Jesteś na wersji beta naszej nowej strony. Dziękujemy za wyrozumiałość, a jeśli chcesz skorzystać ze starej wersji kliknijtutaj
O nas
Kariera
Pomoc
PL
Icon arrow
RestaurantClub Logo
Warszawa
Icon hamburger
Rezerwacja stolika#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search

155 000 gości w 40 dni! Za nami Restaurant Week i Breakfast Week

Kolejny rekordowy Restaurant Week już za nami! Przez 40 dni na ponad 145 tysięcy gości spróbowało trzydaniowych propozycji szefów kuchni 380 restauracji z całej Polski. Restauracje gremialnie odwiedzano już od śniadania - pretekstem do tego był trwający równolegle Breakfast Week, z którego oferty skorzystało 10 tys. osób. Na oba Festiwale z rabatem zaprosiła marka Visa.

festiwale

Humus i początki Tel Awiwu

Zalet humus ma bez liku. Przede wszystkim jest wyjątkowo smaczny. Do tego zdrowy i lekki, a tahina, pasta z sezamu, nadaje mu nieco egzotyczny sznyt. Jest też tani, więc powszechnie dostępny – dzięki temu zresztą szybko stał się bardzo popularny. Mieszkając w Tel Awiwie, wpadałem na humus do baru Shlomo & Doron w pobliżu targu Ha-Karmel.

rozmaitości

Steki z kalarepy w maślanym sosie z miso

Inspiracją przepisu były dla Ixty Belfrage steki z selera z książki kulinarnej "Smak" Ottolenghiego. Tak przyrządzona kalarepka jest dowodem na to, że odpowiednio potraktowane warzywa swoim smakiem niczym nie ustępują intensywności smaku mięsa czy ryb. 

przepisy

Forza Napoli, czyli alfabet neapolitańskiej pizzy

Trzeba mieć wyjątkowe szczęście, żeby wjechać do Neapolu w momencie, w którym tamtejsza drużyna piłkarska zdobyła mistrzostwo Włoch w piłce nożnej. Piszę to oczywiście ze sporym przekąsem, bo miałem w planach zająć się pizzą, a nie futbolem - relacjonuje Bartek Kieżun.

rozmaitości

Najnowsze Artykuły