year opened
2014
Miło jest nam poinformować o naszych nagrodach:
6 razy z rzędu wyróżnienie czapeczką kucharską i utrzymana punktacja francuskiego "Żółtego Przewodnika" - Gault & Millau na rok 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015.
RESTAURANT WEEK 2019 edycja wiosenna - Najlepszy deser, III miejsce w Łodzi, Najpopularniejsza restauracja w Łodzi
FINE DINING WEEK 2019 edycja zimowa - Najlepsza restauracja, najlepsze menu, najlepsza obsługa :)
FINE DINING WEEK 2019 edycja letnia - Najlepsza restauracja, najlepsze menu, najlepsza obsługa, najlepsza atmosfera
Lokal to miejsce wyjątkowe, przesycone lokalną sztuką, muzyką i smakiem.
Serwujemy dania ze świeżych produktów, inspirowane Łodzią i kuchnią polską zarówno tą dawną, jak i współczesną.
Rozumiemy kreatywny pośpiech dzisiejszych czasów, ale bardzo doceniamy spokój, jaki dają chwile spędzone w towarzystwie bliskich osób.
W kuchni najbardziej lubimy łączyć tradycję z nowoczesnością.
Chcielibyśmy pokazać, że kuchnia polska nie musi ograniczać się do schabowego z ziemniakami i surówką.
Zawsze stawiamy na oryginalność.
Najważniejszą dla nas ocenę wystawiają nam stali goście, wracający po najlepsze w mieście doznania kulinarne.
dodatkowe osiągnięcia
1 miejsce - nagroda jury festiwal dobrego smaku 2014
3 miejsce nagroda jury festiwal dobrego smaku 2015
2 miejsce nagroda publiczności festiwal smaku 2014 oraz 2015
Miejsce roku – Nocne Marki Aktivist 2014
Plaster kultury 2014
*Restauracja wyróżniona w Żółtym Przewodniku Gault&Millau 2020