Kuchnia
regionalna
Szef kuchni
Marcin Korczak
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
2022
Regionalne specjały odkrywane na nowoㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Piwnica Świdnicka istniejąca od 1273 najstarsza restauracja Europy, to przestrzeń, która opowiada o swojej historii jednocześnie będąc otwarta na nowe doświadczenia. Nasza filozofia oparta jest na wyrafinowanych smakach, regionalnych produktach, kuchni tradycyjnej w nowoczesnym wydaniu i potrawach historycznych podawanych niegdyś w Piwnicy. Powrót do korzeni, postawienie własnego browaru restauracyjnego, to realizacja marzeń, aby kultura picia piwa w Piwnicy Świdnickiej stała się wizytówką miasta, a piwo nowym symbolem Wrocławia. Idąc śladami naszych kulinarnych opowieści, odkryjecie dziedzictwo i zupełnie świeżą odsłonę. Zapraszamy! Napiszmy wspólnie kolejny, fascynujący rozdział tej historii.