O nasKarieraNa prezentDoświadczenia SpecjalneWeekly
Pomoc
PL
Icon arrow
Znajdź stolik#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search

Kapłony i Szczeżuje à la carte (top debiut FineDiningWeek® 2025) z degustacją Roku Gin

17:00
1 Gość

Polska kuchnia z japońskimi akcentami znanego z innowacji kulinarnych Chefa Aleksandra Barona. Smak ginu wpleciony w smaki umami! 

Wyjątkowa kolacja złożona z unikalnych dań autorstwa Chefa Aleksandra Barona. Spróbuj między innymi krupniku oraz galaretki z dodatkiem Roku Gin.

 Tylko 2 dni - specjalnie dla Gości RestaurantClub!

W prezencie cocktaile na Roku Gin: Roku Kyoto Club lub Roku Gin & Tonic (do wyboru na miejscu), a także degustacja Roku Gin wraz z Ambasadorem marki.

 

Restauracja Kapłony i Szczeżuje à la carte

ul. Izaaka 7, Kraków

 

Menu A 

Przystawka: Bulion z pieczonego bakłażana

Danie główne I: Salceson z uszakiem bzowym w zakwasie z buraków, chrzan

Danie główne II: Koji pierogi ruskie

Intermezzo: Krupnik Roku Gin

Deser: Sernik krakoski z galaretką z Roku Gin 

Menu B 

Przystawka: Rosół z kury z bonito 

Danie główne I: Nóżki w galarecie - ośmiornica i meduza 

Danie główne II: Pierogi z dziczyzną 

Intermezzo: Krupnik Roku Gin

Deser: Sernik krakoski z galaretką z Roku Gin

 

  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award