Kuchnia
azjatycka
Szef kuchni
Rabie Abed Alsalam
Atmosfera
z widokiem
Rok otwarcia
2012
Regularna cena za 2 Gości
brak danych
Restauracja Concept 13 znajduje się na piątym piętrze DH VITKAC. Urządzone ze smakiem i dbałością o każdy szczegół, nowoczesne, przeszklone wnętrze z piękną panoramą stolicy, potrawy kuchni międzynarodowej, tappanyaki a także selekcja steków z grilla przygotowywanych bezpośrednio w otwartej części kuchni, zachwycą najbardziej wymagających klientów. Wyjątkowość naszej kuchni opiera się na doświadczeniu oraz innowacyjności w tworzeniu potraw, a także na zaangażowaniu wynikającym z kulinarnych pasji naszych kucharzy.
UWAGA! Podziemny parking dla Gości restauracji w budynku VITKAC 50% taniej!
Szef kuchni, Rabie Aded Alsalam, studiował na Uniwersytecie w Damaszku, pracował w Bejrucie, na Cyprze, w Londynie, a na końcu – w Warszawie. Bardzo ważna w jego życiu jest natura. Każdą wolną chwilę stara się spędzać na jej łonie.
Inspiracje czerpie z doświadczeń z życiowej drogi jaką przeszedł. Z tego, skąd pochodzi i gdzie życie doprowadziło go z wielkim skupieniem na smaku. Jego najmilsze wspomnienia są związane z potrawami, jakich doświadczył w swoim rodzinnym mieście, ale ma wielki szacunek dla polskiej kuchni, która stała się jego nowym domem.
“Gotowanie przynosi mi szczęście i robię to najlepiej, jak potrafię. Po 5 latach pracy z Darkiem Barańskim nie mogę sobie wyobrazić lepszego nauczyciela niż on. Szanuję również Gordona Ramsaya za jego sposób gotowania, imperium, które zbudował i jego osobisty i zawodowy sukces. “
Jego ulubioną kuchnią jest kuchnia azjatycka.