Kuchnia
europejska
Szef kuchni
Andrzej Kuper
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
2021
Sezonowy smak wrocławskich tradycjiㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Browar Stu Mostów tuż przy wrocławskim Rynku🍻 Żartów nie ma, taka ekspansja browaru rzemieślniczego to rzecz (nie tylko) w naszym kraju rzadko spotykana. O tym, czy za sto, dwieście lat zasłużymy na malutki, tyci, tyci malusieńki, akapit w kronikach piwnych tradycji Wrocławia, zadecydujecie w dużej mierze już Wy sami.
Ale po kolei.
20 kranów. Dwadzieścia! To pierwszy powód, dla którego powinniście rozważyć bardzo poważnie Browar na Świdnickiej jako to miejsce w ramach i nie tylko festiwalu Restaurant Week jako must visit! Nie bez przyczyny pierwsze, co zobaczycie, zaraz po wejściu do naszego Bistro, to bar. Ale to nie wszystko. W kuchni też nie poszliśmy na skróty. Wrocławskie tradycje kulinarne? Jasne, ale serwowane z twistem. Potrawy spotykane w lokalach z najwyższej półki? Pewnie, ale przełamane sezonowym owocem, który sprowadzamy wyłącznie od zaprzyjaźnionego rolnika i wykorzystujemy podczas warzenia naszego piwa. Nie liczcie na typowy bar z typowymi przekąskami do piwa. To nie my.