Kuchnia
europejska
Szef kuchni
Roman Miś
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
2018
Regularna cena za 2 Gości
brak danych
Kuchnia restauracji “Villa VIENNA” charakteryzuje się mieszanką kuchni polskiej oraz kuchni austriackiej wzbogaconej ciekawymi akcentami kuchni europejskiej.
Restauracja słynie ze swojego kultowego Sznycla po wiedeńsku z cielęciny, który zgodnie z austriacką tradycją jest wielkości całego talerza i podawany jest z ziemniaczkami w zalewie octowej (Wiener Schnitzel mit Kartoffelsalat).
Wyjątkowe, przytulne wnętrza restauracji nawiązują do doskonałego klimatu secesyjnych lokali gastronomicznych dawnej Pragi, Lwowa, czy Wiednia, a idealnie dobrana muzyka i profesjonalny serwis zapewniający gościom komfort i wygodę to gwarancja mile spędzonego czasu w Villa VIENNA.
Secesyjna restauracja “Villa VIENNA” znajduje się w Bytomiu przy ul. Wrocławskiej 62 w stylowych wnętrzach willi Arthura Frankensteina z XIX wieku. Na terenie posesji mieści się ogródek, a także ogromny parking dla Gości.
W Villa VIENNA znajduje się zarówno czynna codziennie restauracja a la carte, jak również pięć różnej wielkości sal bankietowych, w których organizowane są różnorodne okolicznościowe przyjęcia rodzinne (chrzciny, urodziny, komunie, wesela) oraz firmowe do 200 Gości.