O nasKarieraNa prezentDoświadczenia SpecjalneWeekly
Pomoc
PL
Icon arrow
Znajdź stolik#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search

Butchery & Wine (Michelin rekomendacja)

ogródek • Antoniego Abrahama 41, Trójmiasto
Ulubione
Icon text-align-left
Opis restauracji
Kuchnia

międzynarodowa

Szef kuchni

Mateusz Ciołko

Atmosfera

casual / swobodna

Rok otwarcia

2023

Steki w Gdyni z przewodnika Michelinㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ Dla miłośników mięsa, steków i najwyższej jakości produktu to bardzo dobra informacja - pod koniec marca w Gdyni otworzyła się restauracja Butchery&Wine Gdynia. Miejsce opiera się na doświadczeniu kultowej, warszawskiej restauracji o tej samej nazwie - Butchery&Wine, która wielokrotnie notowana była w międzynarodowym przewodniku Michelin Guide, a od 11 lat otrzymuje wyróżnienie Bib Gourmand. Dla Butchery&Wine Gdynia najważniejsza jest prostota, smak i autentyczność. W menu znajdziecie kilkadziesiąt rodzajów steków przyrządzonych na grillu z najwyższej jakościowo polskiej i zagranicznej wołowiny, ale też np. burgera z grzybami i cheddarem, a w przystawkach kilka klasyków jak Parfiat Foie Gras, szpik kostny i tatar wołowy. Na ogniu można przyrządzić wiele więcej niż tylko steki. To jeden z powodów, dla którego go uwielbiamy jak np. grillowana makrela z czosnkiem niedźwiedzim. Nie zabraknie owoców morza jak również wegetariańskich propozycji. Dla miłośników wina sommelier dobierze fantastyczne Amarone czy spektakularne Barolo na kieliszki, a dla tych którzy kochają piwo Butchery&Wine Gdynia przygotowało polskie piwo rzemieślnicze - Browar Staropolski.
Icon restaurant
Cechy
Icon location-outline
Lokalizacja i dane kontaktowe
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award