Wiosenna edycja RestaurantWeek® 2025 rozgrzała kulinarne emocje do maksimum i pobiła wszystkie rekordy. Niemal 215 tysięcy Foodies w Polsce i Czechach świętowało miłość do jedzenia i wspólne spotkania przy stole podczas największych festiwali RestaurantWeek®. W ramach największego plebiscytu restauracyjnego w kraju Goście ocenili i wybrali najlepsze restauracje.
Rekordowa liczba rezerwacji, rekordowa frekwencja i rekordowe emocje – to wszystko wydarzyło się tej wyjątkowej wiosny, kiedy RestaurantWeek® obchodził swoje 10-lecie. Zakończona edycja umocniła pozycję Festiwalu jako największego i najbardziej angażującego wydarzenia towarzysko-restauracyjnego w Polsce, a także jednego z największych festiwali restauracyjnych na świecie. Łącznie niemal 215 000 Gości wzięło udział w wiosennych festiwalach w Polsce i Czechach. Tylko w ramach RestaurantWeek® przy stołach ponad 400 najlepszych restauracji, w 13 największych polskich aglomeracjach, zasiadło dokładnie 180 098 Foodies. BreakfastWeek przyciągnął dodatkowo 18 127 miłośników śniadań, a czeska edycja RestaurantWeek® w Pradze, Brnie, Pilznie i Ostrawie – 15 844 Gości, co potwierdza rosnącą popularność formatu za granicą. Wniosek jest prosty: restauracyjne doświadczenia to jeden z ulubionych sposobów wspólnego spędzania czasu!
– Tegoroczna wiosna była absolutnie rekordowa! Niemal 215 tysięcy Gości wzięło udział w naszych festiwalach, co pokazuje, że apetyt na restauracyjne doświadczenia jest dziś większy niż kiedykolwiek – mówi Paulina Piwko, współorganizatorka RestaurantWeek®. – To ogromny sukces i potwierdzenie, że społeczność Foodies jest jedną z najbardziej zaangażowanych. Jesteśmy dumni, że razem tworzymy coś więcej niż kulinarne wydarzenie – dodaje. – A to dopiero początek emocji w tym roku! Już teraz intensywnie pracujemy nad jesienną edycją, która z pewnością przyniesie kolejne niespodzianki. RestaurantWeek® rośnie w siłę, a lojalność i entuzjazm Gości pokazują, jak istotną rolę pełni w budowaniu kultury restauracyjnej - uzupełnia Piwko. Jeszcze przed jesienną edycją kulinarni koneserzy będą mogli odwiedzić restauracje, które wezmą udział w odbywającym się latem FineDiningWeek. Przedsprzedaż biletów już trwa.
Wiosenna edycja RestaurantWeek® odbywała się pod hasłem „Born To Be Foodie”, celebrując 10 lat wspólnych spotkań przy stole i podkreślając, że bycie Foodie to dziś znacznie więcej niż tylko zamiłowanie do dobrego jedzenia – to prawdziwa pasja do odkrywania smaków, emocji, relacji i przeżywania restauracyjnych doświadczeń.
Plebiscyt Gości RestaurantWeek® to największy plebiscyt restauracyjny w Polsce, w którym o nagrodach decydują nie eksperci, lecz sami Goście – aktywni amatorzy restauracyjnych doświadczeń i autorskiej kuchni. Oceniają oni restauracje w pięciu kategoriach: przystawka, danie główne, deser, obsługa oraz atmosfera. Plebiscyt jest również okazją do wyróżnienia najlepszych debiutów i najpopularniejszych restauracji w kraju. W tej najbardziej obiektywnej formule nagrody i wyróżnienia otrzymało ponad 100 restauracji.
Zwyciężczynią ogólnopolskiego Plebiscytu Gości RestaurantWeek® wiosna 2025 została restauracja Gustaw z Wrocławia. Na drugim miejscu uplasowała się Giro Krakowska 182 (Wrocław), a podium zamyka Bellevue (Szczecin).
Oprócz uznania ze strony Gości, zwycięskie restauracje otrzymają także atrakcyjne nagrody. Pepsi nagrodzi laureatów zapasem swoich napojów, Lipton obdaruje ich zestawami herbat, Alpro przekaże napoje roślinne, a Martini wyposaży restauracje w produkty swojej marki. O wysokozasięgowe publikacje na temat nagrodzonych miejsc zadbają m.in. Elle, Glamour, Wirtualna Polska, Twój Styl, Goingapp.pl, Papaja.pl, Horecaline.pl, Poradnik Restauratora, Horecanet.pl, Szef Kuchni oraz Raport Restauratora.
I MIEJSCE W POLSCE: Gustaw (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: zapas produktów Pepsi o wartości 3 tys. zł, Lipton Variety Pack, publikacja w wydaniu online Elle oraz w Raporcie Restauratora;
II MIEJSCE W POLSCE: Giro Krakowska 182 (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: zapas produktów Martini o wartości 3 tys. zł, Lipton Variety Pack, publikacja online w Twój Styl oraz Horecanet;
III MIEJSCE W POLSCE: Bellevue (Szczecin)
Nagroda dla Restauracji: zapas produktów Pepsi o wartości 2 tys. zł, Lipton Variety Pack, publikacja online w Glamour;
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA W POLSCE: Niewinni Czarodzieje 44 (Warszawa)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Going, pięć dwuosobowych zaproszeń na jesienną edycję RestaurantWeek®;
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA W POLSCE: Gustaw (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Poradniku Restauratora;
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE W POLSCE: Bellevue (Szczecin)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Wp Pyszności;
NAJLEPSZY DESER W POLSCE: Seafood Station Restaurant & Oyster Bar (Warszawa)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Szef Kuchni;
NAJLEPSZA ATMOSFERA W POLSCE: Trzy po Trzy w Kamienicy (Białystok)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Papaja;
NAJLEPSZA OBSŁUGA W POLSCE: Giro Krakowska 182 (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Horecaline, pięć dwuosobowych zaproszeń na jesienną edycję RestaurantWeek®;
NAJLEPSZY DEBIUT W POLSCE: Gustaw (Wrocław)
Nagroda dla Restauracji: Lipton Variety Pack, publikacja online w Wp Kuchnia.
BIAŁYSTOK
I MIEJSCE: Trzy po Trzy w Kamienicy
II MIEJSCE: Regiment
III MIEJSCE: Nastroje w Hotelu 3 Trio
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Regiment
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Trzy po Trzy w Kamienicy
NAJLEPSZY DESER: Nastroje w Hotelu 3 Trio
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Trzy po Trzy w Kamienicy
NAJLEPSZA OBSŁUGA: eatallo Tutto Italiano Vero
NAJLEPSZY DEBIUT: Aplauz w Hotelu Opera
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Trzy po Trzy w Kamienicy
BYDGOSZCZ
I MIEJSCE: Gdańska 14
II MIEJSCE: MONKA Młyny Rothera
III MIEJSCE: Migavka
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: MONKA Młyny Rothera
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Gdańska 14
NAJLEPSZY DESER: Restauracja 3V6 (City Hotel)
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Migavka
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Gdańska 14
NAJLEPSZY DEBIUT: MONKA Młyny Rothera
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: MONKA Młyny Rothera
KRAKÓW
I MIEJSCE: Halicka Eatery & Bar
II MIEJSCE: Jodełkowa
III MIEJSCE: Gringos
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Halicka Eatery & Bar
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Garnish Food&Wine
NAJLEPSZY DESER: Halicka Eatery & Bar
NAJLEPSZA ATMOSFERA: ORZO Kraków
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Jodełkowa
NAJLEPSZY DEBIUT: Jodełkowa
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Puente
LUBELSKIE
I MIEJSCE: Giuseppe
II MIEJSCE: La Casa
III MIEJSCE: Perłowa Pijalnia Piwa
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Mercure
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Giuseppe
NAJLEPSZY DESER: Locomotiva
NAJLEPSZA ATMOSFERA: La Casa
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Giuseppe
NAJLEPSZY DEBIUT: Holiday Inn Express
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Perłowa Pijalnia Piwa
ŁÓDŹ
I MIEJSCE: Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***)
II MIEJSCE: Heksagon 2.0
III MIEJSCE: Ramki Restauracja
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Przy Kominie
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Heksagon 2.0
NAJLEPSZY DESER: Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***)
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Ramki Restauracja
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park***)
NAJLEPSZY DEBIUT: Bohema
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Heksagon 2.0
POZNAŃ
I MIEJSCE: The Time
II MIEJSCE: Dram: Cocktail Bar & Restaurant
III MIEJSCE: Cztery Pory Roku
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: The Time
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: The Time
NAJLEPSZY DESER: Cztery Pory Roku
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Galeria Smaku
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Dram: Cocktail Bar & Restaurant
NAJLEPSZY DEBIUT: The Time
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: The Time
RZESZÓW
I MIEJSCE: Hilton Garden Inn Rzeszów
II MIEJSCE: ZEST
III MIEJSCE: Oranżeria
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Muro
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Hokus 2.0
NAJLEPSZY DESER: KUK NUK
NAJLEPSZA ATMOSFERA: ZEST
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Hilton Garden Inn Rzeszów
NAJLEPSZY DEBIUT: Karolina Park
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Hilton Garden Inn Rzeszów
SZCZECIN
I MIEJSCE: Bellevue
II MIEJSCE: Nesebar kuchnia bałkańska
III MIEJSCE: małe Przyjemności
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Rocker Club&Grill
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Bellevue
NAJLEPSZY DESER: małe Przyjemności
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Nesebar kuchnia bałkańska
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Bellevue
NAJLEPSZY DEBIUT: Europa Restaurant & Café
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Bellevue
ŚLĄSK
I MIEJSCE: BOSCO (Bielsko-Biała)
II MIEJSCE: Cechownia Rozbark Kawa i Strawa (Bytom)
III MIEJSCE: Food&Ball by Arkadiusz Milik (Katowice)
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: BOSCO (Bielsko-Biała)
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Dębowa (Bielsko-Biała)
NAJLEPSZY DESER: Food&Ball by Arkadiusz Milik (Katowice)
NAJLEPSZA ATMOSFERA: MUNDO food&people (Katowice)
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Cechownia Rozbark Kawa i Strawa (Bytom)
NAJLEPSZY DEBIUT: Cechownia Rozbark Kawa i Strawa (Bytom)
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: BOSCO (Bielsko-Biała)
TRÓJMIASTO
I MIEJSCE: Canis (Gdańsk)
II MIEJSCE: Fisherman (Sopot)
III MIEJSCE: Butchery & Wine (Gdynia)
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Butchery & Wine (Gdynia)
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Canis (Gdańsk)
NAJLEPSZY DESER: Fisherman (Sopot)
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Mezalians (Gdańsk)
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Canis (Gdańsk)
NAJLEPSZY DEBIUT: Canis (Gdańsk)
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Canis (Gdańsk)
WARMIA I MAZURY
I MIEJSCE: Loft 2.0 (Olsztyn)
II MIEJSCE: Hotel Kopczyński (Dobre Miasto)
III MIEJSCE: Nie Lada Ryba - Hotel Pirat (Olsztyn)
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Słoneczna Przystań (Olsztyn)
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Pałac Warlity (Olsztynek)
NAJLEPSZY DESER: Lake Hill Mazury Resort & Spa
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Sirocco (Olsztyn)
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Loft 2.0 (Olsztyn)
NAJLEPSZY DEBIUT: Lake Hill Mazury Resort & Spa
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Loft 2.0 (Olsztyn)
WARSZAWA
I MIEJSCE: Seafood Station Restaurant & Oyster Bar
II MIEJSCE: Laba
III MIEJSCE: Chianti
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Mokolove
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Laba
NAJLEPSZY DESER: Seafood Station Restaurant & Oyster Bar
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Chianti
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler
NAJLEPSZY DEBIUT: Seafood Station Restaurant & Oyster Bar
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Niewinni Czarodzieje 44
WROCŁAW
I MIEJSCE: Gustaw
II MIEJSCE: Giro Krakowska 182
III MIEJSCE: Trattoria Siesta Nuova
NAJLEPSZA PRZYSTAWKA: Gustaw
NAJLEPSZE DANIE GŁÓWNE: Gustaw
NAJLEPSZY DESER: Gustaw
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Peruwiana
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Giro Krakowska 182
NAJLEPSZY DEBIUT: Gustaw
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Trattoria Siesta Nuova
Znane są również wyniki Plebiscytu Gości BreakfastWeek – Festiwalu Śniadań na mieście, który towarzyszył wiosennej edycji RestaurantWeek®. Goście wybrali m.in. najlepsze śniadanie, atmosferę, obsługę, a także najlepszy debiut i najpopularniejszą restaurację. Zwycięzcą ogólnopolskiego Plebiscytu Gości BreakfastWeek została Cafe Młyńska z Poznania. Drugie miejsce zajęła restauracja Karavan z Wrocławia, a na trzecim uplasowała się śląska Strefa Smaków Kłos.
I MIEJSCE W POLSCE: Cafe Młyńska (Poznań)
Nagroda: 30 zgrzewek Alpro Barista Owies i Alpro Barista Migdał
II MIEJSCE W POLSCE: Karavan (Wrocław)
Nagroda: 20 zgrzewek Alpro Barista Owies i Alpro Barista Migdał
III MIEJSCE W POLSCE: Strefa Smaków Kłos (Zabrze)
Nagroda: 10 zgrzewek Alpro Barista Owies i Alpro Barista Migdał
NAJLEPSZE ŚNIADANIE W POLSCE: Cafe Młyńska
NAJLEPSZA ATMOSFERA W POLSCE: Strefa Smaków Kłos
NAJLEPSZA OBSŁUGA W POLSCE: Karavan
NAJLEPSZY DEBIUT W POLSCE: Karavan
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA W POLSCE: Cafe Freska
KRAKÓW
I MIEJSCE: Liberty Cafe
II MIEJSCE: Nomadic Urban Premium Suites
III MIEJSCE: Kroma
NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Nomadic Urban Premium Suites
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Kroma
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Liberty Cafe
NAJLEPSZY DEBIUT: Nomadic Urban Premium Suites
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Liberty Cafe
POZNAŃ
I MIEJSCE: Cafe Młyńska
II MIEJSCE: Lavenda food&cake
III MIEJSCE: Nadzieja
NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Cafe Młyńska
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Cafe Młyńska
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Lavenda food&cake
NAJLEPSZY DEBIUT: POSTO
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Cafe Młyńska
SZCZECIN
I MIEJSCE: Bonjour French Bistro
II MIEJSCE: Latin Brunch
III MIEJSCE: Limone Cafe
NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Bonjour French Bistro
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Limone Cafe
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Bonjour French Bistro
NAJLEPSZY DEBIUT: DeVibez Restaurant & Cafe
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Latin Brunch
ŚLĄSK
I MIEJSCE: Strefa Smaków Kłos (Zabrze)
II MIEJSCE: Bocconcini by Portafortuna (Katowice)
III MIEJSCE: Magnum 2.0 (Bielsko-Biała)
NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Strefa Smaków Kłos (Zabrze)
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Strefa Smaków Kłos (Zabrze)
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Bocconcini by Portafortuna (Katowice)
NAJLEPSZY DEBIUT: Strefa Smaków Kłos (Zabrze)
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Strefa Smaków Kłos (Zabrze)
TRÓJMIASTO
I MIEJSCE: Port Fromage
II MIEJSCE: Mezalians (Gdańsk)
III MIEJSCE: Content Restaurant
NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Port Fromage
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Młyn Bistro (Gdańsk)
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Mezalians (Gdańsk)
NAJLEPSZY DEBIUT: Port Fromage
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Port Fromage
WARSZAWA
I MIEJSCE: Panattoni Cafe
II MIEJSCE: Wyraj
III MIEJSCE: SHUK mezze & bar
NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Panattoni Cafe
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Park Cafe Mokotów
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Wyraj
NAJLEPSZY DEBIUT: Zwierciadło Restaurant & Cocktail Bar (Hotel Flaner)
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Pianka 3.0
WROCŁAW
I MIEJSCE: Karavan
II MIEJSCE: Yerba Café
III MIEJSCE: Cafe Freska
NAJLEPSZE ŚNIADANIE: Karavan
NAJLEPSZA ATMOSFERA: Yerba Café
NAJLEPSZA OBSŁUGA: Karavan
NAJLEPSZY DEBIUT: Karavan
NAJPOPULARNIEJSZA RESTAURACJA: Cafe Freska
Kolejne festiwale RestaurantWeek® i BreakfastWeek odbędą się na przełomie października i listopada. Bilety na nie to wspaniały prezent dla bliskich osób!
Każdy je inaczej, każdy je po swojemu. Bywasz łasuchem, który zawsze ma miejsce na deser? A może sezonowym smakoszem, dla którego szparagi w wiosennym menu RestaurantWeek® to najlepsze co może się zdarzyć? Jest nas wiele, ale każdy Foodie ma swój styl - sprawdź, który Foodie w Tobie drzemie!
Już 18 lutego ruszają rezerwacje na największy festiwal śniadaniowy w Polsce - BreakfastWeek. Nadchodząca wiosenna edycja Festiwalu tradycyjnie towarzyszy festiwalowi RestaurantWeek®! i potrwa od 4 marca do 17 kwietnia.
Polacy pokochali odkrywanie różnorodności kulinarnej w najlepszych restauracjach i – jak nigdy wcześniej – pragną dzielić się kulinarnymi przeżyciami z bliskimi! Dowodem na to jest rekordowe prawie 200 tysięcy Foodies, którzy spotkali się przy wspólnym stole podczas jesiennych Festiwali RestaurantWeek® i Breakfast Week!
Do 10 grudnia mieszkańcy Warszawy i Krakowa mogą odkrywać kulinarne sekrety i flagowe menu najlepszych Chefów. W ramach MaverickFest, Goście otrzymują trzydaniowe menu z prezentem od marki Glenfiddich. Każdy z setów jest unikalny, a ich ceny różnią się w zależności od wybranej restauracji oraz menu. Zastanawiasz się, gdzie zarezerwować stolik? Sprawdź nasze propozycje!
Rusza zimowa edycja Chef’s Menu, czyli MaverickFest – wyjątkowe wydarzenie stworzone przez twórców RestaurantWeekⓇ. Głównymi bohaterami projektu są Chefowie, ich flagowe menu, wizja, odwaga i talent w kreowaniu najlepszych smaków. Inicjatywa obejmuje blisko 40 restauracji w Warszawie i Krakowie, które specjalnie na tę okazję przygotowały unikalne trzydaniowe menu z niespodzianką od marki Glenfiddich w atrakcyjnej cenie – już od 79 zł. Tylko do 10 grudnia!
Listopad to idealny czas na kulinarne eksperymenty i odkrywanie nowych smaków. Jeśli nie masz ochoty na poranne krzątanie się w kuchni, wybierz się na BreakfastWeek. Wybór jest naprawdę duży – od dobrze znanych klasyków po zaskakujące nowości. Brioche z „mięsem” konopnym, tosty na zakwasie z yerba mate, a może... jajecznica bez jajek?
Utarło się, że polska kuchnia jest sycąca, tłusta i esencjonalna. Coś w tym jest, ale klasyki znad Wisły to nie tylko rosół z kluskami, schabowy z mizerią i ziemniakami czy golonka w piwie. Gołąbki na opak, kartacze z chrustem z kiszonej kapusty, a może staropolskie prażuchy?
Kody rabatowe, porządek w rezerwacjach, informacje o festiwalach z wyprzedzeniem - to tylko część korzyści, które niesie korzystanie z aplikacji RestaurantClub! Z appką zyskasz do -60 zł na rezerwacje Festiwali!
Odkrywaj najlepsze restauracje dzięki szybkim rezerwacjom online. Wybieraj z setek najlepszych restauracji w Polsce w popisowym wydaniu! Aby ułatwić to zadanie, przygotowaliśmy krótką instrukcję wideo!
Każda edycja RestaurantWeek® to okazja, by odwiedzić nowe restauracje. W jesiennej odsłonie do odwiedzenia jest ponad 400 miejsc, z czego ponad 100 debiutuje w Festiwalu! Dzięki trwającemu równolegle BreakfastWeek, wizyty w restauracjach można zaczynać już o poranku. Rezerwacje kulinarnych odkryć trwają na RestaurantWeek.pl.
To ten moment w roku, gdy fine dining staje się bardziej dostępny, a doświadczenia restauracyjne najwyższej klasy są na wyciągnięcie ręki i kilka kliknięć. FineDiningWeek® powraca, otwierając sezon na kulinarne odkrycia, spotkania przy wykwintnych daniach i chwile celebracji.
Od 1 lipca do 10 sierpnia czekają na Ciebie mistrzowskie menu, które zarezerwujesz już teraz na FineDiningWeek.pl »
Wiosenna edycja RestaurantWeek® przyniosła setki kulinarnych odkryć. Wiele restauracji, które zachwyciły popisowym menu, zaprasza teraz na swoje regularne dania. Czas pomiędzy Festiwalami to świetny moment, by znów zająć miejsce przy stole w jednej z warszawskich restauracji.
Każde miejsce to inna historia, styl i doświadczenie – wybierz coś dla siebie lub spróbuj wszystkich!
Czy wiesz, że oryginalną recepturę Martini znają jedynie trzy osoby na świecie? Ten klasyczny włoski aperitif przez lata stał się symbolem stylu i elegancji, a jednocześnie uosobieniem radości życia. Tradycyjna receptura przenosi w świat włoskiego dolce vita - pełnego słońca i dobrego smaku.
Elegancka kolacja w modnej restauracji, ważny biznesowy lunch, a może luźne popołudnie ze znajomymi przy pizzy i winie? Każde spotkanie zasługuje na odpowiednią stylizację, a nic nie podkreśli jej lepiej niż dobrze dobrana biżuteria. Nieskończone możliwości przynosi tu piercing.
Czy herbata może być dopasowana do pory roku, stylu muzycznego albo potrawy? Zdecydowanie tak - o ile wie się, jak się z nią obchodzić. Z teabaristą marki Lipton, Julianem Karewiczem, rozmawiamy o tradycjach picia herbaty na świecie, aromatycznych kompozycjach i o tym, dlaczego warto pić ją nie tylko dla smaku, ale też, żeby zadbać o siebie.
Czy czekolada może zakochać się w śledziu ze śliwkami? Czy francuska zupa cebulowa odnajdzie się w duecie z lodowym cydrem? A może torcik z krewetkami i filetowanym grejpfrutem to nowy hit wśród Foodies? Na RestaurantWeek® przekroczysz granice kulinarnej wyobraźni i odkryjesz smaki, które łamią wszelkie reguły! Jesteś Born to Be Foodie?
Nie zwlekaj – zarezerwuj stolik w restauracji już teraz na RestaurantWeek.pl! »
Kulinarna rewolucja trwa! Wiosenna edycja RestaurantWeek® to ponad 100 nowych restauracji w całej Polsce, które czekają, by zaskoczyć i zachwycić autorskimi menu. To niepowtarzalna okazja, by przed wszystkimi odkryć miejsca, o których wkrótce będzie głośno. Jesteś #BornToBeFoodie? Nie przegap szansy na wyjątkowe kulinarne doświadczenia! Rezerwuj stolik już teraz na RestaurantWeek.pl.
Masz ochotę na wykwintną kolację w topowej restauracji, a może wolisz delektować się pysznymi potrawami w domowym zaciszu? Dlaczego nie skorzystać z obu opcji? Odtwórz najlepsze menu RestaurantWeek® we własnej kuchni. Dzięki bogatej ofercie produktów w Lidlu, bez trudu przygotujesz potrawy z różnych zakątków świata, a z programem Benefit Plus w aplikacji Lidla, zgarniesz zniżkę na festiwalowe menu podczas RestaurantWeek®.
Idealne połączenie!
Polska gastronomia eksplodowała! 🍽️ W ciągu dekady (2014-2024) restauracje stały się czymś więcej niż tylko miejscem na szybki posiłek. Dziś to przestrzenie spotkań, kulinarnych odkryć i tworzenia trendów, które wznoszą polską scenę restauracyjną na światowy poziom. Liczba restauracji wzrosła w tym czasie o ponad 30%, wydatki na jedzenie poza domem podwoiły się, a Polacy pokochali odkrywanie nowych smaków, jak nigdy dotąd. W samym sercu tej rewolucji jest RestaurantWeek®, który od 10 lat zmienia zwykłe wyjścia do restauracji w wyjątkowe doświadczenia. Jak Polska stała się krajem Foodies? Oto przepis na sukces ostatniej dekady!
Odkryj poranki w nowym, wiosennym wydaniu! BreakfastWeek przełącza Cię na tryb śniadaniowy i pozwala celebrować każdy poranek bez pośpiechu. To wspaniała okazja, by odkryć najmodniejsze śniadaniownie i zanurzyć się w świecie wyjątkowych smaków. Zapomnij o rutynie! Do 17 kwietnia czekają na Ciebie festiwalowe śniadania, które kuszą nieoczywistymi połączeniami. Brioche z kaszanką, jajem w koszulce i jabłkami w cydrze, naleśniki z kawiorem i śmietankowym serkiem, czy chrupiąca pajda chleba z omletem, kimchi i twarożkiem – to tylko niektóre z popisowych propozycji. Nieważne czy zaczynasz dzień w pojedynkę, z rodziną, czy z przyjaciółmi – jedno kliknięcie dzieli Cię od śniadania, które zmieni rytm Twojego poranka. Wejdź w tryb śniadaniowy i rezerwuj najgorętsze śniadania sezonu.
Każdy je inaczej, każdy je po swojemu. Bywasz łasuchem, który zawsze ma miejsce na deser? A może sezonowym smakoszem, dla którego szparagi w wiosennym menu RestaurantWeek® to najlepsze co może się zdarzyć? Jest nas wiele, ale każdy Foodie ma swój styl - sprawdź, który Foodie w Tobie drzemie!
Już 18 lutego ruszają rezerwacje na największy festiwal śniadaniowy w Polsce - BreakfastWeek. Nadchodząca wiosenna edycja Festiwalu tradycyjnie towarzyszy festiwalowi RestaurantWeek®! i potrwa od 4 marca do 17 kwietnia.
Polacy pokochali odkrywanie różnorodności kulinarnej w najlepszych restauracjach i – jak nigdy wcześniej – pragną dzielić się kulinarnymi przeżyciami z bliskimi! Dowodem na to jest rekordowe prawie 200 tysięcy Foodies, którzy spotkali się przy wspólnym stole podczas jesiennych Festiwali RestaurantWeek® i Breakfast Week!
Do 10 grudnia mieszkańcy Warszawy i Krakowa mogą odkrywać kulinarne sekrety i flagowe menu najlepszych Chefów. W ramach MaverickFest, Goście otrzymują trzydaniowe menu z prezentem od marki Glenfiddich. Każdy z setów jest unikalny, a ich ceny różnią się w zależności od wybranej restauracji oraz menu. Zastanawiasz się, gdzie zarezerwować stolik? Sprawdź nasze propozycje!
Rusza zimowa edycja Chef’s Menu, czyli MaverickFest – wyjątkowe wydarzenie stworzone przez twórców RestaurantWeekⓇ. Głównymi bohaterami projektu są Chefowie, ich flagowe menu, wizja, odwaga i talent w kreowaniu najlepszych smaków. Inicjatywa obejmuje blisko 40 restauracji w Warszawie i Krakowie, które specjalnie na tę okazję przygotowały unikalne trzydaniowe menu z niespodzianką od marki Glenfiddich w atrakcyjnej cenie – już od 79 zł. Tylko do 10 grudnia!
Listopad to idealny czas na kulinarne eksperymenty i odkrywanie nowych smaków. Jeśli nie masz ochoty na poranne krzątanie się w kuchni, wybierz się na BreakfastWeek. Wybór jest naprawdę duży – od dobrze znanych klasyków po zaskakujące nowości. Brioche z „mięsem” konopnym, tosty na zakwasie z yerba mate, a może... jajecznica bez jajek?
Utarło się, że polska kuchnia jest sycąca, tłusta i esencjonalna. Coś w tym jest, ale klasyki znad Wisły to nie tylko rosół z kluskami, schabowy z mizerią i ziemniakami czy golonka w piwie. Gołąbki na opak, kartacze z chrustem z kiszonej kapusty, a może staropolskie prażuchy?
Kody rabatowe, porządek w rezerwacjach, informacje o festiwalach z wyprzedzeniem - to tylko część korzyści, które niesie korzystanie z aplikacji RestaurantClub! Z appką zyskasz do -60 zł na rezerwacje Festiwali!
Odkrywaj najlepsze restauracje dzięki szybkim rezerwacjom online. Wybieraj z setek najlepszych restauracji w Polsce w popisowym wydaniu! Aby ułatwić to zadanie, przygotowaliśmy krótką instrukcję wideo!
Każda edycja RestaurantWeek® to okazja, by odwiedzić nowe restauracje. W jesiennej odsłonie do odwiedzenia jest ponad 400 miejsc, z czego ponad 100 debiutuje w Festiwalu! Dzięki trwającemu równolegle BreakfastWeek, wizyty w restauracjach można zaczynać już o poranku. Rezerwacje kulinarnych odkryć trwają na RestaurantWeek.pl.
To ten moment w roku, gdy fine dining staje się bardziej dostępny, a doświadczenia restauracyjne najwyższej klasy są na wyciągnięcie ręki i kilka kliknięć. FineDiningWeek® powraca, otwierając sezon na kulinarne odkrycia, spotkania przy wykwintnych daniach i chwile celebracji.
Od 1 lipca do 10 sierpnia czekają na Ciebie mistrzowskie menu, które zarezerwujesz już teraz na FineDiningWeek.pl »
Wiosenna edycja RestaurantWeek® przyniosła setki kulinarnych odkryć. Wiele restauracji, które zachwyciły popisowym menu, zaprasza teraz na swoje regularne dania. Czas pomiędzy Festiwalami to świetny moment, by znów zająć miejsce przy stole w jednej z warszawskich restauracji.
Każde miejsce to inna historia, styl i doświadczenie – wybierz coś dla siebie lub spróbuj wszystkich!
Czy wiesz, że oryginalną recepturę Martini znają jedynie trzy osoby na świecie? Ten klasyczny włoski aperitif przez lata stał się symbolem stylu i elegancji, a jednocześnie uosobieniem radości życia. Tradycyjna receptura przenosi w świat włoskiego dolce vita - pełnego słońca i dobrego smaku.
Elegancka kolacja w modnej restauracji, ważny biznesowy lunch, a może luźne popołudnie ze znajomymi przy pizzy i winie? Każde spotkanie zasługuje na odpowiednią stylizację, a nic nie podkreśli jej lepiej niż dobrze dobrana biżuteria. Nieskończone możliwości przynosi tu piercing.
Czy herbata może być dopasowana do pory roku, stylu muzycznego albo potrawy? Zdecydowanie tak - o ile wie się, jak się z nią obchodzić. Z teabaristą marki Lipton, Julianem Karewiczem, rozmawiamy o tradycjach picia herbaty na świecie, aromatycznych kompozycjach i o tym, dlaczego warto pić ją nie tylko dla smaku, ale też, żeby zadbać o siebie.
Czy czekolada może zakochać się w śledziu ze śliwkami? Czy francuska zupa cebulowa odnajdzie się w duecie z lodowym cydrem? A może torcik z krewetkami i filetowanym grejpfrutem to nowy hit wśród Foodies? Na RestaurantWeek® przekroczysz granice kulinarnej wyobraźni i odkryjesz smaki, które łamią wszelkie reguły! Jesteś Born to Be Foodie?
Nie zwlekaj – zarezerwuj stolik w restauracji już teraz na RestaurantWeek.pl! »
Kulinarna rewolucja trwa! Wiosenna edycja RestaurantWeek® to ponad 100 nowych restauracji w całej Polsce, które czekają, by zaskoczyć i zachwycić autorskimi menu. To niepowtarzalna okazja, by przed wszystkimi odkryć miejsca, o których wkrótce będzie głośno. Jesteś #BornToBeFoodie? Nie przegap szansy na wyjątkowe kulinarne doświadczenia! Rezerwuj stolik już teraz na RestaurantWeek.pl.
Masz ochotę na wykwintną kolację w topowej restauracji, a może wolisz delektować się pysznymi potrawami w domowym zaciszu? Dlaczego nie skorzystać z obu opcji? Odtwórz najlepsze menu RestaurantWeek® we własnej kuchni. Dzięki bogatej ofercie produktów w Lidlu, bez trudu przygotujesz potrawy z różnych zakątków świata, a z programem Benefit Plus w aplikacji Lidla, zgarniesz zniżkę na festiwalowe menu podczas RestaurantWeek®.
Idealne połączenie!
Polska gastronomia eksplodowała! 🍽️ W ciągu dekady (2014-2024) restauracje stały się czymś więcej niż tylko miejscem na szybki posiłek. Dziś to przestrzenie spotkań, kulinarnych odkryć i tworzenia trendów, które wznoszą polską scenę restauracyjną na światowy poziom. Liczba restauracji wzrosła w tym czasie o ponad 30%, wydatki na jedzenie poza domem podwoiły się, a Polacy pokochali odkrywanie nowych smaków, jak nigdy dotąd. W samym sercu tej rewolucji jest RestaurantWeek®, który od 10 lat zmienia zwykłe wyjścia do restauracji w wyjątkowe doświadczenia. Jak Polska stała się krajem Foodies? Oto przepis na sukces ostatniej dekady!
Odkryj poranki w nowym, wiosennym wydaniu! BreakfastWeek przełącza Cię na tryb śniadaniowy i pozwala celebrować każdy poranek bez pośpiechu. To wspaniała okazja, by odkryć najmodniejsze śniadaniownie i zanurzyć się w świecie wyjątkowych smaków. Zapomnij o rutynie! Do 17 kwietnia czekają na Ciebie festiwalowe śniadania, które kuszą nieoczywistymi połączeniami. Brioche z kaszanką, jajem w koszulce i jabłkami w cydrze, naleśniki z kawiorem i śmietankowym serkiem, czy chrupiąca pajda chleba z omletem, kimchi i twarożkiem – to tylko niektóre z popisowych propozycji. Nieważne czy zaczynasz dzień w pojedynkę, z rodziną, czy z przyjaciółmi – jedno kliknięcie dzieli Cię od śniadania, które zmieni rytm Twojego poranka. Wejdź w tryb śniadaniowy i rezerwuj najgorętsze śniadania sezonu.