Kuchnia
włoska
Szef kuchni
Andrzej Prokop
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
2012
Regularna cena za 2 Gości
brak danych
Chmielna 26 to adres nowego warszawskiego AïOLI, tym razem w odsłonie Bread &Aperitivo. Co to w zasadzie oznacza?
Tu centralnym punktem staje się bar. Śródziemnomorski lifestyle zakrapiany Aperitivo od wczesnych godzin, każdego dnia, głównie w gronie przyjaciół. Brzmi jak piątek, czy sobota. Z tym, że w tym wypadku nie chodzi tylko o szybki before.
Aperitivo, to pewna „kultura picia” i celebracja dnia w grupie przyjaciół. Wspólne dzielenie się posiłkiem, muzyka, akcent na bar, wiele odsłon pieczywa.
Najważniejszym z działów menu stanie się AïOLI Bread - blisko 20 pozycji prezentujących różne wariacje na temat naszego wyobrażenia Bruschetty.
Włoską stolicą aperitivo jest Mediolan. Polskim odpowiednikiem stanie się Chmielna 26