Neo(n) Bistro jest pierwszą próbą po-lockdownowej redefinicji fine diningu. To seria unikalnych, weekendowych kolacji wiodących polskich Chefów organizowanych przez twórców Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant Week i Fine Dining Week. Kolacje odbywają się w Warszawie, w na co dzień niedostępnych, niezwykle magicznych i spektakularnych przestrzeniach. Niepowtarzalnym doświadczeniom i kulinarnym doznaniom towarzyszy odpowiednia oprawa oraz doskonały serwis.
W ten weekend stery Neo(n) Bistro przejmuje Szef Kuchni Sebastian Olma z Hotelu Pałac Mała Wieś.
Sebastian Olma - Zdobywca wielu prestiżowych wyróżnień: Knajpa Roku 2014, rekomendacji Slow Food Polska, Grand Award – 3 widelce oraz dwie czapki i 14 punktów w II edycji przewodnika Gault&Millau. Niekwestionowany faworyt i zwycięzca II edycji programu TOP CHEF. Jest jednym z najzdolniejszych kucharzy młodego pokolenia. Były szef kuchni restauracji Sketch w Teatrze Wielkim i Szef kreatywny restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Obecnie Szef Kuchni w Hotelu Pałac Mała Wieś. Swoje doświadczenie zdobywał pracując z Gordonem Ramsayem, czy Tomem Aikens’em. Dzięki swoim osiągnięciom i wyjątkowej osobowości stale pojawia się na ekranach w roli gościa specjalnego takich programów jak: TOP CHEF, Dzień Dobry TVN, sous chef Wojciecha Modesta Amaro w Hell’s Kitchen - Piekielna Kuchnia oraz w roli głównej programu Yoga w Kuchni.
Ta wyjątkowa kolacja odbędzie się w niezwykłym i niedostępnym dotąd miejscu- w samym centrum Warszawy, na ostatnim poziomie parkingu należącego do hotelu Novotel przy ul. Parkingowej. Miejscu dotychczas doskonale znanym z sesji zdjęciowych oraz reklam. Nocny Market i RestaurantClub jako pierwsi przejmują tę przestrzeń w celu stworzenia czegoś więcej - flagowej restauracji Neo(n) Bistro z 360° widokiem na stolicę.
W przypadku złej pogody zastrzegamy sobie prawo przeniesienia wydarzenia piętro niżej (dach będzie cały czas dostępny dla Gości).
Na miejscu będzie możliwość zakupienia napojów, alkoholi oraz dedykowanego pod menu wine pairingu.
Toaleta podczas wydarzenia będzie mieściła się w zaprzyjaźnionej Restauracji obok (Hopito).
W przypadku większych rezerwacji prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Gości - mailowo:
[email protected] lub telefonicznie pod numerem: 22 113 43 00
* Nie ma możliwości odwołania rezerwacji.