About usCareerAs a giftPremium Experiences
Help
EN
Icon arrow
Icon hamburger
Find a table#ChefsMenuFestivalsBlog
Sign in
Icon search
festiwale

Jesienny Plebiscyt Gości - poznaj najlepsze restauracje w Polsce

Polacy pokochali odkrywanie różnorodności kulinarnej w najlepszych restauracjach i – jak nigdy wcześniej – pragną dzielić się kulinarnymi przeżyciami z bliskimi! Dowodem na to jest rekordowe prawie 200 tysięcy Foodies, którzy spotkali się przy wspólnym stole podczas jesiennych Festiwali RestaurantWeek® i Breakfast Week!

11 grudnia 2024

Rok Foodies trwa w najlepsze! A 21. edycję RestaurantWeek® Goście i restauratorzy zamykają z kolejnymi rekordami! Jak się okazuje, Polscy Foodies to prawdziwi entuzjaści jedzenia, którzy uwielbiają odkrywać różnorodne kuchnie, próbować nowych potraw i dzielić się swoimi przeżyciami z innymi. Dowodem na to jest kolejna rekordowa frekwencja podczas Festiwalu. Przy stołach w ponad 400 najlepszych restauracjach, w 13 największych aglomeracjach w całej Polsce zasiadło dokładnie 170 662 Gości! 14 322 Foodies zjadło natomiast popisowe śniadania w top restauracjach podczas Festiwalu towarzyszącego BreakfastWeek, a 10 826 odkryło czeską odsłonę RestaurantWeek® w Pradze i Brnie!

rsz__dsc8416.jpg
Festiwalowe Restauracje zaserwowały 511 986 dań. fot. Pola Sobuń

- Zainteresowanie RestaurantWeek® po raz kolejny znacząco przerosło wszelkie oczekiwania. Kolejny rok z rzędu Polacy tłumnie chcą doświadczać, odkrywać i celebrować momenty z Bliskimi – zaznacza Paulina Piwko, współorganizatorka Festiwalu. - Już teraz nie możemy się doczekać, by zaskoczyć kulinarnych odkrywców niezapomnianymi momentami! Tym bardziej, że w 2025 roku będziemy celebrować okrągły, 10. jubileusz RestaurantWeek®.

Znaczący wpływ na popularność Festiwalu miała liczba restauracji, które wzięły udział w wiosennej edycji. Prawie 20% z nich to festiwalowe debiuty, które biły rekordy rezerwacji i przetrwały prawdziwe oblężenie Gości. Wśród nich znalazły się m.in.: białostockie Nastroje i Trzy Po Trzy, warszawskie Monkey Love czy Bernard Restaurant, wrocławskie Le Gosse oraz The Capist, a także krakowskie Gringos i Stradomska 12. 

Plebiscyt Gości RestaurantWeek®

Plebiscyt Gości RestaurantWeek® jest największym plebiscytem restauracyjnym w Polsce, w którym o nagrodach decydują nie eksperci, lecz Goście – aktywni amatorzy restauracyjnych doświadczeń i autorskiej kuchni. Mogli oceniać restauracje w kilku kategoriach – przystawka, danie główne, deser, obsługa oraz atmosfera. Wybrany został też najlepszy debiut oraz najpopularniejsza restauracja. W tej najbardziej obiektywnej platformie oceny restauracji w Polsce nagrody i wyróżnienia otrzymało ponad 100 restauracji. Zwycięzcą ogólnopolskiego Plebiscytu Gości RestaurantWeek® została wrocławska restauracja Giro Krakowska 182. Na drugim miejscu znalazło się szczecińskie Bellevue, a trzecie miejsce na podium zajął łódzki Heksagon 2.0. 

ec49240bd5a9e760356128fcf26457c0.jpg
Kaczka w pomarańczach i węgierkach, modra kapusta z rodzynkami, pureé w Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler - ulubione danie główne Gości jesiennego RestaurantWeek

Oprócz uznania ze strony Gości restauracje otrzymają również atrakcyjne nagrody. Lipton nagrodzi zwycięzców zapasem herbat, Alpro przekaże napoje roślinne, a Martini wyposaży w produkty swojej marki. O wysokozasięgowe publikacje o zwycięskich Restauracjach zadbają m.in.: Twój Styl, Wirtualna Polska, Szef Kuchni, Goingapp.pl, Papaja.pl, Horecaline.pl, FoodService24.pl, Horecanet.pl oraz portal Food&Design.

Ranking jesiennej edycji RestaurantWeek® w kategoriach ogólnopolskich:

WYNIKI OGÓLNOPOLSKIE

I MIEJSCE W POLSCE: Giro Krakowska 182 (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na horecaline.pl oraz zapas produktów Martini

II MIEJSCE W POLSCE: Bellevue (Szczecin)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na horecanet.pl oraz zapas produktów Lipton

III MIEJSCE W POLSCE: Heksagon 2.0 (Łódź)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na Going oraz zapas produktów Alpro

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA W POLSCE: Wina dajcie (Rzeszów)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na Wirtualna Polska Pyszności

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE W POLSCE: Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler (Warszawa)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na portalu Twój Styl

NAJLEPSZY DESER W POLSCE: Bellevue (Szczecin)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na Wirtualna Polska Kuchnia

NAJLEPSZA ATMOSFERA W POLSCE: Der Elefant (Warszawa)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na FoodService

NAJLEPSZA OBSŁUGA W POLSCE: Giro Krakowska 182 (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na Papaja oraz 5 zaproszeń dwuosobowych na wiosenną edycję RestaurantWeek®

NAJLEPSZY DEBIUT W POLSCE: Bellevue (Szczecin)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na szef-kuchni.com.pl

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA W POLSCE: Bistro Grand (Hotel Grand City ****, Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: publikacja na portalu Food&Design i 5 zaproszeń dwuosobowych na wiosenną edycję RestaurantWeek®

Podaruj rezerwację na prezent - RestaurantClub

WYNIKI REGIONALNE

BIAŁYSTOK

I MIEJSCE: Kurra

II MIEJSCE: Ramen Julek & Sushi Bar

III MIEJSCE: Trzy po Trzy w Kamienicy

e98f6ab55be97874aa83a9bf8a958121.jpg
Pierś z kaczki sous vide (medium), puree, palone pory, tymianek, sos wiśniowy, wędzona sól Maldon w restauracji Kurra

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Trzy po Trzy w Kamienicy

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Koku Sushi Antoniuk

NAJLEPSZY DESER: Ramen Julek & Sushi Bar

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Kurra

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Kurra

NAJLEPSZY DEBIUT: Trzy po Trzy w Kamienicy

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Trzy po Trzy w Kamienicy

BYDGOSZCZ

I MIEJSCE: Restauracja Sowa

II MIEJSCE: Gdańska 14

III MIEJSCE: Lulu Bistro

3b4b24654180b1cd1808e6b31f261f1b.jpg
Mus z białej czekolady z rozmarynem / palona biała czekolada / śliwka z yakitori /żel z bergamotki i imbiru / bazylia w Restauracji Sowa

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Gdańska 14

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Restauracja Sowa

NAJLEPSZY DESER: La Rosa

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Restauracja Sowa

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Lulu Bistro

NAJLEPSZY DEBIUT: La Rosa

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Restauracja Sowa

KRAKÓW

I MIEJSCE: NOVUM restaurante 

II MIEJSCE: ORZO Kraków

III MIEJSCE: Gringos

fc8cdbf2028fb93d38246a6a898c658e.jpg
Festiwalowe dania w Novum Restaurante

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: ORZO Kraków

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: NOVUM restaurante

NAJLEPSZY DESER: La Forchetta na nowo

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Cyrano de Bergerac

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Fala

NAJLEPSZY DEBIUT: Gringos

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: La Forchetta na nowo

LUBELSKIE

I MIEJSCE: COMO

II MIEJSCE: Otwarta Grill

III MIEJSCE: 2 PI ER

d05728fea5d75444a953185ae213c2f0.jpg
Burata na grzance, pieczone pomidorki, crispi pancetta, bazylia, pesto w COMO

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: 2 PI ER

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: COMO

NAJLEPSZY DESER: Mercure

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Perłowa Pijalnia Piwa

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Otwarta Grill

NAJLEPSZY DEBIUT: Otwarta Grill

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: COMO

ŁÓDŹ

I MIEJSCE: Heksagon 2.0

II MIEJSCE: Powidok bistro

III MIEJSCE: Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***) 

0ca7b51d8cd47b985a63f4fe2f5cd10a.jpg
Festiwalowa propozycja w Heksagon 2.0

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Przy Kominie

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Heksagon 2.0

NAJLEPSZY DESER: Heksagon 2.0

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Powidok bistro

NAJLEPSZY DEBIUT: Przy Kominie

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Heksagon 2.0

POZNAŃ

I MIEJSCE: Dram: Cocktail Bar & Restaurant

II MIEJSCE: Republika Róż by Andrzej Gołąbek

III MIEJSCE: Cztery Pory Roku

3a3f87cfa9af72c23294fe2427e72c75.jpg
Festiwalowa propozycja w Dram: Cocktail Bar & Restaurant

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Galeria Smaku

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Dram: Cocktail Bar & Restaurant

NAJLEPSZY DESER: Republika Róż by Andrzej Gołąbek

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Dram: Cocktail Bar & Restaurant

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Cztery Pory Roku

NAJLEPSZY DEBIUT: Sajgonki

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Galeria Smaku

RZESZÓW

I MIEJSCE: Wina Dajcie

II MIEJSCE: Okovita

III MIEJSCE: KUK NUK

f8d04205d25d192648a0a25dca04d440.jpg
Polędwiczka wieprzowa podana z czarną soczewicą, boczniakiem, musem z jabłek i puree z dyni z dodatkiem mango w Wina Dajcie

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Wina Dajcie

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Okovita

NAJLEPSZY DESER: KUK NUK

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Blue Diamond (Trzebownisko)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Limoncello

NAJLEPSZY DEBIUT: Délice

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Wina Dajcie

SZCZECIN

I MIEJSCE: Bellevue

II MIEJSCE: Restauracja Sowa

III MIEJSCE: Nesebar kuchnia bałkańska

bc707d55a73d2c3b43eb537725801d5d (1).jpg
Festiwalowe propozycje w Bellevue

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Restauracja Sowa

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Bellevue

NAJLEPSZY DESER: Bellevue

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Nesebar kuchnia bałkańska

NAJLEPSZA OBSŁUGA: małe Przyjemności

NAJLEPSZY DEBIUT: Bellevue

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Bellevue

ŚLĄSK

I MIEJSCE: Food&Ball by Arkadiusz Milik (Katowice)

II MIEJSCE: BOSCO (Bielsko-Biała)

III MIEJSCE: Strefa Rynek (Mikołów)

dde50e006e7fffe13fe8f76297f9660b.jpg
Festiwalowe propozycje w Food&Ball by Arkadiusz Milik (Katowice)

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Food&Ball by Arkadiusz Milik (Katowice)

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Va Bene (Tarnowskie Góry)

NAJLEPSZY DESER: Boska (Gliwice)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: U Kelnerów (Katowice)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: BOSCO (Bielsko-Biała)

NAJLEPSZY DEBIUT: Strefa Rynek (Mikołów)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: ex aequo: MUNDO food&people (Katowice) & BOSCO (Bielsko-Biała)

 

TRÓJMIASTO

I MIEJSCE: Fisherman (Sopot)

II MIEJSCE: Pelican (Sopot)

III MIEJSCE: Hola Tapas (Gdańsk) 

41138756f9395be97ba6016686859b5d.jpg
PIEROŻKI Z KACZKĄ - Dynia, chipsy z pietruszki, demi glace z rokitnikiem i białą czekoladą w Restauracji Pelican

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Pelican (Sopot)

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Fisherman (Sopot) 

NAJLEPSZY DESER: Hola Tapas (Gdańsk)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Fisherman (Sopot) 

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Cesky Port

NAJLEPSZY DEBIUT: Cesky Port

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Fisherman (Sopot) 

 

WARMIA I MAZURY

I MIEJSCE: Prosta 38 (Olsztyn)

II MIEJSCE: Loft 2.0 (Olsztyn)

III MIEJSCE: Sirocco (Olsztyn)

35032ee2bc9cc6a7067ab7e2e812f7ad.jpg
Festiwalowe propozycje w Loft 2.0

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Restauracja Koya - Hotel Omega (Olsztyn)

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Loft 2.0 (Olsztyn)

NAJLEPSZY DESER: Prosta 38 (Olsztyn)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Sirocco (Olsztyn)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Nowe Retro - Hotel Wileński (Olsztyn)

NAJLEPSZY DEBIUT: Pod Jabłoniami (Stare Sady)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Loft 2.0 (Olsztyn)

 

WARSZAWA

I MIEJSCE: Der Elefant

II MIEJSCE: Rosalia Restaurant Polish Sharing

III MIEJSCE: Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler

c08b33e2eb2f10701e5503c21cafdbad.jpg
Deser w Der Elefant

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Rosalia Restaurant Polish Sharing

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler

NAJLEPSZY DESER: Der Elefant

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Der Elefant

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Niewinni Czarodzieje 44

NAJLEPSZY DEBIUT: Foksal 11 Jedzenie i Sztuka

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: DYM Restauracja (Elektrownia Powiśle)

 

WROCŁAW

I MIEJSCE: Giro Krakowska 182

II MIEJSCE: Trattoria Siesta Nuova

III MIEJSCE: Peruwiana

c484ad385170f274cc34a2bffab1f985.jpg
Festiwalowe propozycje w Trattoria Siesta Nuova

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Trattoria Siesta Nuova

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Forum Kulinarne

NAJLEPSZY DESER: Giro Krakowska 182

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Peruwiana

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Giro Krakowska 182

NAJLEPSZY DEBIUT: Trattoria Siesta Nuova

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Bistro Grand (Hotel Grand City ****)

WYNIKI PLEBISCYTU GOŚCI BREAKFAST WEEK

Jesiennej edycji RestaurantWeek® towarzyszył Festiwal śniadań na mieście - Breakfast Week. Goście Festiwalu mieli możliwość odkrywania śniadaniowych menu i kaw na napoju roślinnym Alpro w wyjątkowej festiwalowej cenie 35 zł. W Breakfast Week wzięło udział ponad 110 restauracji i kawiarni z siedmiu regionów Polski. Breakfast Week to obecnie największe wydarzenie promujące kulturę śniadaniową w Polsce. 

WYNIKI OGÓLNOPOLSKIE

I MIEJSCE W POLSCE: Latin Brunch (Szczecin)

II MIEJSCE W POLSCE: Bonjour French Bistro (Szczecin)

III MIEJSCE W POLSCE: Nadzieja (Poznań)

2d03555ac9f111a59818fd70e47843ea.jpeg
Festiwalowe śniadanie w Latin Brunch

NAJLEPSZE ŚNIADANIE W POLSCE: Latin Brunch (Szczecin)

NAJLEPSZA ATMOSFERA W POLSCE: Le Scandale (Kraków)

NAJLEPSZA OBSŁUGA W POLSCE: MUNDO food&people (Katowice)

NAJLEPSZY DEBIUT W POLSCE: Latin Brunch (Szczecin)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA W POLSCE: Cafe Freska (Wrocław)

 

WYNIKI REGIONALNE

KRAKÓW

I MIEJSCE: RADIOVA Bistro&Cafe

II MIEJSCE: Kroma

III MIEJSCE: Le Scandale

4c2bb749e1a4a0d94ac3677030f88004 (1).png
Podkarpackie proziaki podawane z pesto z jarmużu i migdałów, pastą z suszonych pomidorów i czosnku niedźwiedziego, jajkiem sadzonym na listkach rukoli oraz kiełbaską w  RADIOVA Bistro&Cafe 
 

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: RADIOVA Bistro&Cafe

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Le Scandale

NAJLEPSZA OBSŁUGA: RADIOVA Bistro&Cafe

NAJLEPSZY DEBIUT: Le Scandale

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Atrium

POZNAŃ

I MIEJSCE: Nadzieja

II MIEJSCE: Najadalnia

III MIEJSCE: Cafe Młyńska

e407727c029879a222f20639e3fc5786.jpeg
Chałka z musem czekoladowym, świeżą żurawiną i rokitnikiem - Nadzieja w Poznaniu

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Nadzieja

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Do Środka

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Najadalnia

NAJLEPSZY DEBIUT: Najadalnia

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Cafe Młyńska

SZCZECIN

I MIEJSCE: Latin Brunch

II MIEJSCE: Bonjour French Bistro

III MIEJSCE: Limone Cafe

1fcf7c567191dd60001bb373afefc7e4.jpeg
Pistacjowa Chałka w Latin Brunch - dwie grubo krojone chałki na słodko z kremem pistacjowo-bananowym i delikatną nutą wanilii. Kremowa kompozycja przełamana jest marmoladą z borówek

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Latin Brunch

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Restauracja Sowa

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Bonjour French Bistro

NAJLEPSZY DEBIUT: Latin Brunch

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Latin Brunch

 

ŚLĄSK

I MIEJSCE: MUNDO food&people (Katowice)

II MIEJSCE: Same Maszkety (Katowice)

III MIEJSCE: Szynówka 2.0 (Katowice)

b0813d4a259f464f203216f7129743c7.jpg
Gofr Pistacjanka w Same Maszkety

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Same Maszkety (Katowice)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Magnum 2.0 (Bielsko-Biała)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: MUNDO food&people (Katowice)

NAJLEPSZY DEBIUT: MUNDO food&people (Katowice)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: MUNDO food&people (Katowice)

 

TRÓJMIASTO

I MIEJSCE: Mezalians (Gdańsk)

II MIEJSCE: Bistro Oliwa

III MIEJSCE: La Muerte Mexican Cocktail Bar

0af3e62b43755d131a5d3daa5cea1da9.jpg
Kasza bulgur z komosą ryżową/ guacamole/  dynia pieczona/ kukurydza/ sałata w Mezalians

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Mezalians (Gdańsk)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Bistro Oliwa

NAJLEPSZA OBSŁUGA: La Muerte Mexican Cocktail Bar

NAJLEPSZY DEBIUT: Mezalians (Gdańsk)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Made in Sopot

 

WARSZAWA

I MIEJSCE: Laba

II MIEJSCE: Poznańska 11 P1

III MIEJSCE: Ciacho Bakery&Coffee

b8b33a995e5944dc66e1f4971b9d57dc.jpg
Gofr belgijski, chrupiący kurczak, majonez  z orzechami laskowymi, jajko poche, sos z miodu faceliowego z chili w Laba

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Poznańska 11 P1

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Jaś i Małgosia

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Laba

NAJLEPSZY DEBIUT: Poznańska 11 P1

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Poznańska 11 P1

 

WROCŁAW

I MIEJSCE: Cafe Freska 

II MIEJSCE: Le Gosse

III MIEJSCE: Yerba Cafe

e942406933b6bf23cfa356cdc2daad78.jpeg
Festiwalowe propozycje w Cafe Freska

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Cafe Freska 

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Yerba Cafe 

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Le Gosse

NAJLEPSZY DEBIUT: Cafe Freska 

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Cafe Freska 

O RestaurantWeek® 

Festiwal RestaurantWeek® odbywa się dwa razy w roku i od 10 lat łączy najlepsze, autorskie restauracje z prawie 2 mln Gości. W każdej edycji wydarzenia bierze udział ponad 400 restauracji, które przygotowują popisowe, trzydaniowe menu oraz prezent od partnera. Kolejna edycja RestaurantWeek® i Breakfast Week odbędzie się na przełomie marca i kwietnia.

Aby dowiedzieć się więcej o organizowanych Festiwalach odwiedź RestaurantWeek.pl.

 

Share:
Icon facebook
Icon twitter
Icon linkedin

Recommended articles

Rezerwacje z RestaurantClub na co dzień - sprawdź jak?

Rezerwacja stolików online to wygoda, która zmienia doświadczenia gości w restauracjach – oszczędzasz czas, masz dostęp do pełnej informacji i możesz spersonalizować swój wybór. Foodies doskonale znają ten komfort dzięki Festiwalom takim jak RestaurantWeek®, FineDiningWeek® czy BreakfastWeek. Ale czy wiesz, że na RestaurantClub.pl oraz w aplikacji możesz rezerwować stoliki lub specjalne menu nie tylko podczas Festiwali, ale także na co dzień?

Poznaj wszystkie opcje rezerwacji od RestaurantClub! Rezerwuj jak Ci wygodnie. 

rozmaitości

Nowy rok, nowa kulinarna podróż – podaruj sobie lub Bliskim prezent pełen smaków!

Styczeń i luty to doskonały moment, by zaplanować niezapomniane doświadczenia kulinarne. Festiwalowe vouchery na 2025 rok to idealny prezent – zarówno dla siebie, jak i dla Bliskich. Skorzystaj z wcześniejszych rezerwacji i rozpocznij nowy rok od planu na odkrywanie najlepszych restauracji!

rozmaitości

Kulinarny wytrych Koprowskiego: miłość i sezonowość

Trochę myślałem nad moim kulinarnym wytrychem i odkryłem, że nie jest nim żadna przyprawa, produkt czy sposób przyrządzania potrawy. Tym wytrychem jest po prostu miłość do gotowania - mówi Tomasz Koprowski, szef kuchnii w warszawskiej restauracji Mozaika, która od wielu edycji cieszy się powodzeniem gości RestaurantWeek. 

rozmaitości

Obdarowywanie to przepis na szczęście. Zaskocz Bliskich smacznym prezentem.

Bez względu na to, czy to drobny upominek, czy większy gest, obdarowywanie ma wyjątkową moc przynoszenia szczęścia – zarówno obdarowującemu, jak i obdarowanemu. Co ciekawe, badania pokazują, że dawanie prezentów może sprawiać większą radość niż ich otrzymywanie. Jak to możliwe? Gdy widzimy uśmiech obdarowanej osoby, nasz organizm uwalnia endorfiny – hormony szczęścia, które dają poczucie spełnienia. A co, jeśli prezentem będzie coś, co dodatkowo tworzy niezapomniane wspomnienia i zbliża?

rozmaitości

Nie masz pomysłu na świąteczny prezent? Podaruj Bliskim Rok Festiwali 2025 z rabatem do 12%!

Przygotowania do Świąt ruszyły pełną parą. Zastanawiasz się, co podarować Bliskim na gwiazdkę? Zamiast kolejnych skarpet, nudnego swetra czy nietrafionych perfum, sprezentuj Rok Festiwali 2025 z rabatem do 12%. Świąteczna oferta RestaurantClub dotyczy 3 Festiwali odbywających się w 2025 roku: RestaurantWeek® – edycja wiosenna i jesienna – oraz FineDiningWeek®. 
Rezerwacje trwają na stronie 🔗RestaurantClub.pl w zakładce "Na prezent".

Biuro Prasowe

Podaruj doświadczenie! Kulinarny pomysł na prezent

Coraz więcej osób dostrzega, że najlepsze prezenty to doświadczenia. W świecie materializmu wyjątkowe chwile, które możemy dzielić z Bliskimi, są o wiele cenniejsze niż rzeczy, które z czasem tracą na wartości. Dodatkowo z pewnością każdemu z nas trafił się kiedyś nietrafiony prezent. Zupełnie inaczej jest z doświadczeniami w gronie Znajomych i Bliskich ludzi - tego potrzebujemy. Warto też umacniać stosunki i kontakty np. w ramach spotkań przy wspólnym stole.

rozmaitości

Jak krew zająca - opowieść o tureckiej herbacie

Muszę się przyznać: nie znoszę herbaty. Kiedy inni pochylają się nad filiżanką napoju bez koloru ja zastanawiam się kto u licha jest chory. Myśl o piciu - jak mawia Ted Lasso - brudnej wody znika z mej głowy tylko na widok szklaneczki z tureckim cayem - Bartek Kieżun opowiada o tym, jak w Turcji nauczył się pić herbatę.

rozmaitości

Siedem polskich gwiazdek Michelin

Michelin ogłosił nową listę restauracji rekomendowanych w Przewodniku MICHELIN Polska 2024. W tym roku do zestawienia dołączyło województwo pomorskie z Trójmiastem na czele. Nowy region uzupełnia dotychczasowe lokalizacje, do których należą Warszawa, Kraków i Poznań.

rozmaitości

19 barów na GinWeek! Te adresy warto zapamiętać!

Do 16 czerwca w ponad 90 barach i restauracjach trwa GinWeek, festiwal dla miłośników ginu i dla tych, którzy dopiero się w nim zakochują. Przygotowaliśmy dla was listę 19 wartych odwiedzenia miejsc. 

ginweek

Trójmiasto w Przewodniku Michelin

Najnowsza polska edycja Przewodnika Michelin zostaje rozszerzona o województwo pomorskie; w zestawieniu rekomendowanych restauracji znajdą się lokale z Gdańska, Gdyni oraz Sopotu. Pełne zestawienie restauracji zostanie ogłoszone 20 czerwca 2024 roku.

rozmaitości
Icon arrow
Icon arrow
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award