O nasKarieraNa prezentDoświadczenia Specjalne
Pomoc
PL
Icon arrow
Icon hamburger
Restauracje#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search

Buddha Thai&Fusion

curry • Rynek Sienny 2, Szczecin
Ulubione
Icon text-align-left
Opis restauracji
Kuchnia

tajska

Szef kuchni

Phochai Phothaisang

Atmosfera

casual / swobodna

Rok otwarcia

2012

Regularna cena za 2 Gości

brak danych

Pierwsza w Szczecinie restauracja tajska & fusion! Tajlandia od dawna kusi swoim pięknem i zjawiskowością. Kultura tego kraju łączy w sobie dwie najważniejsze reguły filozofii życia - przyjemność i harmonię, co ma również swoje odzwierciedlenie w kuchni tajskiej. Duży wpływ na rozwój Tajlandii zawsze miały też sąsiednie kraje. Chiny, Laos, Birma czy Indie wniosły do tajskiego świata również swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej. Wiele z dań tajskich wywodzi się z tradycji i sztuki eleganckiego serwowania i przystrajania potraw np.: kwiatami lub pięknie wycinanymi, wręcz rzeźbionymi warzywami. Jest to tzw. nurt kuchni pałacowej. Tak misternie przygotowane potrawy nadal wywołują zazdrość mistrzów kuchni z zachodu. Kuchnia tajska przez swoją świeżość i charakterystyczny smak zdobyła swoich fanów również na innych kontynentach. Niezwykle rozsmakowali się w niej Amerykanie i Australijczycy. Wiele restauracji z tego typu jedzeniem powstaje również w Europie, teraz także w Szczecinie - zapraszamy do grona jej wielbicieli, zwłaszcza ze względu na jej lekkość i niesamowity smak. Zamiłowanie Tajów do higieny spożywania posiłków i walorów zdrowotnych przygotowanej przez nich żywności to kolejna zaleta tego królestwa smaku. Zapraszam! Anita Agnihotri i Mariusz Łuszczewski
Icon restaurant
Cechy
Icon location-outline
Lokalizacja i dane kontaktowe
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award