O nasKarieraNa prezentDoświadczenia Specjalne
Pomoc
PL
Icon arrow
Icon hamburger
Restauracje#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search

FineDiningWeek®: najlepsze restauracje w Polsce

Letni czas pełen kulinarnych uniesień już za Gośćmi tegorocznej edycji Festiwalu FineDiningWeek®, którzy tłumnie ruszyli odkrywać polskie restauracje klasy premium. W Festiwalu udział wzięło prawie 15 000 Gości, którzy w Plebiscycie wybrali najlepsze fine diningowe restauracje w Polsce.

festiwale

Siedem polskich gwiazdek Michelin

Michelin ogłosił nową listę restauracji rekomendowanych w Przewodniku MICHELIN Polska 2024. W tym roku do zestawienia dołączyło województwo pomorskie z Trójmiastem na czele. Nowy region uzupełnia dotychczasowe lokalizacje, do których należą Warszawa, Kraków i Poznań.

rozmaitości

Nie tylko drugie od końca, czyli jak zamawiać wino w restauracji

Goście restauracji wybierają z karty najczęściej drugie najtańsze wino z kolei. Powód jest bardzo prosty: ktoś, kto nie zna się na winie, nie chce przepłacać, ale też nie chce wyjść na kutwę w oczach współbiesiadników i obsługi. My jednak jesteśmy przeciwni konwenansom, więc uważamy, że nie ma nic złego w zamówieniu najtańszej butelki w karcie....

rozmaitości

Gdzie zjeść w Zakopanem - 7 wyjątkowych rekomendacji

Wielu z nas na ferie pewnie wybiera się do Zakopanego i okolic. Gdzie zjeść w Zakopanem? Miejsc jest bez liku. Ale gdzie można zjeść ciekawie, oryginalnie, niekoniecznie przaśno-regionalnie i niekoniecznie na Krupówkach? Poznajcie siedem sprawdzonych, wyjątkowych adresów na kulinarnej mapie zimowej stolicy Polski.

rozmaitości

Najnowsze Artykuły

Mikrobiom - dlaczego warto o niego dbać?

Mikrobiom, bioferment, inulina - zastanawiasz się, co oznaczają pojęcia stosowane na opakowaniach kosmetyków? Chcesz wiedzieć, na co warto zwracać uwagę, wybierając produkty do pielęgnacji i oczyszczania twarzy? A może chcesz zadbać o skórę wykorzystując siłę natury? Poznaj nową linię kosmetyków Soraya Probio Care, która profesjonalnie zajmie się twoją cerą i pozytywnie zaskoczy swoją ceną.

artykuł sponsorowany

Harmonia Shun zamknięta w butelce

Japończycy wierzą, że każda pora roku tętni życiem. Nazywają to Shun — docenieniem najlepszych smaków każdego z sezonów. Zmieniająca się natura otwiera nas na nowe doświadczenia, ożywia zmysłowe doznania i inspiruje. Korzystając z jej bogactwa, stworzyliśmy wyrafinowaną i harmonijną kompozycję oryginalnego Roku Gin.

artykuł sponsorowany

Jak krew zająca - opowieść o tureckiej herbacie

Muszę się przyznać: nie znoszę herbaty. Kiedy inni pochylają się nad filiżanką napoju bez koloru ja zastanawiam się kto u licha jest chory. Myśl o piciu - jak mawia Ted Lasso - brudnej wody znika z mej głowy tylko na widok szklaneczki z tureckim cayem - Bartek Kieżun opowiada o tym, jak w Turcji nauczył się pić herbatę.

rozmaitości
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award