O nasKarieraNa prezentDoświadczenia SpecjalneWeekly
Pomoc
PL
Icon arrow
Znajdź stolik#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search
festiwale

Najlepsze restauracje w Polsce - wyniki Plebiscytu Gości

Wiosenna edycja RestaurantWeek® 2025 rozgrzała kulinarne emocje do maksimum i pobiła wszystkie rekordy. Niemal 215 tysięcy Foodies w Polsce i Czechach świętowało miłość do jedzenia i wspólne spotkania przy stole podczas największych festiwali RestaurantWeek®. W ramach największego plebiscytu restauracyjnego w kraju Goście ocenili i wybrali najlepsze restauracje.

14 maja 2025

Rekordowa liczba rezerwacji, rekordowa frekwencja i rekordowe emocje – to wszystko wydarzyło się tej wyjątkowej wiosny, kiedy RestaurantWeek® obchodził swoje 10-lecie. Zakończona edycja umocniła pozycję Festiwalu jako największego i najbardziej angażującego wydarzenia towarzysko-restauracyjnego w Polsce, a także jednego z największych festiwali restauracyjnych na świecie. Łącznie niemal 215 000 Gości wzięło udział w wiosennych festiwalach w Polsce i Czechach. Tylko w ramach RestaurantWeek® przy stołach ponad 400 najlepszych restauracji, w 13 największych polskich aglomeracjach, zasiadło dokładnie 180 098 Foodies. BreakfastWeek przyciągnął dodatkowo 18 127 miłośników śniadań, a czeska edycja RestaurantWeek® w Pradze, Brnie, Pilznie i Ostrawie – 15 844 Gości, co potwierdza rosnącą popularność formatu za granicą. Wniosek jest prosty: restauracyjne doświadczenia to jeden z ulubionych sposobów wspólnego spędzania czasu!

Odkrywaj menu w restauracjach - RestaurantWeek - RestaurantClub.pl

– Tegoroczna wiosna była absolutnie rekordowa! Niemal 215 tysięcy Gości wzięło udział w naszych festiwalach, co pokazuje, że apetyt na restauracyjne doświadczenia jest dziś większy niż kiedykolwiek – mówi Paulina Piwko, współorganizatorka RestaurantWeek®. – To ogromny sukces i potwierdzenie, że społeczność Foodies jest jedną z najbardziej zaangażowanych. Jesteśmy dumni, że razem tworzymy coś więcej niż kulinarne wydarzenie – dodaje. – A to dopiero początek emocji w tym roku! Już teraz intensywnie pracujemy nad jesienną edycją, która z pewnością przyniesie kolejne niespodzianki. RestaurantWeek® rośnie w siłę, a lojalność i entuzjazm Gości pokazują, jak istotną rolę pełni w budowaniu kultury restauracyjnej - uzupełnia Piwko. Jeszcze przed jesienną edycją kulinarni koneserzy będą mogli odwiedzić restauracje, które wezmą udział w odbywającym się latem FineDiningWeek. Przedsprzedaż biletów już trwa.

Wiosenna edycja RestaurantWeek® odbywała się pod hasłem „Born To Be Foodie”, celebrując 10 lat wspólnych spotkań przy stole i podkreślając, że bycie Foodie to dziś znacznie więcej niż tylko zamiłowanie do dobrego jedzenia – to prawdziwa pasja do odkrywania smaków, emocji, relacji i przeżywania restauracyjnych doświadczeń. 

Plebiscyt Gości RestaurantWeek®

Plebiscyt Gości RestaurantWeek® to największy plebiscyt restauracyjny w Polsce, w którym o nagrodach decydują nie eksperci, lecz sami Goście – aktywni amatorzy restauracyjnych doświadczeń i autorskiej kuchni. Oceniają oni restauracje w pięciu kategoriach: przystawka, danie główne, deser, obsługa oraz atmosfera. Plebiscyt jest również okazją do wyróżnienia najlepszych debiutów i najpopularniejszych restauracji w kraju. W tej najbardziej obiektywnej formule nagrody i wyróżnienia otrzymało ponad 100 restauracji. 

Zwyciężczynią ogólnopolskiego Plebiscytu Gości RestaurantWeek® wiosna 2025 została restauracja Gustaw z Wrocławia. Na drugim miejscu uplasowała się Giro Krakowska 182 (Wrocław), a podium zamyka Bellevue (Szczecin).

7eab3bb6e92b08af32450aa9c92c99f5.jpg
Jedno z festiwalowych dań w zwycięskiej Restauracji Gustaw (Wrocław)

Oprócz uznania ze strony Gości, zwycięskie restauracje otrzymają także atrakcyjne nagrody. Pepsi nagrodzi laureatów zapasem swoich napojów, Lipton obdaruje ich zestawami herbat,  Alpro przekaże napoje roślinne, a Martini wyposaży restauracje w produkty swojej marki. O wysokozasięgowe publikacje na temat nagrodzonych miejsc zadbają m.in. Elle, Glamour, Wirtualna Polska, Twój Styl, Goingapp.pl, Papaja.pl, Horecaline.pl, Poradnik Restauratora, Horecanet.pl, Szef Kuchni oraz Raport Restauratora.

Najlepsze restauracje wiosennej edycji RestaurantWeek® w kategoriach ogólnopolskich:

I MIEJSCE W POLSCE:  Gustaw (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: zapas produktów Pepsi o wartości 3 tys. zł, Lipton Variety Pack, publikacja w wydaniu online Elle oraz w Raporcie Restauratora;

II MIEJSCE W POLSCE:  Giro Krakowska 182 (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: zapas produktów Martini o wartości 3 tys. zł, Lipton Variety Pack, publikacja online w Twój Styl oraz Horecanet;

III MIEJSCE W POLSCE:  Bellevue (Szczecin)
Nagroda dla Restauracji: zapas produktów Pepsi o wartości 2 tys. zł, Lipton Variety Pack, publikacja online w Glamour;

7d7d63bb4fd6993a27b438bbc5cc0a5d.jpg
Filet z dorady, kremowe puree, salsa verde, ciecierzyca, pak choi w Niewinni Czarodzieje 44 (Warszawa)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA W POLSCE: Niewinni Czarodzieje 44 (Warszawa)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Going, pięć dwuosobowych zaproszeń na jesienną edycję RestaurantWeek®;

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA W POLSCE: Gustaw (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Poradniku Restauratora;

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE W POLSCE: Bellevue (Szczecin)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Wp Pyszności;

NAJLEPSZY DESER W POLSCE: Seafood Station Restaurant & Oyster Bar (Warszawa)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Szef Kuchni;

NAJLEPSZA ATMOSFERA W POLSCE:  Trzy po Trzy w Kamienicy (Białystok)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Papaja;

NAJLEPSZA OBSŁUGA W POLSCE:  Giro Krakowska 182 (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Horecaline, pięć dwuosobowych zaproszeń na jesienną edycję RestaurantWeek®;

NAJLEPSZY DEBIUT W POLSCE:  Gustaw (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Wp Kuchnia.

Najlepsze restauracje wiosennej edycji RestaurantWeek® w regionach

BIAŁYSTOK

563c39bbb0f21f2894f01195e509088c.jpeg
Łosoś gravlax w regionalnej marynacie z wódki żubrówki z trawą, cytrusami oraz burakiem podany na focacci z wędzoną śmietaną, oprószony pudrem z zielonego kopru w Trzy po Trzy w Kamienicy

I MIEJSCE:  Trzy po Trzy w Kamienicy

II MIEJSCE: Regiment

III MIEJSCE: Nastroje w Hotelu 3 Trio

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Regiment

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Trzy po Trzy w Kamienicy

NAJLEPSZY DESER: Nastroje w Hotelu 3 Trio

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Trzy po Trzy w Kamienicy

NAJLEPSZA OBSŁUGA: eatallo Tutto Italiano Vero

NAJLEPSZY DEBIUT: Aplauz w Hotelu Opera

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Trzy po Trzy w Kamienicy

 

BYDGOSZCZ

5166fe235850578b51a6c383078533b6.jpg
Stek z cukinii z ogórkiem, czerwonym curry, jogurtem naturalnym oraz hummusem z marchewki i kolendry w Gdańska 14

I MIEJSCE: Gdańska 14

II MIEJSCE: MONKA Młyny Rothera

III MIEJSCE: Migavka

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: MONKA Młyny Rothera

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Gdańska 14

NAJLEPSZY DESER: Restauracja 3V6 (City Hotel)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Migavka

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Gdańska 14

NAJLEPSZY DEBIUT: MONKA Młyny Rothera

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: MONKA Młyny Rothera

 

KRAKÓW

624ce1630098b696c538396b5cd41dfd.jpg
Zestaw dla fleksitarian w Halickiej Eatery & Bar to m.in. filet z perliczki, zapiekanka ziemniaczana z truflą, grillowana sałata, sos smardzowy

I MIEJSCE: Halicka Eatery & Bar

II MIEJSCE: Jodełkowa

III MIEJSCE: Gringos

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Halicka Eatery & Bar

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Garnish Food&Wine

NAJLEPSZY DESER: Halicka Eatery & Bar

NAJLEPSZA ATMOSFERA: ORZO Kraków

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Jodełkowa

NAJLEPSZY DEBIUT: Jodełkowa

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Puente

 

LUBELSKIE

3f943660f88a9d5bd707b3d061d21f9a.jpg
Beza malinowa - beza, krem mascarpone - śmietanka z musem malinowym, płatki róży w Giuseppe

I MIEJSCE: Giuseppe

II MIEJSCE: La Casa

III MIEJSCE: Perłowa Pijalnia Piwa

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Mercure

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Giuseppe

NAJLEPSZY DESER: Locomotiva

NAJLEPSZA ATMOSFERA: La Casa

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Giuseppe

NAJLEPSZY DEBIUT: Holiday Inn Express

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Perłowa Pijalnia Piwa

 

ŁÓDŹ

2f6ed52b167aaeca091c5883b1876b93.jpg
Sezonowy dorsz Skrei z krewetką argentyńską, sosem z pieczonej papryki i anchois, purée z batata z jalapeño oraz sałatą z sosem z gorczycy i szalotki w Heksagon 2.0

I MIEJSCE: Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***)

II MIEJSCE: Heksagon 2.0

III MIEJSCE: Ramki Restauracja

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Przy Kominie

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Heksagon 2.0

NAJLEPSZY DESER: Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Ramki Restauracja

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***)

NAJLEPSZY DEBIUT: Bohema

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Heksagon 2.0

 

POZNAŃ

58e66a57e9f967fdb50861b262b3d1a3.jpeg
Gruszka w czerwonym winie podana z lodami śliwkowymi, kremem chantilly i bezą w The Time

I MIEJSCE: The Time 

II MIEJSCE: Dram: Cocktail Bar & Restaurant

III MIEJSCE: Cztery Pory Roku

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: The Time 

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: The Time 

NAJLEPSZY DESER: Cztery Pory Roku

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Galeria Smaku

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Dram: Cocktail Bar & Restaurant

NAJLEPSZY DEBIUT: The Time 

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: The Time 

 

RZESZÓW

9e2d48b65642e927758960a94b4da885.jpg
Tiramisu z kremem pistacjowym, mus rabarbarowy, sos truskawkowo - miętowy z chilli, orzeszki ziemne w Hilton Garden Inn Rzeszów

I MIEJSCE: Hilton Garden Inn Rzeszów

II MIEJSCE: ZEST

III MIEJSCE: Oranżeria

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Muro

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Hokus 2.0

NAJLEPSZY DESER: KUK NUK

NAJLEPSZA ATMOSFERA: ZEST

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Hilton Garden Inn Rzeszów

NAJLEPSZY DEBIUT: Karolina Park

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Hilton Garden Inn Rzeszów

 

SZCZECIN

5c59fb02031fc89bd13e3f2eec589129.jpg
Żebro wołowe sous vide z sosem demi-glace z gorczycą i miodem, podawane z truflowymi ziemniakami, grillowanymi warzywami i majonezem szczypiorkowym w Bellevue

I MIEJSCE: Bellevue

II MIEJSCE: Nesebar kuchnia bałkańska

III MIEJSCE: małe Przyjemności

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Rocker Club&Grill

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Bellevue

NAJLEPSZY DESER: małe Przyjemności

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Nesebar kuchnia bałkańska

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Bellevue

NAJLEPSZY DEBIUT: Europa Restaurant & Café

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Bellevue

 

ŚLĄSK

ea9fe650b353811caf4e4e6543c6a78c.jpg
Krewetki w tempurze, mus mango-habanero, salsa pomidorowa w BOSCO

I MIEJSCE: BOSCO (Bielsko-Biała)

II MIEJSCE: Cechownia Rozbark Kawa i Strawa (Bytom)

III MIEJSCE: Food&Ball by Arkadiusz Milik (Katowice)

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: BOSCO (Bielsko-Biała)

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Dębowa (Bielsko-Biała)

NAJLEPSZY DESER: Food&Ball by Arkadiusz Milik (Katowice)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: MUNDO food&people (Katowice)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Cechownia Rozbark Kawa i Strawa (Bytom)

NAJLEPSZY DEBIUT: Cechownia Rozbark Kawa i Strawa (Bytom)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: BOSCO (Bielsko-Biała)

 

TRÓJMIASTO

bbed5a2a1d50fea3dfb01b4d14a51697.jpg
Gładzica atlantycka w autorskim sosie z owoców morza i piklowany ogórek w Fisherman

I MIEJSCE: Canis (Gdańsk)

II MIEJSCE: Fisherman (Sopot) 

III MIEJSCE: Butchery & Wine (Gdynia)

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Butchery & Wine (Gdynia)

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Canis (Gdańsk)

NAJLEPSZY DESER: Fisherman (Sopot) 

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Mezalians (Gdańsk)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Canis (Gdańsk)

NAJLEPSZY DEBIUT: Canis (Gdańsk)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Canis (Gdańsk)

 

WARMIA I MAZURY

cc6fa5d38ff70f1e4ab180420ce5379f.jpg
Propozycja Loft 2.0 to m.in. polędwiczka wieprzowa po bawarsku otaczana ziołami z sosem pieprzowym, puree z zielonego groszku, ziemniakiem hasselback, pappardelle z marchewki

I MIEJSCE: Loft 2.0 (Olsztyn)

II MIEJSCE: Hotel Kopczyński (Dobre Miasto)

III MIEJSCE: Nie Lada Ryba - Hotel Pirat (Olsztyn)

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Słoneczna Przystań (Olsztyn)

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Pałac Warlity (Olsztynek)

NAJLEPSZY DESER: Lake Hill Mazury Resort & Spa

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Sirocco (Olsztyn)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Loft 2.0 (Olsztyn)

NAJLEPSZY DEBIUT: Lake Hill Mazury Resort & Spa

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Loft 2.0 (Olsztyn)

 

WARSZAWA

61bffde152e01313f3f5393792f2fd1e.jpeg
Shrimp Alfredo Linguine - krewetki, makaron linguine, biały kremowy sos Alfredo, parmezan w Seafood Station Restaurant & Oyster Bar

I MIEJSCE: Seafood Station Restaurant & Oyster Bar

II MIEJSCE: Laba

III MIEJSCE: Chianti

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Mokolove

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Laba

NAJLEPSZY DESER: Seafood Station Restaurant & Oyster Bar

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Chianti

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler

NAJLEPSZY DEBIUT: Seafood Station Restaurant & Oyster Bar

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Niewinni Czarodzieje 44

 

WROCŁAW

Screenshot 2025-05-12 at 14.57.24.png
Pasta alla Norcina w Giro Krakowska 182

I MIEJSCE: Gustaw

II MIEJSCE: Giro Krakowska 182

III MIEJSCE: Trattoria Siesta Nuova

NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Gustaw

NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Gustaw

NAJLEPSZY DESER: Gustaw

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Peruwiana

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Giro Krakowska 182

NAJLEPSZY DEBIUT: Gustaw

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Trattoria Siesta Nuova

Plebiscyt Gości BreakfastWeek

Znane są również wyniki Plebiscytu Gości BreakfastWeek – Festiwalu Śniadań na mieście, który towarzyszył wiosennej edycji RestaurantWeek®. Goście wybrali m.in. najlepsze śniadanie, atmosferę, obsługę, a także najlepszy debiut i najpopularniejszą restaurację. Zwycięzcą ogólnopolskiego Plebiscytu Gości BreakfastWeek została Cafe Młyńska z Poznania. Drugie miejsce zajęła restauracja Karavan z Wrocławia, a na trzecim uplasowała się śląska Strefa Smaków Kłos. 

8234b5a7a4835c406b0717b2c8faa4d1.jpeg
Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem,  jajkiem poche, pomidorkami, malinami, borówkami, aksamitnym sosem gorgonzola, pistacjami i rukolą w Cafe Młyńska

Najlepsze restauracje wiosennej edycji BreakfastWeek w kategoriach ogólnopolskich

I MIEJSCE W POLSCE:  Cafe Młyńska (Poznań)
Nagroda: 30 zgrzewek Alpro Barista Owies i Alpro Barista Migdał

II MIEJSCE W POLSCE:  Karavan (Wrocław)
Nagroda: 20 zgrzewek Alpro Barista Owies i Alpro Barista Migdał

III MIEJSCE W POLSCE: Strefa Smaków Kłos (Zabrze)
Nagroda: 10 zgrzewek Alpro Barista Owies i Alpro Barista Migdał

NAJLEPSZE ŚNIADANIE W POLSCE: Cafe Młyńska
NAJLEPSZA ATMOSFERA W POLSCE: Strefa Smaków Kłos
NAJLEPSZA OBSŁUGA W POLSCE: Karavan
NAJLEPSZY DEBIUT W POLSCE: Karavan
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA W POLSCE: Cafe Freska

KRAKÓW

1e985b8bb6cb8dba8ea2892288264621.jpg
Tost francuski z szarpaną wieprzowiną w Liberty Cafe

I MIEJSCE: Liberty Cafe

II MIEJSCE: Nomadic Urban Premium Suites

III MIEJSCE: Kroma

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Nomadic Urban Premium Suites

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Kroma

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Liberty Cafe

NAJLEPSZY DEBIUT: Nomadic Urban Premium Suites

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Liberty Cafe

 

POZNAŃ

d6ded796475a6df71b0a20f83758ac9a.jpg
Jajka po turecku z wędzonym łososiem na cytrynowym labneh z pesto bazyliowo-pistacjowym z oliwą z wędzonej papryki i płatkami chilli, podawane z pieczywem w Lavenda food&cake

I MIEJSCE: Cafe Młyńska

II MIEJSCE: Lavenda food&cake

III MIEJSCE: Nadzieja

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Cafe Młyńska

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Cafe Młyńska

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Lavenda food&cake

NAJLEPSZY DEBIUT: POSTO

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Cafe Młyńska

 

SZCZECIN

f2a03d861b9af3c4c5a450efb9b3592f.jpg
Benedykt z krewetkami czosnkowymi w Bonjour French Bistro

I MIEJSCE: Bonjour French Bistro

II MIEJSCE: Latin Brunch

III MIEJSCE: Limone Cafe

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Bonjour French Bistro

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Limone Cafe

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Bonjour French Bistro

NAJLEPSZY DEBIUT: DeVibez Restaurant & Cafe

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Latin Brunch

ŚLĄSK

35c60770344dc64f49dadc1a9a9c8bcc.jpg
Chałka maślana, chantilly z białej czekolady, golden syrup apple, owoce sezonowe, delikatny  mus z mlecznej czekolady i beza francuska w Strefa Smaków Kłos

I MIEJSCE:  Strefa Smaków Kłos (Zabrze)

II MIEJSCE: Bocconcini by Portafortuna (Katowice)

III MIEJSCE: Magnum 2.0 (Bielsko-Biała)

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Strefa Smaków Kłos (Zabrze)

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Strefa Smaków Kłos (Zabrze)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Bocconcini by Portafortuna (Katowice)

NAJLEPSZY DEBIUT: Strefa Smaków Kłos (Zabrze)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Strefa Smaków Kłos (Zabrze)

 

TRÓJMIASTO

Screenshot 2025-05-12 at 15.11.31.png
Domowej roboty brioszka z serem Gruyere podana z panierowanym w parmezanie żółtkiem, z awokado, kimchi-mayo oraz tofu glazurowanym w miso i sezamie w Port Fromage

I MIEJSCE:  Port Fromage

II MIEJSCE: Mezalians (Gdańsk)

III MIEJSCE: Content Restaurant

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Port Fromage

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Młyn Bistro (Gdańsk)

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Mezalians (Gdańsk)

NAJLEPSZY DEBIUT: Port Fromage

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Port Fromage

 

WARSZAWA

8e9bcebf048bd75991fe67126cf80a9e.jpg
Gofr z wołowiną bulgogi, sadzone jajko, marynowany daikon, warzywa orientalne, sos sriracha w Panattoni Cafe

I MIEJSCE:  Panattoni Cafe

II MIEJSCE: Wyraj 

III MIEJSCE: SHUK mezze & bar

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Panattoni Cafe

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Park Cafe Mokotów

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Wyraj 

NAJLEPSZY DEBIUT: Zwierciadło Restaurant & Cocktail Bar (Hotel Flaner)

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Pianka 3.0

 

WROCŁAW

Screenshot 2025-05-12 at 15.14.57.png
Śniadaniowy burger w Karavan: maślana bułka, karmelizowane pieczarki, ser mimolette, sadzone jajko, karmelizowana cebula, szpinak, chilli mayo

I MIEJSCE:  Karavan

II MIEJSCE: Yerba Café 

III MIEJSCE: Cafe Freska 

NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Karavan

NAJLEPSZA ATMOSFERA: Yerba Café 

NAJLEPSZA OBSŁUGA: Karavan

NAJLEPSZY DEBIUT: Karavan

NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Cafe Freska 

Kolejne festiwale RestaurantWeek® i BreakfastWeek odbędą się na przełomie października i listopada. Bilety na nie to wspaniały prezent dla bliskich osób!

Na Prezent baner glowny desktop.png

Udostępnij:
Icon facebook
Icon twitter
Icon linkedin

Rekomendowane artykuły

Jakim Foodie jesteś? Zrób quiz i sprawdź! 🍽️

Każdy je inaczej, każdy je po swojemu. Bywasz łasuchem, który zawsze ma miejsce na deser? A może sezonowym smakoszem, dla którego szparagi w wiosennym menu RestaurantWeek® to najlepsze co może się zdarzyć? Jest nas wiele, ale każdy Foodie ma swój styl - sprawdź, który Foodie w Tobie drzemie! 
 

👉 Wypełnij Foodie Quiz teraz! »
 

festiwale

Wejdź w tryb śniadaniowy! Zarezerwuj stolik na BreakfastWeek

Już 18 lutego ruszają rezerwacje na największy festiwal śniadaniowy w Polsce - BreakfastWeek. Nadchodząca wiosenna edycja Festiwalu tradycyjnie towarzyszy festiwalowi RestaurantWeek®! i potrwa od 4 marca do 17 kwietnia. 

festiwale

Jesienny Plebiscyt Gości - poznaj najlepsze restauracje w Polsce

Polacy pokochali odkrywanie różnorodności kulinarnej w najlepszych restauracjach i – jak nigdy wcześniej – pragną dzielić się kulinarnymi przeżyciami z bliskimi! Dowodem na to jest rekordowe prawie 200 tysięcy Foodies, którzy spotkali się przy wspólnym stole podczas jesiennych Festiwali RestaurantWeek® i Breakfast Week!

festiwale

Trwa Chef’s Menu – sprawdź, gdzie zarezerwować stolik!

Do 10 grudnia mieszkańcy Warszawy i Krakowa mogą odkrywać kulinarne sekrety i flagowe menu najlepszych Chefów. W ramach MaverickFest, Goście otrzymują trzydaniowe menu z prezentem od marki Glenfiddich.  Każdy z setów jest unikalny, a ich ceny różnią się w zależności od wybranej restauracji oraz menu. Zastanawiasz się, gdzie zarezerwować stolik? Sprawdź nasze propozycje! 

festiwale

MaverickFest - Podążaj za instynktem!

Rusza zimowa edycja Chef’s Menu, czyli MaverickFest – wyjątkowe wydarzenie stworzone przez twórców RestaurantWeekⓇ. Głównymi bohaterami projektu są Chefowie, ich flagowe menu, wizja, odwaga i talent w kreowaniu najlepszych smaków. Inicjatywa obejmuje blisko 40 restauracji w Warszawie i Krakowie, które specjalnie na tę okazję przygotowały unikalne trzydaniowe menu z niespodzianką od marki Glenfiddich w atrakcyjnej cenie – już od 79 zł. Tylko do 10 grudnia!

festiwale

Od brioszki po proziaki - daj się zaskoczyć podczas BreakfastWeek!

Listopad to idealny czas na kulinarne eksperymenty i odkrywanie nowych smaków. Jeśli nie masz ochoty na poranne krzątanie się w kuchni, wybierz się na BreakfastWeek. Wybór jest naprawdę duży – od dobrze znanych klasyków po zaskakujące nowości. Brioche z „mięsem” konopnym, tosty na zakwasie z yerba mate, a może... jajecznica bez jajek?

festiwale

Top 5 dań kuchni polskiej podczas RestaurantWeek®! 

Utarło się, że polska kuchnia jest sycąca, tłusta i esencjonalna. Coś w tym jest, ale klasyki znad Wisły to nie tylko rosół z kluskami, schabowy z mizerią i ziemniakami czy golonka w piwie. Gołąbki na opak, kartacze z chrustem z kiszonej kapusty, a może staropolskie prażuchy?

festiwale

Aplikacja RestaurantClub - niezbędna dla Foodies

Kody rabatowe, porządek w rezerwacjach, informacje o festiwalach z wyprzedzeniem - to tylko część korzyści, które niesie korzystanie z aplikacji RestaurantClub! Z appką zyskasz do -60 zł na rezerwacje Festiwali! 

festiwale

Rezerwacja na RestaurantWeek®? To proste!

Odkrywaj najlepsze restauracje dzięki szybkim rezerwacjom online. Wybieraj z setek najlepszych restauracji w Polsce w popisowym wydaniu! Aby ułatwić to zadanie, przygotowaliśmy krótką instrukcję wideo!

festiwale

Stołuj się na mieście! Festiwale od śniadania, po kolację

Każda edycja RestaurantWeek® to okazja, by odwiedzić nowe restauracje. W jesiennej odsłonie do odwiedzenia jest ponad 400 miejsc, z czego ponad 100 debiutuje w Festiwalu! Dzięki trwającemu równolegle BreakfastWeek, wizyty w restauracjach można zaczynać już o poranku. Rezerwacje kulinarnych odkryć trwają na RestaurantWeek.pl

festiwale

Sezon na doświadczenia - ruszyły rezerwacje na FineDiningWeek®!

To ten moment w roku, gdy fine dining staje się bardziej dostępny, a doświadczenia restauracyjne najwyższej klasy są na wyciągnięcie ręki i kilka kliknięć. FineDiningWeek® powraca, otwierając sezon na kulinarne odkrycia, spotkania przy wykwintnych daniach i chwile celebracji. 

Od 1 lipca do 10 sierpnia czekają na Ciebie mistrzowskie menu, które zarezerwujesz już teraz na FineDiningWeek.pl   »

Biuro Prasowe

Warszawskie restauracje, do których chce się wracać.

Wiosenna edycja RestaurantWeek® przyniosła setki kulinarnych odkryć. Wiele restauracji, które zachwyciły popisowym menu, zaprasza teraz na swoje regularne dania. Czas pomiędzy Festiwalami to świetny moment, by znów zająć miejsce przy stole w jednej z warszawskich restauracji.
Każde miejsce to inna historia, styl i doświadczenie – wybierz coś dla siebie lub spróbuj wszystkich!

rozmaitości

Martini – ponadczasowa ikona smaku

Czy wiesz, że oryginalną recepturę Martini znają jedynie trzy osoby na świecie? Ten klasyczny włoski aperitif przez lata stał się symbolem stylu i elegancji, a jednocześnie uosobieniem radości życia. Tradycyjna receptura przenosi w świat włoskiego dolce vita - pełnego słońca i dobrego smaku.

artykuł sponsorowany

Piercing - sposób na wyrażenie siebie

Elegancka kolacja w modnej restauracji, ważny biznesowy lunch, a może luźne popołudnie ze znajomymi przy pizzy i winie? Każde spotkanie zasługuje na odpowiednią stylizację, a nic nie podkreśli jej lepiej niż dobrze dobrana biżuteria. Nieskończone możliwości przynosi tu piercing.

artykuł sponsorowany

Nie tylko czarna z cytryną. Teabarista o smakach, rytuałach i herbacianych kompozycjach

Czy herbata może być dopasowana do pory roku, stylu muzycznego albo potrawy? Zdecydowanie tak - o ile wie się, jak się z nią obchodzić. Z teabaristą marki Lipton, Julianem Karewiczem, rozmawiamy o tradycjach picia herbaty na świecie, aromatycznych kompozycjach i o tym, dlaczego warto pić ją nie tylko dla smaku, ale też, żeby zadbać o siebie.

artykuł sponsorowany

Born to break rules! Odkryj smaki, które łamią zasady na RestaurantWeek®!

Czy czekolada może zakochać się w śledziu ze śliwkami? Czy francuska zupa cebulowa odnajdzie się w duecie z lodowym cydrem? A może torcik z krewetkami i filetowanym grejpfrutem to nowy hit wśród Foodies? Na RestaurantWeek® przekroczysz granice kulinarnej wyobraźni i odkryjesz smaki, które łamią wszelkie reguły! Jesteś Born to Be Foodie? 

Nie zwlekaj – zarezerwuj stolik w restauracji już teraz na RestaurantWeek.pl!  »

Biuro Prasowe

Poznaj najgorętsze debiuty wiosennej edycji RestaurantWeek®! Zarezerwuj, zanim zrobią to inni!

Kulinarna rewolucja trwa! Wiosenna edycja RestaurantWeek® to ponad 100 nowych restauracji w całej Polsce, które czekają, by zaskoczyć i zachwycić autorskimi menu. To niepowtarzalna okazja, by przed wszystkimi odkryć miejsca, o których wkrótce będzie głośno. Jesteś #BornToBeFoodie? Nie przegap szansy na wyjątkowe kulinarne doświadczenia! Rezerwuj stolik już teraz na RestaurantWeek.pl. 

Biuro Prasowe

Wyrafinowane dania w domu i restauracji - Lidl Plus i RestaurantWeek® łączą siły!

Masz ochotę na wykwintną kolację w topowej restauracji, a może wolisz delektować się pysznymi potrawami w domowym zaciszu? Dlaczego nie skorzystać z obu opcji? Odtwórz najlepsze menu RestaurantWeek® we własnej kuchni. Dzięki bogatej ofercie produktów w Lidlu, bez trudu przygotujesz potrawy z różnych zakątków świata, a z programem Benefit Plus w aplikacji Lidla, zgarniesz zniżkę na festiwalowe menu podczas RestaurantWeek®. 

Idealne połączenie!

artykuł sponsorowany

Polacy w 10 lat zostali Foodies! 🍽️ RestaurantWeek® napędza rewolucję restauracyjną!

Polska gastronomia eksplodowała! 🍽️ W ciągu dekady (2014-2024) restauracje stały się czymś więcej niż tylko miejscem na szybki posiłek. Dziś to przestrzenie spotkań, kulinarnych odkryć i tworzenia trendów, które wznoszą polską scenę restauracyjną na światowy poziom. Liczba restauracji wzrosła w tym czasie o ponad 30%, wydatki na jedzenie poza domem podwoiły się, a Polacy pokochali odkrywanie nowych smaków, jak nigdy dotąd. W samym sercu tej rewolucji jest RestaurantWeek®, który od 10 lat zmienia zwykłe wyjścia do restauracji w wyjątkowe doświadczenia. Jak Polska stała się krajem Foodies? Oto przepis na sukces ostatniej dekady!

Biuro Prasowe

Wiosenne poranki w trybie śniadaniowym - odkryj śniadaniowe hity podczas BreakfastWeek!

Odkryj poranki w nowym, wiosennym wydaniu! BreakfastWeek przełącza Cię na tryb śniadaniowy i pozwala celebrować każdy poranek bez pośpiechu. To wspaniała okazja, by odkryć najmodniejsze śniadaniownie i zanurzyć się w świecie wyjątkowych smaków. Zapomnij o rutynie! Do 17 kwietnia czekają na Ciebie festiwalowe śniadania, które kuszą nieoczywistymi połączeniami. Brioche z kaszanką, jajem w koszulce i jabłkami w cydrze, naleśniki z kawiorem i śmietankowym serkiem, czy chrupiąca pajda chleba z omletem, kimchi i twarożkiem – to tylko niektóre z popisowych propozycji. Nieważne czy zaczynasz dzień w pojedynkę, z rodziną, czy z przyjaciółmi – jedno kliknięcie dzieli Cię od śniadania, które zmieni rytm Twojego poranka. Wejdź w tryb śniadaniowy i rezerwuj najgorętsze śniadania sezonu.
 

Rezerwuj na śniadanie w restauracji na BreakfastWeek.pl  »

Biuro Prasowe
Icon arrow
Icon arrow
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award