O nasKarieraNa prezentDoświadczenia Specjalne
Pomoc
PL
Icon arrow
Icon hamburger
Restauracje#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search

27-28.08 | Neo(n) Bistro | Chef Edoardo Mallozzi | La Squadra Ristorante

fine dining • Nowogrodzka 27 (wejście od ul. Parkingowej przez parking Hotelu Novotel; 8 piętro), Warszawa
Ulubione
Icon text-align-left
Opis restauracji
Kuchnia

włoska

Szef kuchni

Edoardo Mallozzi

Atmosfera

fine dining

Rok otwarcia

2021

Regularna cena za 2 Gości

brak danych

Neo(n) Bistro jest pierwszą próbą po-lockdownowej redefinicji fine diningu. To seria unikalnych, weekendowych kolacji wiodących polskich Chefów organizowanych przez twórców Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant Week i Fine Dining Week. Kolacje odbywają się w Warszawie, w na co dzień niedostępnych, niezwykle magicznych i spektakularnych przestrzeniach. Niepowtarzalnym doświadczeniom i kulinarnym doznaniom towarzyszy odpowiednia oprawa oraz doskonały serwis.    Włosi słyną z dwóch rzeczy: niepowtarzalnych i przepięknych super sportowych samochodów oraz pysznej kuchni. Dlatego też jako koncept La Squadra zapraszamy Was na kolację, podczas której będziecie mogli spróbować najlepszych dań, których smaki pochodzą wprost ze słonecznej Italii, a to wszystko w towarzystwie nowoczesnych oraz klasycznych aut. Edoardo Mallozzi, szef kuchni La Squadra Ristorante, włoskiej restauracji znajdującej się w Katowicach przy salonie samochodów marki Ferrari oraz Maserati przygotuje dla Was wyjątkowe dania tradycyjnej kuchni włoskiej, zwieńczeniem kolacji będzie słynne tiramisu Edoardo, o którym niejednokrotnie napisano, że lepszego próżno szukać nawet we Włoszech.   Edo pochodzi z centralnej części Półwyspu Apenińskiego i jest zawodowym kucharzem z ponad 30-letnim stażem, w Polsce mieszka od 2011 roku. Na swojej kulinarnej drodze przeszedł pracę zarówno w małych rodzinnych trattoriach jak i dużych restauracjach zdobywających międzynarodowe nagrody. Członek Włoskiej Federacji Szefów Kuchni z wyróżnieniem Collegium Coquorum. Złoty i srebrny medalista 2 edycji konkursu kulinarnego Cucina Calda. Kilkukrotny Chef Team Regionu Molise i Regionu Isernia. Chef Edoardo szkolił się i współpracował z najbardziej cenionymi włoskimi szefami kuchni, w tym wyróżnionymi przez przewodnik Michelin. Poza Włochami, kuchnię włoską propagował między innymi jako Chef de Partie oraz Head Chef w restauracjach w USA i Niemczech. W 2016 roku jako Chef Kuchni został wyróżniony przez Przewodnik Kulinarny Gault & Millau Polska. Edo to nie tylko wspaniały kucharz, lecz także przemiły człowiek z wielkim sercem do ludzi i kuchni.  Ta wyjątkowa kolacja odbędzie się w niezwykłym i niedostępnym dotąd miejscu- w samym centrum Warszawy, na ostatnim poziomie parkingu należącego do hotelu Novotel przy ul. Parkingowej. Miejscu dotychczas doskonale znanym z sesji zdjęciowych oraz reklam. Nocny Market i RestaurantClub jako pierwsi przejmują tę przestrzeń w celu stworzenia czegoś więcej - flagowej restauracji Neo(n) Bistro z 360° widokiem na stolicę.   W przypadku złej pogody zastrzegamy sobie prawo przeniesienia wydarzenia piętro niżej (dach będzie cały czas dostępny dla Gości). Na miejscu będzie możliwość zakupienia napojów, alkoholi oraz dedykowanego pod menu wine pairingu. Toaleta podczas wydarzenia będzie mieściła się w zaprzyjaźnionej Restauracji obok (Hopito). W przypadku większych rezerwacji prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Gości - mailowo: [email protected] lub telefonicznie pod numerem: 22 113 43 00 * Nie ma możliwości odwołania rezerwacji.
Icon restaurant
Cechy
Icon location-outline
Lokalizacja i dane kontaktowe
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award