O nasKarieraNa prezentDoświadczenia Specjalne
Pomoc
PL
Icon arrow
Icon hamburger
Znajdź stolik#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search

Chianti

włoska • Ulica Foksal 17, Warszawa
Ulubione
Icon text-align-left
Opis restauracji
Kuchnia

włoska

Szef kuchni

Dawid Błaszczak

Atmosfera

casual / swobodna

Rok otwarcia

1997

Regularna cena za 2 Gości

brak danych

CHIANTI to region w Toskanii, znany z cyprysów, gajów oliwnych i wspaniałych winnic, w których wytwarzane jest słynne czerwone wino o tej samej nazwie. Chianti to również położona w sercu Warszawy trattoria w toskańskim stylu, przepełniona zapachem ziół i oliwy. Niezobowiązujące, przyjazne miejsce dla fanatyków włoskiego jedzenia, win z najlepszych włoskich piwnic i stylu życia. Jasne, eleganckie wnętrze jest jednocześnie przytulne i ciepłe. Ujmie Was troskliwa, miła i kompetentna obsługa. Accademia Italiana Della Cucina przyznała naszej restauracji specjalne wyróżnienie za smak serwowanych potraw. Mamy również wyróżnienie prestiżowego przewodnika Gault&Millau.
Icon restaurant
Cechy
Icon location-outline
Lokalizacja i dane kontaktowe
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award