Kuchnia
włoska
Szef kuchni
Dawid Błaszczak
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
1997
Regularna cena za 2 Gości
brak danych
CHIANTI to region w Toskanii, znany z cyprysów, gajów oliwnych i wspaniałych winnic, w których wytwarzane jest słynne czerwone wino o tej samej nazwie. Chianti to również położona w sercu Warszawy trattoria w toskańskim stylu, przepełniona zapachem ziół i oliwy. Niezobowiązujące, przyjazne miejsce dla fanatyków włoskiego jedzenia, win z najlepszych włoskich piwnic i stylu życia. Jasne, eleganckie wnętrze jest jednocześnie przytulne i ciepłe. Ujmie Was troskliwa, miła i kompetentna obsługa. Accademia Italiana Della Cucina przyznała naszej restauracji specjalne wyróżnienie za smak serwowanych potraw.
Mamy również wyróżnienie prestiżowego przewodnika Gault&Millau.