Kuchnia
polska
Szef kuchni
Rafał Hreczaniuk
Atmosfera
fine dining
Rok otwarcia
2016
Warszawska restauracja „Dyletanci” to koncept duetu – Rafał Hreczaniuk i Norbert Dudziński, wybitnych: szefa kuchni i sommeliera. Dyletanci posiadają największą kartę win w Polsce z selekcją ponad 1100 pozycji oraz dużym wyborem win na kieliszki (ponad 40). Restauracja jest ujęta w przewodnikach kulinarnych i tych traktujących o winie: 15.5 punkta w przewodniku Gault&Millau, 50Best Discovery, Best of Award of Excellence(Wine Spectator), Star Wine List.
Menu Dyletantów opiera się na sezonowych produktach pochodzących z ekologicznych źródeł - Dyletanci posiadają swoją farmę warzyw i owoców w podwarszawskim Magnuszewie.
Rafał Hreczaniuk – jeden z najbardziej doświadczonych i utytułowanych w Polsce chefów –(m.in. nominacja do tytułu „Szef Jutra” przez Gault & Millau Polska 2019). Kuchnię Rafała można by określić jako międzynarodową z polskim twistem. Słynie on z lekkiej interpretacji ryb i warzyw, jego autorskie menu zmienia się w rytmie natury.
Norbert Dudziński - wcześniej Head Sommelierem w kopenhaskiej w restauracji Geranium wyróżnionej 3 gwiazdkami Michelin, aktualnie nr 5 na świecie wg rankingu San Pellegrino - The World’s 50 Best Restaurants.