Kuchnia
śródziemnomorska
Szef kuchni
Marcin Lesiak
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
2019
Regularna cena za 2 Gości
brak danych
Al Fuego to restauracja na Żoliborzu na terenie Defabryki. Poza świetną kuchnią, w której spotkają się smaki kolorowej Ameryki Południowej, eleganckiej Hiszpanii i wracającej do łask kuchni Polskiej, to także wspaniała atmosfera i niespotykany wystrój.
Szefem kuchni jest Marcin Lesiak, który przez ostatnie 7 lat dowodził w jednej z najlepszych restauracji na terenie Mazowsza. Zdobył dla niej tytuł knajpy roku – wybieranej według publiczności Gazety Wyborczej w roku 2016. Ponad to praca jego i jego zespołu co roku nagradzana była rekomendacją w przewodniku kulinarnym Gault&Millau.
W naszej karcie znajdziecie steki, owoce morza, paelle, makarony oraz specjalne menu weekendowe. Doskonałym uzupełnieniem naszego menu jest bogata karta win.