O nasKariera
Pomoc
PL
Icon arrow
RestaurantClub Logo
Warszawa
Icon hamburger
Restauracje#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search

Trwa najbardziej sensacyjny RestaurantWeek® w historii

Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach potrwa do 24 kwietnia pod hasłem #FoodNewsGoodNews! Autorskie trzydaniowe menu i prezent od partnera dostępne są w festiwalowej cenie. W niemal 400 najlepszych restauracjach w Polsce. Które restauracje warto odwiedzić w tej edycji? Sprawdźcie!

festiwale

Restauracja w puszce. Odsłony krakowskiego Ed Reda

Podczas pandemii covid Ed Red ratował się pomysłem "z innej planety", który okazał się kulinarnym i biznesowym sukcesem. Po czterech latach marka ponownie otworzyła restaurację w Krakowie. O przeszłości i przyszłości z Grzegorzem Kłosem, właścicielem Ed Reda rozmawia Szymon Gatlik.

rozmaitości

Kulinarny wytrych: Brunost - ser, który nie jest serem

Brunost to ser, który tak naprawdę nie jest serem. Ma wyjątkowy smak i może być wykorzystany zarówno do deserów, jak i dań wytrawnych - mówi Mateusz Ciołko, szef kuchni Butchery&Wine Gdynia, z którym rozmawiamy o jego “kulinarnym wytrychu”.

rozmaitości

Kulinarne podróże, czyli co zjeść na wakacjach

Podróżowanie to nie tylko odkrywanie kolejnych zakątków świata, odpoczywanie na plaży, czy zwiedzanie zabytków. To też szansa na eksplorowanie nowych smaków i poznawanie tajników regionalnych kuchni.

rozmaitości

Najnowsze Artykuły

Rozgośćcie się na Farmie Bii

Idealne miejsce na weekend nie istnie…? Wait, znacie Farmę Bii? Znajduje się w Janinowie, zaledwie 25 minut drogi od Łodzi i godzinę od Warszawy. 

artykuł partnerski

Gruzińskim targiem. Przepis na kulinarny trip

Każde uzależnienie potrzebuje coraz mocniejszych doznań. Być może właśnie dlatego - jako osoba uzależniona od jedzenia i jeżdżenia - coraz częściej się nudzę - pisze Bartek Kieżun. Czy podróż do Gruzji zaspokoi głód?

 

rozmaitości

MENUFEST! - autorskie menu z kuszącym pairingiem 

Trwa MENUFEST!, czyli odsłona Chef’s Menu. To nowy sposób odkrywania topowych restauracji w Polsce. Bohaterami projektu są Szefowie Kuchni oraz ich unikalne, flagowe menu. W inicjatywie biorą udział restauracje z Warszawy, Gdańska i Krakowa, które proponują specjalnie skomponowane menu, będące wizytówką miejsca w okazyjnej cenie. 

festiwale
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award