Kuchnia
europejska
Szef kuchni
Sławek Gutowski
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
2012
AïOLI inspired by Gdańsk zrzuciło kotwicę!
W Gdańskim Wrzeszczu zacumował nowy koncept gastronomiczny. Nienazywany restauracją, a miejską kantyną, która oferuje nie tylko przygodę ze śródziemnomorskim smakiem w wersji fast food gourmet, ale też zabierze Gości w rejs po wodach sztuki - zarówno tej przez duże S, jak i wywodzącej się z ulicy, wszelkiego rodzaju dziedzinach sportu, wpłynie w dziecięcą edukację i aktywizację seniorów.
AïOLI to nowoczesna miejska kantyna tętniąca życiem od pory śniadaniowej do ostatnich Gości. Z otwartej na salę kuchni wychodzą charakterystyczne dla AIOLI potrawy: śniadania, przekąski, sałaty, sandwiche, pasty, burgery i pizze. Szefowie kuchni regularnie zaskakują sezonową, spontaniczną kuchnią. Każdego wieczoru gra tu DJ dzięki czemu lokal tętni życiem niczym najpopularniejsze kantyny miast Europy. To miejsce, w którym kuchnia południa łączy się ze stylem życia. Nie zwalniamy tempa, wychodzimy naprzeciw oczekiwaniem naszych #aïolifriends i to im dedykujemy strategie, na których opieramy działania.
Tacy jesteśmy: autentyczni.
Tacy są też nasi Goście, których styl życia współgra z rytmem AïOLI.
W końcu przychodzisz do miejsca, do którego należysz i które sam tworzysz.
Twórcami projektu są współautorzy warszawskich brandów takich jak AïOLI Cantine Bar Café Deli Plac Konstytucji 5 i ul. Świętokrzyska 18, MOMU oraz Banjaluka. Koncepty realizowane przez Grupę Kreatywną Instynkt to jedne z najprężniej funkcjonujących miejsc. Liczba Gości odwiedzających miejsca prowadzone przez Agencję, sięga nawet 1200 osób dzienne i wciąż rośnie.
Bądźcie gotowi na sztorm emocji.