About usCareerAs a giftPremium Experiences
Help
EN
Icon arrow
Icon hamburger
Restaurants#ChefsMenuFestivalsBlog
Sign in
Icon search
festiwale

Jesienny Plebiscyt Gości - poznaj najlepsze restauracje w Polsce

Polacy pokochali odkrywanie różnorodności kulinarnej w najlepszych restauracjach i – jak nigdy wcześniej – pragną dzielić się kulinarnymi przeżyciami z bliskimi! Dowodem na to jest rekordowe prawie 200 tysięcy Foodies, którzy spotkali się przy wspólnym stole podczas jesiennych Festiwali RestaurantWeek® i Breakfast Week!

11 grudnia 2024

Rok Foodies trwa w najlepsze! A 21. edycję RestaurantWeek® Goście i restauratorzy zamykają z kolejnymi rekordami! Jak się okazuje, Polscy Foodies to prawdziwi entuzjaści jedzenia, którzy uwielbiają odkrywać różnorodne kuchnie, próbować nowych potraw i dzielić się swoimi przeżyciami z innymi. Dowodem na to jest kolejna rekordowa frekwencja podczas Festiwalu. Przy stołach w ponad 400 najlepszych restauracjach, w 13 największych aglomeracjach w całej Polsce zasiadło dokładnie 170 662 Gości! 14 322 Foodies zjadło natomiast popisowe śniadania w top restauracjach podczas Festiwalu towarzyszącego BreakfastWeek, a 10 826 odkryło czeską odsłonę RestaurantWeek® w Pradze i Brnie!

rsz__dsc8416.jpg
Festiwalowe Restauracje zaserwowały 511 986 dań. fot. Pola Sobuń

- Zainteresowanie RestaurantWeek® po raz kolejny znacząco przerosło wszelkie oczekiwania. Kolejny rok z rzędu Polacy tłumnie chcą doświadczać, odkrywać i celebrować momenty z Bliskimi – zaznacza Paulina Piwko, współorganizatorka Festiwalu. - Już teraz nie możemy się doczekać, by zaskoczyć kulinarnych odkrywców niezapomnianymi momentami! Tym bardziej, że w 2025 roku będziemy celebrować okrągły, 10. jubileusz RestaurantWeek®.

Znaczący wpływ na popularność Festiwalu miała liczba restauracji, które wzięły udział w wiosennej edycji. Prawie 20% z nich to festiwalowe debiuty, które biły rekordy rezerwacji i przetrwały prawdziwe oblężenie Gości. Wśród nich znalazły się m.in.: białostockie Nastroje i Trzy Po Trzy, warszawskie Monkey Love czy Bernard Restaurant, wrocławskie Le Gosse oraz The Capist, a także krakowskie Gringos i Stradomska 12. 

Plebiscyt Gości RestaurantWeek®

Plebiscyt Gości RestaurantWeek® jest największym plebiscytem restauracyjnym w Polsce, w którym o nagrodach decydują nie eksperci, lecz Goście – aktywni amatorzy restauracyjnych doświadczeń i autorskiej kuchni. Mogli oceniać restauracje w kilku kategoriach – przystawka, danie główne, deser, obsługa oraz atmosfera. Wybrany został też najlepszy debiut oraz najpopularniejsza restauracja. W tej najbardziej obiektywnej platformie oceny restauracji w Polsce nagrody i wyróżnienia otrzymało ponad 100 restauracji. Zwycięzcą ogólnopolskiego Plebiscytu Gości RestaurantWeek® została wrocławska restauracja Giro Krakowska 182. Na drugim miejscu znalazło się szczecińskie Bellevue, a trzecie miejsce na podium zajął łódzki Heksagon 2.0. 

ec49240bd5a9e760356128fcf26457c0.jpg
Kaczka w pomarańczach i węgierkach, modra kapusta z rodzynkami, pureé w Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler - ulubione danie główne Gości jesiennego RestaurantWeek

Oprócz uznania ze strony Gości restauracje otrzymają również atrakcyjne nagrody. Lipton nagrodzi zwycięzców zapasem herbat, Alpro przekaże napoje roślinne, a Martini wyposaży w produkty swojej marki. O wysokozasięgowe publikacje o zwycięskich Restauracjach zadbają m.in.: Twój Styl, Wirtualna Polska, Szef Kuchni, Goingapp.pl, Papaja.pl, Horecaline.pl, FoodService24.pl, Horecanet.pl oraz portal Food&Design.

Ranking jesiennej edycji RestaurantWeek® w kategoriach ogólnopolskich:

WYNIKI OGÓLNOPOLSKIE

I MIEJSCE W POLSCE: Giro Krakowska 182 (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na horecaline.pl oraz zapas produktów Martini

II MIEJSCE W POLSCE: Bellevue (Szczecin)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na horecanet.pl oraz zapas produktów Lipton

III MIEJSCE W POLSCE: Heksagon 2.0 (Łódź)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na Going oraz zapas produktów Alpro

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA W POLSCE: Wina dajcie (Rzeszów)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na Wirtualna Polska Pyszności

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE W POLSCE: Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler (Warszawa)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na portalu Twój Styl

NAJLEPSZY DESER W POLSCE: Bellevue (Szczecin)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na Wirtualna Polska Kuchnia

NAJLEPSZA ATMOSFERA W POLSCE: Der Elefant (Warszawa)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na FoodService

NAJLEPSZA OBSŁUGA W POLSCE: Giro Krakowska 182 (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na Papaja oraz 5 zaproszeń dwuosobowych na wiosenną edycję RestaurantWeek®

NAJLEPSZY DEBIUT W POLSCE: Bellevue (Szczecin)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na szef-kuchni.com.pl

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA W POLSCE: Bistro Grand (Hotel Grand City ****, Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na portalu Food&Design i 5 zaproszeń dwuosobowych na wiosenną edycję RestaurantWeek®

Podaruj rezerwację na prezent - RestaurantClub

WYNIKI REGIONALNE

BIAŁYSTOK

I MIEJSCE: Kurra

II MIEJSCE: Ramen Julek & Sushi Bar

III MIEJSCE: Trzy po Trzy w Kamienicy

e98f6ab55be97874aa83a9bf8a958121.jpg
Pierś z kaczki sous vide (medium), puree, palone pory, tymianek, sos wiśniowy, wędzona sól Maldon w restauracji Kurra

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Trzy po Trzy w Kamienicy

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Koku Sushi Antoniuk

NAJLEPSZY DESER: Ramen Julek & Sushi Bar

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Kurra

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Kurra

NAJLEPSZY DEBIUT: Trzy po Trzy w Kamienicy

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Trzy po Trzy w Kamienicy

BYDGOSZCZ

I MIEJSCE: Restauracja Sowa

II MIEJSCE: Gdańska 14

III MIEJSCE: Lulu Bistro

3b4b24654180b1cd1808e6b31f261f1b.jpg
Mus z białej czekolady z rozmarynem / palona biała czekolada / śliwka z yakitori /żel z bergamotki i imbiru / bazylia w Restauracji Sowa

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Gdańska 14

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Restauracja Sowa

NAJLEPSZY DESER: La Rosa

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Restauracja Sowa

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Lulu Bistro

NAJLEPSZY DEBIUT: La Rosa

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Restauracja Sowa

KRAKÓW

I MIEJSCE: NOVUM restaurante 

II MIEJSCE: ORZO Kraków

III MIEJSCE: Gringos

fc8cdbf2028fb93d38246a6a898c658e.jpg
Festiwalowe dania w Novum Restaurante

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: ORZO Kraków

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: NOVUM restaurante

NAJLEPSZY DESER: La Forchetta na nowo

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Cyrano de Bergerac

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Fala

NAJLEPSZY DEBIUT: Gringos

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: La Forchetta na nowo

LUBELSKIE

I MIEJSCE: COMO

II MIEJSCE: Otwarta Grill

III MIEJSCE: 2 PI ER

d05728fea5d75444a953185ae213c2f0.jpg
Burata na grzance, pieczone pomidorki, crispi pancetta, bazylia, pesto w COMO

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: 2 PI ER

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: COMO

NAJLEPSZY DESER: Mercure

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Perłowa Pijalnia Piwa

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Otwarta Grill

NAJLEPSZY DEBIUT: Otwarta Grill

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: COMO

ŁÓDŹ

I MIEJSCE: Heksagon 2.0

II MIEJSCE: Powidok bistro

III MIEJSCE: Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***) 

0ca7b51d8cd47b985a63f4fe2f5cd10a.jpg
Festiwalowa propozycja w Heksagon 2.0

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Przy Kominie

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Heksagon 2.0

NAJLEPSZY DESER: Heksagon 2.0

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Powidok bistro

NAJLEPSZY DEBIUT: Przy Kominie

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Heksagon 2.0

POZNAŃ

I MIEJSCE: Dram: Cocktail Bar & Restaurant

II MIEJSCE: Republika Róż by Andrzej Gołąbek

III MIEJSCE: Cztery Pory Roku

3a3f87cfa9af72c23294fe2427e72c75.jpg
Festiwalowa propozycja w Dram: Cocktail Bar & Restaurant

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Galeria Smaku

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Dram: Cocktail Bar & Restaurant

NAJLEPSZY DESER: Republika Róż by Andrzej Gołąbek

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Dram: Cocktail Bar & Restaurant

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Cztery Pory Roku

NAJLEPSZY DEBIUT: Sajgonki

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Galeria Smaku

RZESZÓW

I MIEJSCE: Wina Dajcie

II MIEJSCE: Okovita

III MIEJSCE: KUK NUK

f8d04205d25d192648a0a25dca04d440.jpg
Polędwiczka wieprzowa podana z czarną soczewicą, boczniakiem, musem z jabłek i puree z dyni z dodatkiem mango w Wina Dajcie

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Wina Dajcie

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Okovita

NAJLEPSZY DESER: KUK NUK

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Blue Diamond (Trzebownisko)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Limoncello

NAJLEPSZY DEBIUT: Délice

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Wina Dajcie

SZCZECIN

I MIEJSCE: Bellevue

II MIEJSCE: Restauracja Sowa

III MIEJSCE: Nesebar kuchnia bałkańska

bc707d55a73d2c3b43eb537725801d5d (1).jpg
Festiwalowe propozycje w Bellevue

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Restauracja Sowa

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Bellevue

NAJLEPSZY DESER: Bellevue

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Nesebar kuchnia bałkańska

NAJLEPSZA OBSŁUGA: małe Przyjemności

NAJLEPSZY DEBIUT: Bellevue

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Bellevue

ŚLĄSK

I MIEJSCE: Food&Ball by Arkadiusz Milik (Katowice)

II MIEJSCE: BOSCO (Bielsko-Biała)

III MIEJSCE: Strefa Rynek (Mikołów)

dde50e006e7fffe13fe8f76297f9660b.jpg
Festiwalowe propozycje w Food&Ball by Arkadiusz Milik (Katowice)

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Food&Ball by Arkadiusz Milik (Katowice)

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Va Bene (Tarnowskie Góry)

NAJLEPSZY DESER: Boska (Gliwice)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: U Kelnerów (Katowice)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: BOSCO (Bielsko-Biała)

NAJLEPSZY DEBIUT: Strefa Rynek (Mikołów)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: ex aequo: MUNDO food&people (Katowice) & BOSCO (Bielsko-Biała)

 

TRÓJMIASTO

I MIEJSCE: Fisherman (Sopot)

II MIEJSCE: Pelican (Sopot)

III MIEJSCE: Hola Tapas (Gdańsk) 

41138756f9395be97ba6016686859b5d.jpg
PIEROŻKI Z KACZKĄ - Dynia, chipsy z pietruszki, demi glace z rokitnikiem i białą czekoladą w Restauracji Pelican

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Pelican (Sopot)

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Fisherman (Sopot) 

NAJLEPSZY DESER: Hola Tapas (Gdańsk)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Fisherman (Sopot) 

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Cesky Port

NAJLEPSZY DEBIUT: Cesky Port

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Fisherman (Sopot) 

 

WARMIA I MAZURY

I MIEJSCE: Prosta 38 (Olsztyn)

II MIEJSCE: Loft 2.0 (Olsztyn)

III MIEJSCE: Sirocco (Olsztyn)

35032ee2bc9cc6a7067ab7e2e812f7ad.jpg
Festiwalowe propozycje w Loft 2.0

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Restauracja Koya - Hotel Omega (Olsztyn)

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Loft 2.0 (Olsztyn)

NAJLEPSZY DESER: Prosta 38 (Olsztyn)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Sirocco (Olsztyn)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Nowe Retro - Hotel Wileński (Olsztyn)

NAJLEPSZY DEBIUT: Pod Jabłoniami (Stare Sady)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Loft 2.0 (Olsztyn)

 

WARSZAWA

I MIEJSCE: Der Elefant

II MIEJSCE: Rosalia Restaurant Polish Sharing

III MIEJSCE: Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler

c08b33e2eb2f10701e5503c21cafdbad.jpg
Deser w Der Elefant

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Rosalia Restaurant Polish Sharing

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler

NAJLEPSZY DESER: Der Elefant

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Der Elefant

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Niewinni Czarodzieje 44

NAJLEPSZY DEBIUT: Foksal 11 Jedzenie i Sztuka

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: DYM Restauracja (Elektrownia Powiśle)

 

WROCŁAW

I MIEJSCE: Giro Krakowska 182

II MIEJSCE: Trattoria Siesta Nuova

III MIEJSCE: Peruwiana

c484ad385170f274cc34a2bffab1f985.jpg
Festiwalowe propozycje w Trattoria Siesta Nuova

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Trattoria Siesta Nuova

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Forum Kulinarne

NAJLEPSZY DESER: Giro Krakowska 182

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Peruwiana

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Giro Krakowska 182

NAJLEPSZY DEBIUT: Trattoria Siesta Nuova

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Bistro Grand (Hotel Grand City ****)

WYNIKI PLEBISCYTU GOŚCI BREAKFAST WEEK

Jesiennej edycji RestaurantWeek® towarzyszył Festiwal śniadań na mieście - Breakfast Week. Goście Festiwalu mieli możliwość odkrywania śniadaniowych menu i kaw na napoju roślinnym Alpro w wyjątkowej festiwalowej cenie 35 zł. W Breakfast Week wzięło udział ponad 110 restauracji i kawiarni z siedmiu regionów Polski. Breakfast Week to obecnie największe wydarzenie promujące kulturę śniadaniową w Polsce. 

WYNIKI OGÓLNOPOLSKIE

I MIEJSCE W POLSCE: Latin Brunch (Szczecin)

II MIEJSCE W POLSCE: Bonjour French Bistro (Szczecin)

III MIEJSCE W POLSCE: Nadzieja (Poznań)

2d03555ac9f111a59818fd70e47843ea.jpeg
Festiwalowe śniadanie w Latin Brunch

NAJLEPSZE ŚNIADANIE W POLSCE: Latin Brunch (Szczecin)

NAJLEPSZA ATMOSFERA W POLSCE: Le Scandale (Kraków)

NAJLEPSZA OBSŁUGA W POLSCE: MUNDO food&people (Katowice)

NAJLEPSZY DEBIUT W POLSCE: Latin Brunch (Szczecin)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA W POLSCE: Cafe Freska (Wrocław)

 

WYNIKI REGIONALNE

KRAKÓW

I MIEJSCE: RADIOVA Bistro&Cafe

II MIEJSCE: Kroma

III MIEJSCE: Le Scandale

4c2bb749e1a4a0d94ac3677030f88004 (1).png
Podkarpackie proziaki podawane z pesto z jarmużu i migdałów, pastą z suszonych pomidorów i czosnku niedźwiedziego, jajkiem sadzonym na listkach rukoli oraz kiełbaską w  RADIOVA Bistro&Cafe 
 

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: RADIOVA Bistro&Cafe

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Le Scandale

NAJLEPSZA OBSŁUGA: RADIOVA Bistro&Cafe

NAJLEPSZY DEBIUT: Le Scandale

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Atrium

POZNAŃ

I MIEJSCE: Nadzieja

II MIEJSCE: Najadalnia

III MIEJSCE: Cafe Młyńska

e407727c029879a222f20639e3fc5786.jpeg
Chałka z musem czekoladowym, świeżą żurawiną i rokitnikiem - Nadzieja w Poznaniu

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Nadzieja

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Do Środka

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Najadalnia

NAJLEPSZY DEBIUT: Najadalnia

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Cafe Młyńska

SZCZECIN

I MIEJSCE: Latin Brunch

II MIEJSCE: Bonjour French Bistro

III MIEJSCE: Limone Cafe

1fcf7c567191dd60001bb373afefc7e4.jpeg
Pistacjowa Chałka w Latin Brunch - dwie grubo krojone chałki na słodko z kremem pistacjowo-bananowym i delikatną nutą wanilii. Kremowa kompozycja przełamana jest marmoladą z borówek

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Latin Brunch

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Restauracja Sowa

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Bonjour French Bistro

NAJLEPSZY DEBIUT: Latin Brunch

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Latin Brunch

 

ŚLĄSK

I MIEJSCE: MUNDO food&people (Katowice)

II MIEJSCE: Same Maszkety (Katowice)

III MIEJSCE: Szynówka 2.0 (Katowice)

b0813d4a259f464f203216f7129743c7.jpg
Gofr Pistacjanka w Same Maszkety

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Same Maszkety (Katowice)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Magnum 2.0 (Bielsko-Biała)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: MUNDO food&people (Katowice)

NAJLEPSZY DEBIUT: MUNDO food&people (Katowice)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: MUNDO food&people (Katowice)

 

TRÓJMIASTO

I MIEJSCE: Mezalians (Gdańsk)

II MIEJSCE: Bistro Oliwa

III MIEJSCE: La Muerte Mexican Cocktail Bar

0af3e62b43755d131a5d3daa5cea1da9.jpg
Kasza bulgur z komosą ryżową/ guacamole/  dynia pieczona/ kukurydza/ sałata w Mezalians

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Mezalians (Gdańsk)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Bistro Oliwa

NAJLEPSZA OBSŁUGA: La Muerte Mexican Cocktail Bar

NAJLEPSZY DEBIUT: Mezalians (Gdańsk)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Made in Sopot

 

WARSZAWA

I MIEJSCE: Laba

II MIEJSCE: Poznańska 11 P1

III MIEJSCE: Ciacho Bakery&Coffee

b8b33a995e5944dc66e1f4971b9d57dc.jpg
Gofr belgijski, chrupiący kurczak, majonez  z orzechami laskowymi, jajko poche, sos z miodu faceliowego z chili w Laba

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Poznańska 11 P1

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Jaś i Małgosia

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Laba

NAJLEPSZY DEBIUT: Poznańska 11 P1

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Poznańska 11 P1

 

WROCŁAW

I MIEJSCE: Cafe Freska 

II MIEJSCE: Le Gosse

III MIEJSCE: Yerba Cafe

e942406933b6bf23cfa356cdc2daad78.jpeg
Festiwalowe propozycje w Cafe Freska

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Cafe Freska 

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Yerba Cafe 

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Le Gosse

NAJLEPSZY DEBIUT: Cafe Freska 

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Cafe Freska 

O RestaurantWeek® 

Festiwal RestaurantWeek® odbywa się dwa razy w roku i od 10 lat łączy najlepsze, autorskie restauracje z prawie 2 mln Gości. W każdej edycji wydarzenia bierze udział ponad 400 restauracji, które przygotowują popisowe, trzydaniowe menu oraz prezent od partnera. Kolejna edycja RestaurantWeek® i Breakfast Week odbędzie się na przełomie marca i kwietnia.

Aby dowiedzieć się więcej o organizowanych Festiwalach odwiedź RestaurantWeek.pl.

 

Share:
Icon facebook
Icon twitter
Icon linkedin

Recommended articles

Nie masz pomysłu na świąteczny prezent? Podaruj Bliskim Rok Festiwali 2025 z rabatem do 12%!

Przygotowania do Świąt ruszyły pełną parą. Zastanawiasz się, co podarować Bliskim na gwiazdkę? Zamiast kolejnych skarpet, nudnego swetra czy nietrafionych perfum, sprezentuj Rok Festiwali 2025 z rabatem do 12%. Świąteczna oferta RestaurantClub dotyczy 3 Festiwali odbywających się w 2025 roku: RestaurantWeek® – edycja wiosenna i jesienna – oraz FineDiningWeek®. 
Rezerwacje trwają na stronie 🔗RestaurantClub.pl w zakładce "Na prezent".

Biuro Prasowe

Podaruj doświadczenie! Kulinarny pomysł na prezent

Coraz więcej osób dostrzega, że najlepsze prezenty to doświadczenia. W świecie materializmu wyjątkowe chwile, które możemy dzielić z Bliskimi, są o wiele cenniejsze niż rzeczy, które z czasem tracą na wartości. Dodatkowo z pewnością każdemu z nas trafił się kiedyś nietrafiony prezent. Zupełnie inaczej jest z doświadczeniami w gronie Znajomych i Bliskich ludzi - tego potrzebujemy. Warto też umacniać stosunki i kontakty np. w ramach spotkań przy wspólnym stole.

rozmaitości

Jak krew zająca - opowieść o tureckiej herbacie

Muszę się przyznać: nie znoszę herbaty. Kiedy inni pochylają się nad filiżanką napoju bez koloru ja zastanawiam się kto u licha jest chory. Myśl o piciu - jak mawia Ted Lasso - brudnej wody znika z mej głowy tylko na widok szklaneczki z tureckim cayem - Bartek Kieżun opowiada o tym, jak w Turcji nauczył się pić herbatę.

rozmaitości

Siedem polskich gwiazdek Michelin

Michelin ogłosił nową listę restauracji rekomendowanych w Przewodniku MICHELIN Polska 2024. W tym roku do zestawienia dołączyło województwo pomorskie z Trójmiastem na czele. Nowy region uzupełnia dotychczasowe lokalizacje, do których należą Warszawa, Kraków i Poznań.

rozmaitości

19 barów na GinWeek! Te adresy warto zapamiętać!

Do 16 czerwca w ponad 90 barach i restauracjach trwa GinWeek, festiwal dla miłośników ginu i dla tych, którzy dopiero się w nim zakochują. Przygotowaliśmy dla was listę 19 wartych odwiedzenia miejsc. 

ginweek

Trójmiasto w Przewodniku Michelin

Najnowsza polska edycja Przewodnika Michelin zostaje rozszerzona o województwo pomorskie; w zestawieniu rekomendowanych restauracji znajdą się lokale z Gdańska, Gdyni oraz Sopotu. Pełne zestawienie restauracji zostanie ogłoszone 20 czerwca 2024 roku.

rozmaitości

Gruzińskim targiem. Przepis na kulinarny trip

Każde uzależnienie potrzebuje coraz mocniejszych doznań. Być może właśnie dlatego - jako osoba uzależniona od jedzenia i jeżdżenia - coraz częściej się nudzę - pisze Bartek Kieżun. Czy podróż do Gruzji zaspokoi głód?

 

rozmaitości

Kulinarny wytrych: Krótki przewodnik po sezonowaniu mięsa

Pamiętam, jak pierwszy raz spróbowałem wołowego steku T-Bone sezonowanego na sucho przez 100 dni. Wrażenia smakowe z tej degustacji są ze mną do dziś - opowiada Przemek Skibiński, szef kuchni krakowskiej restauracji Ed Red. Poczytajcie o jego doświadczeniach z sezonowania mięsa.

rozmaitości

Przyroda, Tatry i upór - kuchnia w Giewoncie

Dzięki uporowi niedojrzałości można osiągnąć coś wielkiego - twierdzi Przemek Sieradzki, head chef wyróżnionej przez przewodnik Michelin restauracji Giewont w Kościelisku. W rozmowie z Szymonem Gatlikiem opowiada o gotowaniu pod Tatrami, młodości i autorytecie, o ambicji i presji.

rozmaitości

Restauracja w puszce. Odsłony krakowskiego Ed Reda

Podczas pandemii covid Ed Red ratował się pomysłem "z innej planety", który okazał się kulinarnym i biznesowym sukcesem. Po czterech latach marka ponownie otworzyła restaurację w Krakowie. O przeszłości i przyszłości z Grzegorzem Kłosem, właścicielem Ed Reda rozmawia Szymon Gatlik.

rozmaitości
Icon arrow
Icon arrow
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award