2 rodzaje curry:
Butter Chicken - przedstawiać chyba nie trzeba. Nasz powstaje z długogotowanych pomidorów, naszej masali, masła i pasty z orzchów nerkowca, a kurczak jest macerowany i krótko zapiekany w piecu tandoor. Danie słodkie, a za razem lekko wytrawne.
Gulmi - curry z pogranicza Nepalu i Tybetu. Panierowane w mące grochowej kawałki piersi kurczaka i smażone na woku brokuły, papryka, cebula, cukinia, pieczarki, pikantnie przyprawione czosnkiem, imbirem i kolendrą
Dodatki:
Butter naan - chleb pszenny z palonym masłem
Jeera rice - ryż basmati smażony z kminem i kurkumą
Chore tamatar & Kheeray - podsmażone z nasionami musztardowca pomidorki koktajlowe i ogórek
Papadam - chrupiący naleśnik z kminkiem
Chutneys:
Zielony - imbir, mięta, kolendra
Czerwony - słodko-kwaśny z gotowanego tamaryndowca
Raita - nasz jogurt naturalny z czarną solą