Kody rabatowe, porządek w rezerwacjach, informacje o festiwalach z wyprzedzeniem - to tylko część korzyści, które niesie korzystanie z aplikacji RestaurantClub! Z appką zyskasz do -60 zł na rezerwacje Festiwali!
Nasza aplikacja ma wiele zalet, które możesz odkryć zaraz po jej ściągnięciu:
👉🏻 Kulinarne festiwale i najlepsze restauracje za jednym kliknięciem
👉🏻 Wszystkie rezerwacje zawsze przy Tobie
👉🏻 Dowiedz się o nowych wydarzeniach przed innymi
👉🏻 Dedykowane kody rabatowe (włącz powiadomienia PUSH! 🔔)
Jednak to nie jedyne powody dlaczego warto mieć aplikację RestaurantClub! Możesz zyskać do 60 zł rabatu (rabat 15 zł na 4 kolejne rezerwacje) - po prostu zaproś swoich znajomych do stołu (dodatkowo Twój znajomy otrzyma 15 zł rabatu na swoją pierwszą rezerwację w naszej aplikacji)! Wystarczy, że w aplikacji RestaurantClub wygenerujesz swój kod do poleceń i zaproszeń. Jak to zrobić? To bardzo proste!
Więcej szczegółów na temat aktualnej oferty i kodów rabatowych znajdziesz w aplikacji RestaurantClub w zakładce Profil -> Zaproś i zyskaj. Twoje kody będą na Ciebie czekać w zakładce -> Moje promocje.
Aktualny regulamin i warunki systemu poleceń znajdziesz w aplikacji RestaurantClub oraz na tutaj.
Wiosenna edycja RestaurantWeek® 2025 rozgrzała kulinarne emocje do maksimum i pobiła wszystkie rekordy. Niemal 215 tysięcy Foodies w Polsce i Czechach świętowało miłość do jedzenia i wspólne spotkania przy stole podczas największych festiwali RestaurantWeek®. W ramach największego plebiscytu restauracyjnego w kraju Goście ocenili i wybrali najlepsze restauracje.
Każdy je inaczej, każdy je po swojemu. Bywasz łasuchem, który zawsze ma miejsce na deser? A może sezonowym smakoszem, dla którego szparagi w wiosennym menu RestaurantWeek® to najlepsze co może się zdarzyć? Jest nas wiele, ale każdy Foodie ma swój styl - sprawdź, który Foodie w Tobie drzemie!
Już 18 lutego ruszają rezerwacje na największy festiwal śniadaniowy w Polsce - BreakfastWeek. Nadchodząca wiosenna edycja Festiwalu tradycyjnie towarzyszy festiwalowi RestaurantWeek®! i potrwa od 4 marca do 17 kwietnia.
Polacy pokochali odkrywanie różnorodności kulinarnej w najlepszych restauracjach i – jak nigdy wcześniej – pragną dzielić się kulinarnymi przeżyciami z bliskimi! Dowodem na to jest rekordowe prawie 200 tysięcy Foodies, którzy spotkali się przy wspólnym stole podczas jesiennych Festiwali RestaurantWeek® i Breakfast Week!
Do 10 grudnia mieszkańcy Warszawy i Krakowa mogą odkrywać kulinarne sekrety i flagowe menu najlepszych Chefów. W ramach MaverickFest, Goście otrzymują trzydaniowe menu z prezentem od marki Glenfiddich. Każdy z setów jest unikalny, a ich ceny różnią się w zależności od wybranej restauracji oraz menu. Zastanawiasz się, gdzie zarezerwować stolik? Sprawdź nasze propozycje!
Rusza zimowa edycja Chef’s Menu, czyli MaverickFest – wyjątkowe wydarzenie stworzone przez twórców RestaurantWeekⓇ. Głównymi bohaterami projektu są Chefowie, ich flagowe menu, wizja, odwaga i talent w kreowaniu najlepszych smaków. Inicjatywa obejmuje blisko 40 restauracji w Warszawie i Krakowie, które specjalnie na tę okazję przygotowały unikalne trzydaniowe menu z niespodzianką od marki Glenfiddich w atrakcyjnej cenie – już od 79 zł. Tylko do 10 grudnia!
Listopad to idealny czas na kulinarne eksperymenty i odkrywanie nowych smaków. Jeśli nie masz ochoty na poranne krzątanie się w kuchni, wybierz się na BreakfastWeek. Wybór jest naprawdę duży – od dobrze znanych klasyków po zaskakujące nowości. Brioche z „mięsem” konopnym, tosty na zakwasie z yerba mate, a może... jajecznica bez jajek?
Utarło się, że polska kuchnia jest sycąca, tłusta i esencjonalna. Coś w tym jest, ale klasyki znad Wisły to nie tylko rosół z kluskami, schabowy z mizerią i ziemniakami czy golonka w piwie. Gołąbki na opak, kartacze z chrustem z kiszonej kapusty, a może staropolskie prażuchy?
Odkrywaj najlepsze restauracje dzięki szybkim rezerwacjom online. Wybieraj z setek najlepszych restauracji w Polsce w popisowym wydaniu! Aby ułatwić to zadanie, przygotowaliśmy krótką instrukcję wideo!
Każda edycja RestaurantWeek® to okazja, by odwiedzić nowe restauracje. W jesiennej odsłonie do odwiedzenia jest ponad 400 miejsc, z czego ponad 100 debiutuje w Festiwalu! Dzięki trwającemu równolegle BreakfastWeek, wizyty w restauracjach można zaczynać już o poranku. Rezerwacje kulinarnych odkryć trwają na RestaurantWeek.pl.
Wiosenna edycja RestaurantWeek® przyniosła setki kulinarnych odkryć. Wiele restauracji, które zachwyciły popisowym menu, zaprasza teraz na swoje regularne dania. Czas pomiędzy Festiwalami to świetny moment, by znów zająć miejsce przy stole w jednej z warszawskich restauracji.
Każde miejsce to inna historia, styl i doświadczenie – wybierz coś dla siebie lub spróbuj wszystkich!
Czy wiesz, że oryginalną recepturę Martini znają jedynie trzy osoby na świecie? Ten klasyczny włoski aperitif przez lata stał się symbolem stylu i elegancji, a jednocześnie uosobieniem radości życia. Tradycyjna receptura przenosi w świat włoskiego dolce vita - pełnego słońca i dobrego smaku.
Elegancka kolacja w modnej restauracji, ważny biznesowy lunch, a może luźne popołudnie ze znajomymi przy pizzy i winie? Każde spotkanie zasługuje na odpowiednią stylizację, a nic nie podkreśli jej lepiej niż dobrze dobrana biżuteria. Nieskończone możliwości przynosi tu piercing.
Czy herbata może być dopasowana do pory roku, stylu muzycznego albo potrawy? Zdecydowanie tak - o ile wie się, jak się z nią obchodzić. Z teabaristą marki Lipton, Julianem Karewiczem, rozmawiamy o tradycjach picia herbaty na świecie, aromatycznych kompozycjach i o tym, dlaczego warto pić ją nie tylko dla smaku, ale też, żeby zadbać o siebie.
Czy czekolada może zakochać się w śledziu ze śliwkami? Czy francuska zupa cebulowa odnajdzie się w duecie z lodowym cydrem? A może torcik z krewetkami i filetowanym grejpfrutem to nowy hit wśród Foodies? Na RestaurantWeek® przekroczysz granice kulinarnej wyobraźni i odkryjesz smaki, które łamią wszelkie reguły! Jesteś Born to Be Foodie?
Nie zwlekaj – zarezerwuj stolik w restauracji już teraz na RestaurantWeek.pl! »
Kulinarna rewolucja trwa! Wiosenna edycja RestaurantWeek® to ponad 100 nowych restauracji w całej Polsce, które czekają, by zaskoczyć i zachwycić autorskimi menu. To niepowtarzalna okazja, by przed wszystkimi odkryć miejsca, o których wkrótce będzie głośno. Jesteś #BornToBeFoodie? Nie przegap szansy na wyjątkowe kulinarne doświadczenia! Rezerwuj stolik już teraz na RestaurantWeek.pl.
Masz ochotę na wykwintną kolację w topowej restauracji, a może wolisz delektować się pysznymi potrawami w domowym zaciszu? Dlaczego nie skorzystać z obu opcji? Odtwórz najlepsze menu RestaurantWeek® we własnej kuchni. Dzięki bogatej ofercie produktów w Lidlu, bez trudu przygotujesz potrawy z różnych zakątków świata, a z programem Benefit Plus w aplikacji Lidla, zgarniesz zniżkę na festiwalowe menu podczas RestaurantWeek®.
Idealne połączenie!
Polska gastronomia eksplodowała! 🍽️ W ciągu dekady (2014-2024) restauracje stały się czymś więcej niż tylko miejscem na szybki posiłek. Dziś to przestrzenie spotkań, kulinarnych odkryć i tworzenia trendów, które wznoszą polską scenę restauracyjną na światowy poziom. Liczba restauracji wzrosła w tym czasie o ponad 30%, wydatki na jedzenie poza domem podwoiły się, a Polacy pokochali odkrywanie nowych smaków, jak nigdy dotąd. W samym sercu tej rewolucji jest RestaurantWeek®, który od 10 lat zmienia zwykłe wyjścia do restauracji w wyjątkowe doświadczenia. Jak Polska stała się krajem Foodies? Oto przepis na sukces ostatniej dekady!
Odkryj poranki w nowym, wiosennym wydaniu! BreakfastWeek przełącza Cię na tryb śniadaniowy i pozwala celebrować każdy poranek bez pośpiechu. To wspaniała okazja, by odkryć najmodniejsze śniadaniownie i zanurzyć się w świecie wyjątkowych smaków. Zapomnij o rutynie! Do 17 kwietnia czekają na Ciebie festiwalowe śniadania, które kuszą nieoczywistymi połączeniami. Brioche z kaszanką, jajem w koszulce i jabłkami w cydrze, naleśniki z kawiorem i śmietankowym serkiem, czy chrupiąca pajda chleba z omletem, kimchi i twarożkiem – to tylko niektóre z popisowych propozycji. Nieważne czy zaczynasz dzień w pojedynkę, z rodziną, czy z przyjaciółmi – jedno kliknięcie dzieli Cię od śniadania, które zmieni rytm Twojego poranka. Wejdź w tryb śniadaniowy i rezerwuj najgorętsze śniadania sezonu.
Ruszyła wiosenna edycja RestaurantWeek® – największego i najpopularniejszego Festiwalu towarzysko-kulinarnego w Polsce.
Pod hasłem #BornToBeFoodie od 4 marca do 17 kwietnia topowe restauracje w całym kraju zapraszają na wyjątkowe, trzydaniowe menu w cenach nawet 50% niższych niż w regularnej karcie! Spotkania przy stole to doskonała okazja, żeby spróbować czegoś nowego i zaskoczyć podniebienie nieoczywistymi smakami. Które restauracje podbiją serca prawdziwych Foodies? Sprawdź topowe rekomendacje!
Najwyższy czas rezerwować stoliki: RestaurantWeek.pl! »
Wiosenna edycja RestaurantWeek® 2025 rozgrzała kulinarne emocje do maksimum i pobiła wszystkie rekordy. Niemal 215 tysięcy Foodies w Polsce i Czechach świętowało miłość do jedzenia i wspólne spotkania przy stole podczas największych festiwali RestaurantWeek®. W ramach największego plebiscytu restauracyjnego w kraju Goście ocenili i wybrali najlepsze restauracje.
Każdy je inaczej, każdy je po swojemu. Bywasz łasuchem, który zawsze ma miejsce na deser? A może sezonowym smakoszem, dla którego szparagi w wiosennym menu RestaurantWeek® to najlepsze co może się zdarzyć? Jest nas wiele, ale każdy Foodie ma swój styl - sprawdź, który Foodie w Tobie drzemie!
Już 18 lutego ruszają rezerwacje na największy festiwal śniadaniowy w Polsce - BreakfastWeek. Nadchodząca wiosenna edycja Festiwalu tradycyjnie towarzyszy festiwalowi RestaurantWeek®! i potrwa od 4 marca do 17 kwietnia.
Polacy pokochali odkrywanie różnorodności kulinarnej w najlepszych restauracjach i – jak nigdy wcześniej – pragną dzielić się kulinarnymi przeżyciami z bliskimi! Dowodem na to jest rekordowe prawie 200 tysięcy Foodies, którzy spotkali się przy wspólnym stole podczas jesiennych Festiwali RestaurantWeek® i Breakfast Week!
Do 10 grudnia mieszkańcy Warszawy i Krakowa mogą odkrywać kulinarne sekrety i flagowe menu najlepszych Chefów. W ramach MaverickFest, Goście otrzymują trzydaniowe menu z prezentem od marki Glenfiddich. Każdy z setów jest unikalny, a ich ceny różnią się w zależności od wybranej restauracji oraz menu. Zastanawiasz się, gdzie zarezerwować stolik? Sprawdź nasze propozycje!
Rusza zimowa edycja Chef’s Menu, czyli MaverickFest – wyjątkowe wydarzenie stworzone przez twórców RestaurantWeekⓇ. Głównymi bohaterami projektu są Chefowie, ich flagowe menu, wizja, odwaga i talent w kreowaniu najlepszych smaków. Inicjatywa obejmuje blisko 40 restauracji w Warszawie i Krakowie, które specjalnie na tę okazję przygotowały unikalne trzydaniowe menu z niespodzianką od marki Glenfiddich w atrakcyjnej cenie – już od 79 zł. Tylko do 10 grudnia!
Listopad to idealny czas na kulinarne eksperymenty i odkrywanie nowych smaków. Jeśli nie masz ochoty na poranne krzątanie się w kuchni, wybierz się na BreakfastWeek. Wybór jest naprawdę duży – od dobrze znanych klasyków po zaskakujące nowości. Brioche z „mięsem” konopnym, tosty na zakwasie z yerba mate, a może... jajecznica bez jajek?
Utarło się, że polska kuchnia jest sycąca, tłusta i esencjonalna. Coś w tym jest, ale klasyki znad Wisły to nie tylko rosół z kluskami, schabowy z mizerią i ziemniakami czy golonka w piwie. Gołąbki na opak, kartacze z chrustem z kiszonej kapusty, a może staropolskie prażuchy?
Odkrywaj najlepsze restauracje dzięki szybkim rezerwacjom online. Wybieraj z setek najlepszych restauracji w Polsce w popisowym wydaniu! Aby ułatwić to zadanie, przygotowaliśmy krótką instrukcję wideo!
Każda edycja RestaurantWeek® to okazja, by odwiedzić nowe restauracje. W jesiennej odsłonie do odwiedzenia jest ponad 400 miejsc, z czego ponad 100 debiutuje w Festiwalu! Dzięki trwającemu równolegle BreakfastWeek, wizyty w restauracjach można zaczynać już o poranku. Rezerwacje kulinarnych odkryć trwają na RestaurantWeek.pl.
Wiosenna edycja RestaurantWeek® przyniosła setki kulinarnych odkryć. Wiele restauracji, które zachwyciły popisowym menu, zaprasza teraz na swoje regularne dania. Czas pomiędzy Festiwalami to świetny moment, by znów zająć miejsce przy stole w jednej z warszawskich restauracji.
Każde miejsce to inna historia, styl i doświadczenie – wybierz coś dla siebie lub spróbuj wszystkich!
Czy wiesz, że oryginalną recepturę Martini znają jedynie trzy osoby na świecie? Ten klasyczny włoski aperitif przez lata stał się symbolem stylu i elegancji, a jednocześnie uosobieniem radości życia. Tradycyjna receptura przenosi w świat włoskiego dolce vita - pełnego słońca i dobrego smaku.
Elegancka kolacja w modnej restauracji, ważny biznesowy lunch, a może luźne popołudnie ze znajomymi przy pizzy i winie? Każde spotkanie zasługuje na odpowiednią stylizację, a nic nie podkreśli jej lepiej niż dobrze dobrana biżuteria. Nieskończone możliwości przynosi tu piercing.
Czy herbata może być dopasowana do pory roku, stylu muzycznego albo potrawy? Zdecydowanie tak - o ile wie się, jak się z nią obchodzić. Z teabaristą marki Lipton, Julianem Karewiczem, rozmawiamy o tradycjach picia herbaty na świecie, aromatycznych kompozycjach i o tym, dlaczego warto pić ją nie tylko dla smaku, ale też, żeby zadbać o siebie.
Czy czekolada może zakochać się w śledziu ze śliwkami? Czy francuska zupa cebulowa odnajdzie się w duecie z lodowym cydrem? A może torcik z krewetkami i filetowanym grejpfrutem to nowy hit wśród Foodies? Na RestaurantWeek® przekroczysz granice kulinarnej wyobraźni i odkryjesz smaki, które łamią wszelkie reguły! Jesteś Born to Be Foodie?
Nie zwlekaj – zarezerwuj stolik w restauracji już teraz na RestaurantWeek.pl! »
Kulinarna rewolucja trwa! Wiosenna edycja RestaurantWeek® to ponad 100 nowych restauracji w całej Polsce, które czekają, by zaskoczyć i zachwycić autorskimi menu. To niepowtarzalna okazja, by przed wszystkimi odkryć miejsca, o których wkrótce będzie głośno. Jesteś #BornToBeFoodie? Nie przegap szansy na wyjątkowe kulinarne doświadczenia! Rezerwuj stolik już teraz na RestaurantWeek.pl.
Masz ochotę na wykwintną kolację w topowej restauracji, a może wolisz delektować się pysznymi potrawami w domowym zaciszu? Dlaczego nie skorzystać z obu opcji? Odtwórz najlepsze menu RestaurantWeek® we własnej kuchni. Dzięki bogatej ofercie produktów w Lidlu, bez trudu przygotujesz potrawy z różnych zakątków świata, a z programem Benefit Plus w aplikacji Lidla, zgarniesz zniżkę na festiwalowe menu podczas RestaurantWeek®.
Idealne połączenie!
Polska gastronomia eksplodowała! 🍽️ W ciągu dekady (2014-2024) restauracje stały się czymś więcej niż tylko miejscem na szybki posiłek. Dziś to przestrzenie spotkań, kulinarnych odkryć i tworzenia trendów, które wznoszą polską scenę restauracyjną na światowy poziom. Liczba restauracji wzrosła w tym czasie o ponad 30%, wydatki na jedzenie poza domem podwoiły się, a Polacy pokochali odkrywanie nowych smaków, jak nigdy dotąd. W samym sercu tej rewolucji jest RestaurantWeek®, który od 10 lat zmienia zwykłe wyjścia do restauracji w wyjątkowe doświadczenia. Jak Polska stała się krajem Foodies? Oto przepis na sukces ostatniej dekady!
Odkryj poranki w nowym, wiosennym wydaniu! BreakfastWeek przełącza Cię na tryb śniadaniowy i pozwala celebrować każdy poranek bez pośpiechu. To wspaniała okazja, by odkryć najmodniejsze śniadaniownie i zanurzyć się w świecie wyjątkowych smaków. Zapomnij o rutynie! Do 17 kwietnia czekają na Ciebie festiwalowe śniadania, które kuszą nieoczywistymi połączeniami. Brioche z kaszanką, jajem w koszulce i jabłkami w cydrze, naleśniki z kawiorem i śmietankowym serkiem, czy chrupiąca pajda chleba z omletem, kimchi i twarożkiem – to tylko niektóre z popisowych propozycji. Nieważne czy zaczynasz dzień w pojedynkę, z rodziną, czy z przyjaciółmi – jedno kliknięcie dzieli Cię od śniadania, które zmieni rytm Twojego poranka. Wejdź w tryb śniadaniowy i rezerwuj najgorętsze śniadania sezonu.
Ruszyła wiosenna edycja RestaurantWeek® – największego i najpopularniejszego Festiwalu towarzysko-kulinarnego w Polsce.
Pod hasłem #BornToBeFoodie od 4 marca do 17 kwietnia topowe restauracje w całym kraju zapraszają na wyjątkowe, trzydaniowe menu w cenach nawet 50% niższych niż w regularnej karcie! Spotkania przy stole to doskonała okazja, żeby spróbować czegoś nowego i zaskoczyć podniebienie nieoczywistymi smakami. Które restauracje podbiją serca prawdziwych Foodies? Sprawdź topowe rekomendacje!
Najwyższy czas rezerwować stoliki: RestaurantWeek.pl! »