O nasKarieraNa prezentDoświadczenia SpecjalneWeekly
Pomoc
PL
Icon arrow
Znajdź stolik#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search

Biały Królik (Gdynia)

polska • Ulica Folwarczna 2, Trójmiasto
Ulubione
Icon text-align-left
Opis restauracji
Kuchnia

polska

Szef kuchni

Marcin Popielarz i Dawid Bielecki

Atmosfera

fine dining

Rok otwarcia

2015

W naszej kuchni najważniejsze jest świadome czerpanie radości z jedzenia. Pragniemy, aby posiłek wzbudzał emocje, w równym stopniu kusił zmysły wzroku, powonienia i smaku. Wyjątkowa atmosfera, dbałość o detale oraz profesjonalna obsługa, sprawiają że ulubione smaki odnajdzie tu zarówno nowicjusz kulinarny, jak i doświadczony smakosz. Menu restauracji sięga do korzeni kuchni polskiej, bogatej w mięsa, ryby, warzywa, sery i leśne zioła. Kreatywność Szefa Kuchni pozwala przenieść się w podróż do smaków z dzieciństwa. Specjalnością kuchni są receptury zamknięte w obrębie Kaszub, Żuław i Mierzei, dzięki czemu wspieramy lokalne gospodarstwa. Wyselekcjonowani producenci dostarczają nam naturalnych, świeżych i pełnowartościowych składników. Mamy więc pewność, że przygotowane dania zawsze są najwyższej jakości. Biały królik to miejsce, które poszerza horyzonty smaków. Niepowtarzalny wystrój sal wprowadza w magiczny świat baśni i nawiązuje do charakteru dań. Tradycyjne potrawy ubrane są w dodatki, które odpowiadają współczesnym trendom. UWAGA! Miejsce tylko dla osób dorosłych!
Icon restaurant
Cechy
Icon location-outline
Lokalizacja i dane kontaktowe
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award