Polacy pokochali odkrywanie różnorodności kulinarnej w najlepszych restauracjach i – jak nigdy wcześniej – pragną dzielić się kulinarnymi przeżyciami z bliskimi! Dowodem na to jest rekordowe prawie 200 tysięcy Foodies, którzy spotkali się przy wspólnym stole podczas jesiennych Festiwali RestaurantWeek® i Breakfast Week!
Rok Foodies trwa w najlepsze! A 21. edycję RestaurantWeek® Goście i restauratorzy zamykają z kolejnymi rekordami! Jak się okazuje, Polscy Foodies to prawdziwi entuzjaści jedzenia, którzy uwielbiają odkrywać różnorodne kuchnie, próbować nowych potraw i dzielić się swoimi przeżyciami z innymi. Dowodem na to jest kolejna rekordowa frekwencja podczas Festiwalu. Przy stołach w ponad 400 najlepszych restauracjach, w 13 największych aglomeracjach w całej Polsce zasiadło dokładnie 170 662 Gości! 14 322 Foodies zjadło natomiast popisowe śniadania w top restauracjach podczas Festiwalu towarzyszącego BreakfastWeek, a 10 826 odkryło czeską odsłonę RestaurantWeek® w Pradze i Brnie!
- Zainteresowanie RestaurantWeek® po raz kolejny znacząco przerosło wszelkie oczekiwania. Kolejny rok z rzędu Polacy tłumnie chcą doświadczać, odkrywać i celebrować momenty z Bliskimi – zaznacza Paulina Piwko, współorganizatorka Festiwalu. - Już teraz nie możemy się doczekać, by zaskoczyć kulinarnych odkrywców niezapomnianymi momentami! Tym bardziej, że w 2025 roku będziemy celebrować okrągły, 10. jubileusz RestaurantWeek®.
Znaczący wpływ na popularność Festiwalu miała liczba restauracji, które wzięły udział w wiosennej edycji. Prawie 20% z nich to festiwalowe debiuty, które biły rekordy rezerwacji i przetrwały prawdziwe oblężenie Gości. Wśród nich znalazły się m.in.: białostockie Nastroje i Trzy Po Trzy, warszawskie Monkey Love czy Bernard Restaurant, wrocławskie Le Gosse oraz The Capist, a także krakowskie Gringos i Stradomska 12.
Plebiscyt Gości RestaurantWeek® jest największym plebiscytem restauracyjnym w Polsce, w którym o nagrodach decydują nie eksperci, lecz Goście – aktywni amatorzy restauracyjnych doświadczeń i autorskiej kuchni. Mogli oceniać restauracje w kilku kategoriach – przystawka, danie główne, deser, obsługa oraz atmosfera. Wybrany został też najlepszy debiut oraz najpopularniejsza restauracja. W tej najbardziej obiektywnej platformie oceny restauracji w Polsce nagrody i wyróżnienia otrzymało ponad 100 restauracji. Zwycięzcą ogólnopolskiego Plebiscytu Gości RestaurantWeek® została wrocławska restauracja Giro Krakowska 182. Na drugim miejscu znalazło się szczecińskie Bellevue, a trzecie miejsce na podium zajął łódzki Heksagon 2.0.
Oprócz uznania ze strony Gości restauracje otrzymają również atrakcyjne nagrody. Lipton nagrodzi zwycięzców zapasem herbat, Alpro przekaże napoje roślinne, a Martini wyposaży w produkty swojej marki. O wysokozasięgowe publikacje o zwycięskich Restauracjach zadbają m.in.: Twój Styl, Wirtualna Polska, Szef Kuchni, Goingapp.pl, Papaja.pl, Horecaline.pl, FoodService24.pl, Horecanet.pl oraz portal Food&Design.
WYNIKI OGÓLNOPOLSKIE
I MIEJSCE W POLSCE: Giro Krakowska 182 (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na horecaline.pl oraz zapas produktów Martini
II MIEJSCE W POLSCE: Bellevue (Szczecin)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na horecanet.pl oraz zapas produktów Lipton
III MIEJSCE W POLSCE: Heksagon 2.0 (Łódź)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na Going oraz zapas produktów Alpro
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA W POLSCE: Wina dajcie (Rzeszów)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na Wirtualna Polska Pyszności
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE W POLSCE: Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler (Warszawa)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na portalu Twój Styl
NAJLEPSZY DESER W POLSCE: Bellevue (Szczecin)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na Wirtualna Polska Kuchnia
NAJLEPSZA ATMOSFERA W POLSCE: Der Elefant (Warszawa)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na FoodService
NAJLEPSZA OBSŁUGA W POLSCE: Giro Krakowska 182 (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na Papaja oraz 5 zaproszeń dwuosobowych na wiosenną edycję RestaurantWeek®
NAJLEPSZY DEBIUT W POLSCE: Bellevue (Szczecin)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na szef-kuchni.com.pl
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA W POLSCE: Bistro Grand (Hotel Grand City ****, Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na portalu Food&Design i 5 zaproszeń dwuosobowych na wiosenną edycję RestaurantWeek®
BIAŁYSTOK
I MIEJSCE: Kurra
II MIEJSCE: Ramen Julek & Sushi Bar
III MIEJSCE: Trzy po Trzy w Kamienicy
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Trzy po Trzy w Kamienicy
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Koku Sushi Antoniuk
NAJLEPSZY DESER: Ramen Julek & Sushi Bar
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Kurra
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Kurra
NAJLEPSZY DEBIUT: Trzy po Trzy w Kamienicy
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Trzy po Trzy w Kamienicy
BYDGOSZCZ
I MIEJSCE: Restauracja Sowa
II MIEJSCE: Gdańska 14
III MIEJSCE: Lulu Bistro
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Gdańska 14
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Restauracja Sowa
NAJLEPSZY DESER: La Rosa
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Restauracja Sowa
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Lulu Bistro
NAJLEPSZY DEBIUT: La Rosa
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Restauracja Sowa
KRAKÓW
I MIEJSCE: NOVUM restaurante
II MIEJSCE: ORZO Kraków
III MIEJSCE: Gringos
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: ORZO Kraków
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: NOVUM restaurante
NAJLEPSZY DESER: La Forchetta na nowo
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Cyrano de Bergerac
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Fala
NAJLEPSZY DEBIUT: Gringos
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: La Forchetta na nowo
LUBELSKIE
I MIEJSCE: COMO
II MIEJSCE: Otwarta Grill
III MIEJSCE: 2 PI ER
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: 2 PI ER
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: COMO
NAJLEPSZY DESER: Mercure
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Perłowa Pijalnia Piwa
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Otwarta Grill
NAJLEPSZY DEBIUT: Otwarta Grill
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: COMO
ŁÓDŹ
I MIEJSCE: Heksagon 2.0
II MIEJSCE: Powidok bistro
III MIEJSCE: Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***)
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Przy Kominie
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Heksagon 2.0
NAJLEPSZY DESER: Heksagon 2.0
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***)
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Powidok bistro
NAJLEPSZY DEBIUT: Przy Kominie
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Heksagon 2.0
POZNAŃ
I MIEJSCE: Dram: Cocktail Bar & Restaurant
II MIEJSCE: Republika Róż by Andrzej Gołąbek
III MIEJSCE: Cztery Pory Roku
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Galeria Smaku
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Dram: Cocktail Bar & Restaurant
NAJLEPSZY DESER: Republika Róż by Andrzej Gołąbek
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Dram: Cocktail Bar & Restaurant
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Cztery Pory Roku
NAJLEPSZY DEBIUT: Sajgonki
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Galeria Smaku
RZESZÓW
I MIEJSCE: Wina Dajcie
II MIEJSCE: Okovita
III MIEJSCE: KUK NUK
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Wina Dajcie
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Okovita
NAJLEPSZY DESER: KUK NUK
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Blue Diamond (Trzebownisko)
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Limoncello
NAJLEPSZY DEBIUT: Délice
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Wina Dajcie
SZCZECIN
I MIEJSCE: Bellevue
II MIEJSCE: Restauracja Sowa
III MIEJSCE: Nesebar kuchnia bałkańska
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Restauracja Sowa
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Bellevue
NAJLEPSZY DESER: Bellevue
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Nesebar kuchnia bałkańska
NAJLEPSZA OBSŁUGA: małe Przyjemności
NAJLEPSZY DEBIUT: Bellevue
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Bellevue
ŚLĄSK
I MIEJSCE: Food&Ball by Arkadiusz Milik (Katowice)
II MIEJSCE: BOSCO (Bielsko-Biała)
III MIEJSCE: Strefa Rynek (Mikołów)
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Food&Ball by Arkadiusz Milik (Katowice)
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Va Bene (Tarnowskie Góry)
NAJLEPSZY DESER: Boska (Gliwice)
NAJLEPSZA ATMOSFERA: U Kelnerów (Katowice)
NAJLEPSZA OBSŁUGA: BOSCO (Bielsko-Biała)
NAJLEPSZY DEBIUT: Strefa Rynek (Mikołów)
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: ex aequo: MUNDO food&people (Katowice) & BOSCO (Bielsko-Biała)
TRÓJMIASTO
I MIEJSCE: Fisherman (Sopot)
II MIEJSCE: Pelican (Sopot)
III MIEJSCE: Hola Tapas (Gdańsk)
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Pelican (Sopot)
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Fisherman (Sopot)
NAJLEPSZY DESER: Hola Tapas (Gdańsk)
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Fisherman (Sopot)
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Cesky Port
NAJLEPSZY DEBIUT: Cesky Port
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Fisherman (Sopot)
WARMIA I MAZURY
I MIEJSCE: Prosta 38 (Olsztyn)
II MIEJSCE: Loft 2.0 (Olsztyn)
III MIEJSCE: Sirocco (Olsztyn)
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Restauracja Koya - Hotel Omega (Olsztyn)
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Loft 2.0 (Olsztyn)
NAJLEPSZY DESER: Prosta 38 (Olsztyn)
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Sirocco (Olsztyn)
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Nowe Retro - Hotel Wileński (Olsztyn)
NAJLEPSZY DEBIUT: Pod Jabłoniami (Stare Sady)
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Loft 2.0 (Olsztyn)
WARSZAWA
I MIEJSCE: Der Elefant
II MIEJSCE: Rosalia Restaurant Polish Sharing
III MIEJSCE: Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Rosalia Restaurant Polish Sharing
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler
NAJLEPSZY DESER: Der Elefant
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Der Elefant
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Niewinni Czarodzieje 44
NAJLEPSZY DEBIUT: Foksal 11 Jedzenie i Sztuka
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: DYM Restauracja (Elektrownia Powiśle)
WROCŁAW
I MIEJSCE: Giro Krakowska 182
II MIEJSCE: Trattoria Siesta Nuova
III MIEJSCE: Peruwiana
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Trattoria Siesta Nuova
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Forum Kulinarne
NAJLEPSZY DESER: Giro Krakowska 182
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Peruwiana
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Giro Krakowska 182
NAJLEPSZY DEBIUT: Trattoria Siesta Nuova
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Bistro Grand (Hotel Grand City ****)
Jesiennej edycji RestaurantWeek® towarzyszył Festiwal śniadań na mieście - Breakfast Week. Goście Festiwalu mieli możliwość odkrywania śniadaniowych menu i kaw na napoju roślinnym Alpro w wyjątkowej festiwalowej cenie 35 zł. W Breakfast Week wzięło udział ponad 110 restauracji i kawiarni z siedmiu regionów Polski. Breakfast Week to obecnie największe wydarzenie promujące kulturę śniadaniową w Polsce.
WYNIKI OGÓLNOPOLSKIE
I MIEJSCE W POLSCE: Latin Brunch (Szczecin)
II MIEJSCE W POLSCE: Bonjour French Bistro (Szczecin)
III MIEJSCE W POLSCE: Nadzieja (Poznań)
NAJLEPSZE ŚNIADANIE W POLSCE: Latin Brunch (Szczecin)
NAJLEPSZA ATMOSFERA W POLSCE: Le Scandale (Kraków)
NAJLEPSZA OBSŁUGA W POLSCE: MUNDO food&people (Katowice)
NAJLEPSZY DEBIUT W POLSCE: Latin Brunch (Szczecin)
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA W POLSCE: Cafe Freska (Wrocław)
WYNIKI REGIONALNE
KRAKÓW
I MIEJSCE: RADIOVA Bistro&Cafe
II MIEJSCE: Kroma
III MIEJSCE: Le Scandale
NAJLEPSZE ŚNIADANIE: RADIOVA Bistro&Cafe
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Le Scandale
NAJLEPSZA OBSŁUGA: RADIOVA Bistro&Cafe
NAJLEPSZY DEBIUT: Le Scandale
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Atrium
POZNAŃ
I MIEJSCE: Nadzieja
II MIEJSCE: Najadalnia
III MIEJSCE: Cafe Młyńska
NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Nadzieja
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Do Środka
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Najadalnia
NAJLEPSZY DEBIUT: Najadalnia
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Cafe Młyńska
SZCZECIN
I MIEJSCE: Latin Brunch
II MIEJSCE: Bonjour French Bistro
III MIEJSCE: Limone Cafe
NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Latin Brunch
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Restauracja Sowa
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Bonjour French Bistro
NAJLEPSZY DEBIUT: Latin Brunch
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Latin Brunch
ŚLĄSK
I MIEJSCE: MUNDO food&people (Katowice)
II MIEJSCE: Same Maszkety (Katowice)
III MIEJSCE: Szynówka 2.0 (Katowice)
NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Same Maszkety (Katowice)
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Magnum 2.0 (Bielsko-Biała)
NAJLEPSZA OBSŁUGA: MUNDO food&people (Katowice)
NAJLEPSZY DEBIUT: MUNDO food&people (Katowice)
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: MUNDO food&people (Katowice)
TRÓJMIASTO
I MIEJSCE: Mezalians (Gdańsk)
II MIEJSCE: Bistro Oliwa
III MIEJSCE: La Muerte Mexican Cocktail Bar
NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Mezalians (Gdańsk)
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Bistro Oliwa
NAJLEPSZA OBSŁUGA: La Muerte Mexican Cocktail Bar
NAJLEPSZY DEBIUT: Mezalians (Gdańsk)
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Made in Sopot
WARSZAWA
I MIEJSCE: Laba
II MIEJSCE: Poznańska 11 P1
III MIEJSCE: Ciacho Bakery&Coffee
NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Poznańska 11 P1
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Jaś i Małgosia
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Laba
NAJLEPSZY DEBIUT: Poznańska 11 P1
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Poznańska 11 P1
WROCŁAW
I MIEJSCE: Cafe Freska
II MIEJSCE: Le Gosse
III MIEJSCE: Yerba Cafe
NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Cafe Freska
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Yerba Cafe
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Le Gosse
NAJLEPSZY DEBIUT: Cafe Freska
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Cafe Freska
Festiwal RestaurantWeek® odbywa się dwa razy w roku i od 10 lat łączy najlepsze, autorskie restauracje z prawie 2 mln Gości. W każdej edycji wydarzenia bierze udział ponad 400 restauracji, które przygotowują popisowe, trzydaniowe menu oraz prezent od partnera. Kolejna edycja RestaurantWeek® i Breakfast Week odbędzie się na przełomie marca i kwietnia.
Aby dowiedzieć się więcej o organizowanych Festiwalach odwiedź RestaurantWeek.pl.
Rezerwacja stolików online to wygoda, która zmienia doświadczenia gości w restauracjach – oszczędzasz czas, masz dostęp do pełnej informacji i możesz spersonalizować swój wybór. Foodies doskonale znają ten komfort dzięki Festiwalom takim jak RestaurantWeek®, FineDiningWeek® czy BreakfastWeek. Ale czy wiesz, że na RestaurantClub.pl oraz w aplikacji możesz rezerwować stoliki lub specjalne menu nie tylko podczas Festiwali, ale także na co dzień?
Poznaj wszystkie opcje rezerwacji od RestaurantClub! Rezerwuj jak Ci wygodnie.
Styczeń i luty to doskonały moment, by zaplanować niezapomniane doświadczenia kulinarne. Festiwalowe vouchery na 2025 rok to idealny prezent – zarówno dla siebie, jak i dla Bliskich. Skorzystaj z wcześniejszych rezerwacji i rozpocznij nowy rok od planu na odkrywanie najlepszych restauracji!
Trochę myślałem nad moim kulinarnym wytrychem i odkryłem, że nie jest nim żadna przyprawa, produkt czy sposób przyrządzania potrawy. Tym wytrychem jest po prostu miłość do gotowania - mówi Tomasz Koprowski, szef kuchnii w warszawskiej restauracji Mozaika, która od wielu edycji cieszy się powodzeniem gości RestaurantWeek.
Bez względu na to, czy to drobny upominek, czy większy gest, obdarowywanie ma wyjątkową moc przynoszenia szczęścia – zarówno obdarowującemu, jak i obdarowanemu. Co ciekawe, badania pokazują, że dawanie prezentów może sprawiać większą radość niż ich otrzymywanie. Jak to możliwe? Gdy widzimy uśmiech obdarowanej osoby, nasz organizm uwalnia endorfiny – hormony szczęścia, które dają poczucie spełnienia. A co, jeśli prezentem będzie coś, co dodatkowo tworzy niezapomniane wspomnienia i zbliża?
Przygotowania do Świąt ruszyły pełną parą. Zastanawiasz się, co podarować Bliskim na gwiazdkę? Zamiast kolejnych skarpet, nudnego swetra czy nietrafionych perfum, sprezentuj Rok Festiwali 2025 z rabatem do 12%. Świąteczna oferta RestaurantClub dotyczy 3 Festiwali odbywających się w 2025 roku: RestaurantWeek® – edycja wiosenna i jesienna – oraz FineDiningWeek®.
Rezerwacje trwają na stronie 🔗RestaurantClub.pl w zakładce "Na prezent".
Coraz więcej osób dostrzega, że najlepsze prezenty to doświadczenia. W świecie materializmu wyjątkowe chwile, które możemy dzielić z Bliskimi, są o wiele cenniejsze niż rzeczy, które z czasem tracą na wartości. Dodatkowo z pewnością każdemu z nas trafił się kiedyś nietrafiony prezent. Zupełnie inaczej jest z doświadczeniami w gronie Znajomych i Bliskich ludzi - tego potrzebujemy. Warto też umacniać stosunki i kontakty np. w ramach spotkań przy wspólnym stole.
Muszę się przyznać: nie znoszę herbaty. Kiedy inni pochylają się nad filiżanką napoju bez koloru ja zastanawiam się kto u licha jest chory. Myśl o piciu - jak mawia Ted Lasso - brudnej wody znika z mej głowy tylko na widok szklaneczki z tureckim cayem - Bartek Kieżun opowiada o tym, jak w Turcji nauczył się pić herbatę.
Michelin ogłosił nową listę restauracji rekomendowanych w Przewodniku MICHELIN Polska 2024. W tym roku do zestawienia dołączyło województwo pomorskie z Trójmiastem na czele. Nowy region uzupełnia dotychczasowe lokalizacje, do których należą Warszawa, Kraków i Poznań.
Do 16 czerwca w ponad 90 barach i restauracjach trwa GinWeek, festiwal dla miłośników ginu i dla tych, którzy dopiero się w nim zakochują. Przygotowaliśmy dla was listę 19 wartych odwiedzenia miejsc.
Najnowsza polska edycja Przewodnika Michelin zostaje rozszerzona o województwo pomorskie; w zestawieniu rekomendowanych restauracji znajdą się lokale z Gdańska, Gdyni oraz Sopotu. Pełne zestawienie restauracji zostanie ogłoszone 20 czerwca 2024 roku.
Rezerwacja stolików online to wygoda, która zmienia doświadczenia gości w restauracjach – oszczędzasz czas, masz dostęp do pełnej informacji i możesz spersonalizować swój wybór. Foodies doskonale znają ten komfort dzięki Festiwalom takim jak RestaurantWeek®, FineDiningWeek® czy BreakfastWeek. Ale czy wiesz, że na RestaurantClub.pl oraz w aplikacji możesz rezerwować stoliki lub specjalne menu nie tylko podczas Festiwali, ale także na co dzień?
Poznaj wszystkie opcje rezerwacji od RestaurantClub! Rezerwuj jak Ci wygodnie.
Styczeń i luty to doskonały moment, by zaplanować niezapomniane doświadczenia kulinarne. Festiwalowe vouchery na 2025 rok to idealny prezent – zarówno dla siebie, jak i dla Bliskich. Skorzystaj z wcześniejszych rezerwacji i rozpocznij nowy rok od planu na odkrywanie najlepszych restauracji!
Trochę myślałem nad moim kulinarnym wytrychem i odkryłem, że nie jest nim żadna przyprawa, produkt czy sposób przyrządzania potrawy. Tym wytrychem jest po prostu miłość do gotowania - mówi Tomasz Koprowski, szef kuchnii w warszawskiej restauracji Mozaika, która od wielu edycji cieszy się powodzeniem gości RestaurantWeek.
Bez względu na to, czy to drobny upominek, czy większy gest, obdarowywanie ma wyjątkową moc przynoszenia szczęścia – zarówno obdarowującemu, jak i obdarowanemu. Co ciekawe, badania pokazują, że dawanie prezentów może sprawiać większą radość niż ich otrzymywanie. Jak to możliwe? Gdy widzimy uśmiech obdarowanej osoby, nasz organizm uwalnia endorfiny – hormony szczęścia, które dają poczucie spełnienia. A co, jeśli prezentem będzie coś, co dodatkowo tworzy niezapomniane wspomnienia i zbliża?
Przygotowania do Świąt ruszyły pełną parą. Zastanawiasz się, co podarować Bliskim na gwiazdkę? Zamiast kolejnych skarpet, nudnego swetra czy nietrafionych perfum, sprezentuj Rok Festiwali 2025 z rabatem do 12%. Świąteczna oferta RestaurantClub dotyczy 3 Festiwali odbywających się w 2025 roku: RestaurantWeek® – edycja wiosenna i jesienna – oraz FineDiningWeek®.
Rezerwacje trwają na stronie 🔗RestaurantClub.pl w zakładce "Na prezent".
Coraz więcej osób dostrzega, że najlepsze prezenty to doświadczenia. W świecie materializmu wyjątkowe chwile, które możemy dzielić z Bliskimi, są o wiele cenniejsze niż rzeczy, które z czasem tracą na wartości. Dodatkowo z pewnością każdemu z nas trafił się kiedyś nietrafiony prezent. Zupełnie inaczej jest z doświadczeniami w gronie Znajomych i Bliskich ludzi - tego potrzebujemy. Warto też umacniać stosunki i kontakty np. w ramach spotkań przy wspólnym stole.
Muszę się przyznać: nie znoszę herbaty. Kiedy inni pochylają się nad filiżanką napoju bez koloru ja zastanawiam się kto u licha jest chory. Myśl o piciu - jak mawia Ted Lasso - brudnej wody znika z mej głowy tylko na widok szklaneczki z tureckim cayem - Bartek Kieżun opowiada o tym, jak w Turcji nauczył się pić herbatę.
Michelin ogłosił nową listę restauracji rekomendowanych w Przewodniku MICHELIN Polska 2024. W tym roku do zestawienia dołączyło województwo pomorskie z Trójmiastem na czele. Nowy region uzupełnia dotychczasowe lokalizacje, do których należą Warszawa, Kraków i Poznań.
Do 16 czerwca w ponad 90 barach i restauracjach trwa GinWeek, festiwal dla miłośników ginu i dla tych, którzy dopiero się w nim zakochują. Przygotowaliśmy dla was listę 19 wartych odwiedzenia miejsc.
Najnowsza polska edycja Przewodnika Michelin zostaje rozszerzona o województwo pomorskie; w zestawieniu rekomendowanych restauracji znajdą się lokale z Gdańska, Gdyni oraz Sopotu. Pełne zestawienie restauracji zostanie ogłoszone 20 czerwca 2024 roku.