Kuchnia
europejska
Szef kuchni
Tomasz Tracz
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
1990
Eteryczne, kameralne wnętrza zabytkowej Baszty na Wzgórzu Zamkowym w krakowskich Przegorzałach przeniosą Cię w wyjątkowy klimat, którego zwieńczeniem jest niesamowity, panoramiczny widok, który podziwiać można z tarasu.
Autorska karta obecnej restauracji „U ZIYADA” bazuje na fachowości, lokalnych produktach klasy premium oraz odkrywaniu nieodkrytego. Polska wołowina, jagnięcina, owoce morza, steki, świeże ryby i aromatyczne przyprawy z orientalną kurdyjską nutą, a to wszystko w niezobowiązującej atmosferze unikatowego miejsca.
Odważnie eksperymentujemy, jednak z poszanowaniem tradycyjnego podejścia, co sprawia, że osiągamy idealnie wyważone smaki. Dzięki naszej miłości do gotowania powstają potrawy, które przywołują unikatowe emocje i miłe wspomnienia. Dołożymy wszelkich starań, by ich smak nieodłącznie kojarzył Ci się z naszą restauracją, Wzgórzem Zamkowym i po prostu z Krakowem.
Inspirujemy, tworzymy i serwujemy wyśmienitą kuchnię.