About usCareerAs a giftPremium Experiences
Help
EN
Icon arrow
Icon hamburger
Restaurants#ChefsMenuFestivalsBlog
Sign in
Icon search

Śladami najlepszych restauracji: trwa FineDiningWeek®

Trwa festiwal sztuki restauracyjnej FineDiningWeek®! Tym razem pod hasłem #wHarmonii! Wyjątkowe doświadczenia restauracyjne dostępne są w atrakcyjnej, festiwalowej cenie w niemal 100 najlepszych restauracjach premium w Polsce. 

festiwale

Siedem polskich gwiazdek Michelin

Michelin ogłosił nową listę restauracji rekomendowanych w Przewodniku MICHELIN Polska 2024. W tym roku do zestawienia dołączyło województwo pomorskie z Trójmiastem na czele. Nowy region uzupełnia dotychczasowe lokalizacje, do których należą Warszawa, Kraków i Poznań.

rozmaitości

Nie tylko drugie od końca, czyli jak zamawiać wino w restauracji

Goście restauracji wybierają z karty najczęściej drugie najtańsze wino z kolei. Powód jest bardzo prosty: ktoś, kto nie zna się na winie, nie chce przepłacać, ale też nie chce wyjść na kutwę w oczach współbiesiadników i obsługi. My jednak jesteśmy przeciwni konwenansom, więc uważamy, że nie ma nic złego w zamówieniu najtańszej butelki w karcie....

rozmaitości

Najlepsze restauracje wybrane! Plebiscyt Gości rozstrzygnięty!

Polacy pokochali festiwalowe odkrywanie restauracji. Edycja pod hasłem #FoodNewsGoodsNews zgromadziła w nich prawie 140 tysięcy osób. To one tworzą jury w Plebiscycie Gości RestaurantWeek®!

festiwale

Recent Articles

Harmonia Shun zamknięta w butelce

Japończycy wierzą, że każda pora roku tętni życiem. Nazywają to Shun — docenieniem najlepszych smaków każdego z sezonów. Zmieniająca się natura otwiera nas na nowe doświadczenia, ożywia zmysłowe doznania i inspiruje. Korzystając z jej bogactwa, stworzyliśmy wyrafinowaną i harmonijną kompozycję oryginalnego Roku Gin.

artykuł sponsorowany

Jak krew zająca - opowieść o tureckiej herbacie

Muszę się przyznać: nie znoszę herbaty. Kiedy inni pochylają się nad filiżanką napoju bez koloru ja zastanawiam się kto u licha jest chory. Myśl o piciu - jak mawia Ted Lasso - brudnej wody znika z mej głowy tylko na widok szklaneczki z tureckim cayem - Bartek Kieżun opowiada o tym, jak w Turcji nauczył się pić herbatę.

rozmaitości

Herbata na barze - nieocenione możliwości i potencjał w miksologii

Herbata, z historycznego punktu widzenia, jest jednym z najstarszych składników używanych do przyrządzania napojów. Jej odkrycie sięga niemal 3000 lat przed naszą erą, co sprawia, że herbata jest obecna praktycznie we wszystkich kulturach. O możliwościach wykorzystania herbaty w mocktailach i cocktailach opowiada Julian Karewicz, Tea Barista Lipton.

artykuł sponsorowany
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award