O nasKarieraNa prezentDoświadczenia SpecjalneWeekly
Pomoc
PL
Icon arrow
Znajdź stolik#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search

BYDŁO I POWIDŁO Steaks&Seafood

casual / swobodna • Francuska 14, Warszawa
Ulubione
Icon text-align-left
Opis restauracji
Kuchnia

amerykańska

Szef kuchni

Mateusz Windys

Atmosfera

casual / swobodna

Rok otwarcia

2013

BYDŁO i POWIDŁO to pierwsza jadalnia wołowiny z prawdziwego zdarzenia. Jej specjalnością były do tej pory burgery i steki z argentyńskiej i polskiej wołowiny. W samym sercu magicznej Saskiej Kępy, przy ul. Francuskiej 14 znajdziecie drugi lokal BYDŁA i POWIDŁA, który zaskoczy Was Surf&Turf! W menu oprócz klasycznych burgerów, które Goście znają z restauracji przy ul. Kolejowej, znajdą się steki z najlepszej wołowiny oraz seafood. W menu na Francuskiej znajdą się więc: shrimp roll, tuna tacos, steki z tuńczyka i z sezonowanej na miejscu, na sucho wołowiny, burgery z wołowiną i krewetkami lub z dorszem w chrupiącej panierce! Nie zabraknie również najświeższych owoców morza: ostryg, ośmiornicy, turbota i krewetek królewskich! Niesamowite wnętrze restauracji zaskakuje już na wejściu. Jak mówią właściciele restauracji: „Za projekt wnętrza odpowiada architekt Kacper Gronkiewicz. Stworzył i wprowadził w życie odważną wizję przestrzeni, za co jesteśmy mu ogromnie wdzięczni! Podwieszany sufit, oświetlenie i misterna konstrukcja nad głowami Gości - nawiązują do tego, co w BYDLE i POWIDLE najważniejsze.”
Icon restaurant
Cechy
Icon location-outline
Lokalizacja i dane kontaktowe
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award