O nasKarieraNa prezentDoświadczenia SpecjalneWeekly
Pomoc
PL
Icon arrow
Znajdź stolik#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search
Biuro Prasowe

Poznaj najgorętsze debiuty wiosennej edycji RestaurantWeek®! Zarezerwuj, zanim zrobią to inni!

Bistro Tickets

Kulinarna rewolucja trwa! Wiosenna edycja RestaurantWeek® to ponad 100 nowych restauracji w całej Polsce, które czekają, by zaskoczyć i zachwycić autorskimi menu. To niepowtarzalna okazja, by przed wszystkimi odkryć miejsca, o których wkrótce będzie głośno. Jesteś #BornToBeFoodie? Nie przegap szansy na wyjątkowe kulinarne doświadczenia! Rezerwuj stolik już teraz na RestaurantWeek.pl. 

2 kwietnia 2025

Wiosenna edycja RestaurantWeek® potrwa do 17 kwietnia. Na wszystkich Gości czeka trzydaniowe menu z prezentem od partnera w cenach nawet 50% niższych niż 
w regularnej karcie. Oto lista TOP adresów na restauracyjnej mapie Polski, które warto odwiedzić podczas Festiwalu. Zarezerwuj stolik już dziś i odkryj wyjątkowe smaki 
w topowych restauracjach!

Warszawa – Seafood Station Restaurant & Oyster Bar

To miejsce dla tych, którzy kochają morze, morskie smaki i klimat. Ostrygi, homary, krewetki i małże – w Seafood Station wszystko jest zawsze świeże i perfekcyjnie przygotowane. Podczas Festiwalu do wyboru są dwie wersje menu. Pierwsza składa się ze śledzia z sałatką ziemniaczaną i crѐme fraiche na przystawkę, polędwicy z dorsza atlantyckiego w cieście piwnym z frytkami i tłuczonym groszkiem na danie główne 
i bezy z kremowym mascarpone i owocami na deser. Drugą ucztę otwiera tradycyjna zupa rybna z warzywami, daniem głównym są krewetki z makaronem linguine w białym kremowym sosie Alfredo, a na deser klasyk w najlepszym wydaniu - fondant czekoladowy z lodami waniliowymi. W Seafood Station czeka Cię smakowita morska przygoda! 

Wrocław - Zucca Ristorante e Pizzeria

Zucca to jedna z najciekawszych wrocławskich restauracji. Zlokalizowana w Renomie, kusi autentycznymi smakami Włoch i otwartą kuchnią, gdzie magia dzieje się na oczach Gości. Festiwalowa oferta to dwie wyjątkowe propozycje. W Menu A przystawką jest delikatne carpaccio z polędwicy wołowej skropione oliwą truflową, daniem głównym - pierś z kaczki z purée z batatów i sosem winno-jagodowym, a deser to chrupiące canollo z kremem pistacjowym i borówkami. Wybierając menu B, zjesz kolejno arancini z bazylią, mozzarellą i pomidorami San Marzano, aksamitne gnocchi w sosie truflowym z orzechami włoskimi i świeżą truflą, a na koniec canollo z kremem czekoladowym 
i borówkami. Skusisz się? 

Śląsk (Pszczyna) – Tickets Bistro & Wine

A teraz czas na Śląsk i gorącą nowość w Pszczynie! Tickets to miejsce, które łączy klasykę z nowoczesnością i bistro z wine barem. Mieści się na parterze legendarnej Wodnej Wieży, kilka minut spacerem od pszczyńskiego Rynku i oferuje wyjątkową selekcję win naturalnych oraz autorską kuchnię Chefa Wojtka Kuci. Festiwalowe menu to dwa zestawy pełne smakowych niespodzianek. Menu A otwiera przystawka 
w postaci delikatnego śledzia z ziemniakiem i crème fraîche, danie główne to klasyczne francuskie coq au vin z purée ziemniaczanym i sałatką, a na deser – lekki, kremowy ptyś z kremem diplomat. Menu B to ukłon w stronę roślinnych smaków - na początek pierogi z ricottą i pesto bazyliowym, potem baba ziemniaczana z pieczarkami, burakiem i chrzanem, a na deser to samo, czyli ptyś. Warto zapamiętać ten adres!

Poznań - OAZA

Debiut Oazy na RestaurantWeek® to okazja, której nie można przegapić. Restaurację wyróżnia piękne położenie nad Jeziorem Strzeszyńskim w otoczeniu lasów i terenów spacerowych. Kuchnia inspirowana jest tu porami roku i bazuje na sezonowych produktach. Festiwalowe menu harmonijnie łączy klasykę z nowoczesnością. W wersji A znajdziesz aromatyczną zupę cebulową na białym winie z grzanką parmezanową, soczysty stek wieprzowy tomahawk z ziemniakami hasselback z gzikiem i grillowanymi warzywami oraz aksamitny sernik z białą czekoladą na spodzie kataifi, z pistacjami 
i sosem malinowym. Alternatywą jest krem z białych warzyw z oliwą truflową 
i migdałami, dorsz zapiekany pod ziołową kruszonką z ziemniakami gratin 
i blanszowanym szpinakiem oraz intensywne brownie z musem czekoladowym 
i sorbetem mango. Kulinarne niebo!

Oaza

Łódź - Bohema

Nowa restauracja na kulinarnej mapie Łodzi mieści się w Hotelu Aiden i zachwyca atmosferą oraz smakiem, już od pierwszego kęsa! Co Bohema przygotowała na wiosenną edycję RestaurantWeek®? Menu A otwiera żur na bulionie z suszonych grzybów, serwowany z maślaną bułką oraz łódzki prażok okraszony boczkiem. W roli głównej występuje gołąbek z dziczyzną i kaszą pęczak, w pieprzowo-winnym sosie, podawany z pampuchem, a na deser żulik grillowany, czyli słodki chlebek turecki 
z rodzynkami w duecie z lodami marchewkowymi. Menu B to wersja dla miłośników lżejszych smaków, składająca się z wegetariańskiego żuru z suszonych grzybów, serwowanego z maślaną bułką i łódzkim prażokiem oraz delikatnego sandacza przygotowanego na parze z kuglem ziemniaczanym i espumą cebulową. Brzmi pysznie? Smakuje jeszcze lepiej! 

Kraków – Butcher Grill

The last but not least – krakowski Butcher Grill, czyli królestwo ognia, dymu 
i doskonałej wołowiny. Sercem restauracji jest autorski, argentyński grill, na którym powstają soczyste steki, aromatyczne burgery i niebanalne dodatki. Festiwalowe menu podkreśla charakter restauracji – jest pysznie, intensywnie i bez kompromisów. 
W wersji A pierwsze skrzypce gra grillowany por z palonym masłem, dymką i chili – nieoczywiste połączenie delikatnej słodyczy warzywa z dymnym aromatem i subtelną ostrością. Danie główne to stek Delmonico – 150 gramów soczystej wołowiny, serwowanej z chrupiącymi frytkami i świeżym mixem sałat. Całość wieńczy deser dla prawdziwych smakoszy – mocno czekoladowe ciasto z wędzoną śmietaną, która dodaje mu niepowtarzalnego charakteru. Menu B to prawdziwa gra smaków i tekstur. Na początek grillowana sałata rzymska z anchois, wędzonym majonezem i chrupiącym pangrattato, czyli klasyczne składniki w nowoczesnej interpretacji. Potem przychodzi czas na burgera z absolutnie wybitną wołowiną, boczniakami, serem mimolette, salsą pomidorową i pikantnym sriracha mayo. Na koniec delikatne zabaglione z bezą 
i malinami. Obłęd!

Nie czekaj! Już dziś dołącz do ponad 2 milionów Foodies, odkrywaj nowe perełki kulinarne i świętuj #BornToBeFoodie w topowych restauracjach w Polsce! W tej edycji do festiwalowego stołu dołącza Pepsi! Ciesz się klasycznym smakiem Pepsi Twist w mocktailu Pepsi Twist on the Rocks, który możesz wybrać gratis jako uzupełnienie swojego menu, a Pepsi Zero Cukru zamów w festiwalowej cenie 6 zł i ciesz się maksymalną przyjemnością i zerem kalorii. To jednak nie koniec niespodzianek! W wybranych restauracjach na pierwszych Foodies czeka w prezencie półlitrowa butelka Pepsi Twist na wynos. Liczba butelek jest ograniczona, więc nie zwlekaj!

A to jeszcze nie wszystko. Do każdej rezerwacji Goście mogą dodać festiwalową herbatę Lipton. Do wyboru są dwie aromatyczne propozycje: Lipton Green HoneyLipton Yellow Label Honey. Odkryj smaki sezonu i daj się zachwycić! Rezerwacje trwają na https://restaurantweek.pl/.

Wejdź w tryb śniadaniowy! 

Poranki wiosną smakują lepiej – szczególnie z BreakfastWeek! To idealna okazja, 
by wyrwać się z rutyny i odkryć najlepsze śniadaniownie w mieście. Zabierz Bliskich 
i cieszcie się wyjątkowymi smakami przygotowanymi specjalnie na ten Festiwal. 
Za 35 zł spróbujesz popisowego śniadania z kawą na roślinnym napoju Alpro. Festiwalowe śniadania czekają na Ciebie w Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Warszawie, Szczecinie, Wrocławiu i na Śląsku.  BreakfastWeek potrwa tylko do 
17 kwietnia – nie przegap okazji na pyszny początek dnia! Rezerwacje trwają na www.BreakfastWeek.pl.

Najlepsze stoliki szybko znikają –  do zobaczenia przy stole!

 

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl

Termin Festiwalu: 4 marca — 17 kwietnia

 

O RestaurantWeek®: 

Już od 10 lat RestaurantWeek® wspiera promowanie w Polsce kultury Foodie. Przez ten czas Festiwal zyskał popularność jako wydarzenie umożliwiające wspólne odkrywanie smaków przy restauracyjnym stole. Dziś jest największym biletowanym wydarzeniem w kraju oraz jednym z największych Festiwali restauracyjnych na świecie. Cena za to wyjątkowe doświadczenie, które warto dzielić z Bliskimi, zaczyna się od 69,99 zł (+ opłata rezerwacyjna 7,98 zł, min. rezerwacja 2 Gości + 10 zł prime time). Prawie milion spotkań w tysiącach najlepszych restauracji w Polsce, ponad 2 miliony Gości, setki debiutów, mnóstwo chwil radości i zachwytów przy stole – to wszystko dzięki zaangażowaniu polskich Foodies! Dołącz do nich i świętuj 10 lat kulinarnych eksploracji w topowych miejscach w Polsce!

Aby dowiedzieć się więcej o organizowanych Festiwalach odwiedź: 
https://RestaurantWeek.pl

Udostępnij:
Icon facebook
Icon twitter
Icon linkedin

Rekomendowane artykuły

Jakim Foodie jesteś? Zrób quiz i sprawdź! 🍽️

Każdy je inaczej, każdy je po swojemu. Bywasz łasuchem, który zawsze ma miejsce na deser? A może sezonowym smakoszem, dla którego szparagi w wiosennym menu RestaurantWeek® to najlepsze co może się zdarzyć? Jest nas wiele, ale każdy Foodie ma swój styl - sprawdź, który Foodie w Tobie drzemie! 
 

👉 Wypełnij Foodie Quiz teraz! »
 

festiwale

Wejdź w tryb śniadaniowy! Zarezerwuj stolik na BreakfastWeek

Już 18 lutego ruszają rezerwacje na największy festiwal śniadaniowy w Polsce - BreakfastWeek. Nadchodząca wiosenna edycja Festiwalu tradycyjnie towarzyszy festiwalowi RestaurantWeek®! i potrwa od 4 marca do 17 kwietnia. 

festiwale

Rezerwacje z RestaurantClub na co dzień - sprawdź jak?

Rezerwacja stolików online to wygoda, która zmienia doświadczenia gości w restauracjach – oszczędzasz czas, masz dostęp do pełnej informacji i możesz spersonalizować swój wybór. Foodies doskonale znają ten komfort dzięki Festiwalom takim jak RestaurantWeek®, FineDiningWeek® czy BreakfastWeek. Ale czy wiesz, że na RestaurantClub.pl oraz w aplikacji możesz rezerwować stoliki lub specjalne menu nie tylko podczas Festiwali, ale także na co dzień?

Poznaj wszystkie opcje rezerwacji od RestaurantClub! Rezerwuj jak Ci wygodnie. 

rozmaitości

Nowy rok, nowa kulinarna podróż – podaruj sobie lub Bliskim prezent pełen smaków!

Styczeń i luty to doskonały moment, by zaplanować niezapomniane doświadczenia kulinarne. Festiwalowe vouchery na 2025 rok to idealny prezent – zarówno dla siebie, jak i dla Bliskich. Skorzystaj z wcześniejszych rezerwacji i rozpocznij nowy rok od planu na odkrywanie najlepszych restauracji!

rozmaitości

Kulinarny wytrych Koprowskiego: miłość i sezonowość

Trochę myślałem nad moim kulinarnym wytrychem i odkryłem, że nie jest nim żadna przyprawa, produkt czy sposób przyrządzania potrawy. Tym wytrychem jest po prostu miłość do gotowania - mówi Tomasz Koprowski, szef kuchnii w warszawskiej restauracji Mozaika, która od wielu edycji cieszy się powodzeniem gości RestaurantWeek. 

rozmaitości

Obdarowywanie to przepis na szczęście. Zaskocz Bliskich smacznym prezentem.

Bez względu na to, czy to drobny upominek, czy większy gest, obdarowywanie ma wyjątkową moc przynoszenia szczęścia – zarówno obdarowującemu, jak i obdarowanemu. Co ciekawe, badania pokazują, że dawanie prezentów może sprawiać większą radość niż ich otrzymywanie. Jak to możliwe? Gdy widzimy uśmiech obdarowanej osoby, nasz organizm uwalnia endorfiny – hormony szczęścia, które dają poczucie spełnienia. A co, jeśli prezentem będzie coś, co dodatkowo tworzy niezapomniane wspomnienia i zbliża?

rozmaitości

Jesienny Plebiscyt Gości - poznaj najlepsze restauracje w Polsce

Polacy pokochali odkrywanie różnorodności kulinarnej w najlepszych restauracjach i – jak nigdy wcześniej – pragną dzielić się kulinarnymi przeżyciami z bliskimi! Dowodem na to jest rekordowe prawie 200 tysięcy Foodies, którzy spotkali się przy wspólnym stole podczas jesiennych Festiwali RestaurantWeek® i Breakfast Week!

festiwale

Trwa Chef’s Menu – sprawdź, gdzie zarezerwować stolik!

Do 10 grudnia mieszkańcy Warszawy i Krakowa mogą odkrywać kulinarne sekrety i flagowe menu najlepszych Chefów. W ramach MaverickFest, Goście otrzymują trzydaniowe menu z prezentem od marki Glenfiddich.  Każdy z setów jest unikalny, a ich ceny różnią się w zależności od wybranej restauracji oraz menu. Zastanawiasz się, gdzie zarezerwować stolik? Sprawdź nasze propozycje! 

festiwale

Podaruj doświadczenie! Kulinarny pomysł na prezent

Coraz więcej osób dostrzega, że najlepsze prezenty to doświadczenia. W świecie materializmu wyjątkowe chwile, które możemy dzielić z Bliskimi, są o wiele cenniejsze niż rzeczy, które z czasem tracą na wartości. Dodatkowo z pewnością każdemu z nas trafił się kiedyś nietrafiony prezent. Zupełnie inaczej jest z doświadczeniami w gronie Znajomych i Bliskich ludzi - tego potrzebujemy. Warto też umacniać stosunki i kontakty np. w ramach spotkań przy wspólnym stole.

rozmaitości

MaverickFest - Podążaj za instynktem!

Rusza zimowa edycja Chef’s Menu, czyli MaverickFest – wyjątkowe wydarzenie stworzone przez twórców RestaurantWeekⓇ. Głównymi bohaterami projektu są Chefowie, ich flagowe menu, wizja, odwaga i talent w kreowaniu najlepszych smaków. Inicjatywa obejmuje blisko 40 restauracji w Warszawie i Krakowie, które specjalnie na tę okazję przygotowały unikalne trzydaniowe menu z niespodzianką od marki Glenfiddich w atrakcyjnej cenie – już od 79 zł. Tylko do 10 grudnia!

festiwale
Icon arrow
Icon arrow
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award