O nasKarieraNa prezentDoświadczenia SpecjalneWeekly
Pomoc
PL
Icon arrow
Znajdź stolik#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search

Dyletanci

fine dining • ul.Rozbrat 44 A Warszawa 00-419 tel 692-887-234, Warszawa, Warszawa
Ulubione
Icon text-align-left
Opis restauracji
Kuchnia

polska

Szef kuchni

Rafał Hreczaniuk

Atmosfera

fine dining

Rok otwarcia

2016

Warszawska restauracja „Dyletanci” to koncept duetu – Rafał Hreczaniuk i Norbert Dudziński, wybitnych: szefa kuchni i sommeliera. Dyletanci posiadają największą kartę win w Polsce z selekcją ponad 1100 pozycji oraz dużym wyborem win na kieliszki (ponad 40). Restauracja jest ujęta w przewodnikach kulinarnych i tych traktujących o winie: 15.5 punkta w przewodniku Gault&Millau, 50Best Discovery, Best of Award of Excellence(Wine Spectator), Star Wine List. Menu Dyletantów opiera się na sezonowych produktach pochodzących z ekologicznych źródeł - Dyletanci posiadają swoją farmę warzyw i owoców w podwarszawskim Magnuszewie. Rafał Hreczaniuk – jeden z najbardziej doświadczonych i utytułowanych w Polsce chefów –(m.in. nominacja do tytułu „Szef Jutra” przez Gault & Millau Polska 2019). Kuchnię Rafała można by określić jako międzynarodową z polskim twistem. Słynie on z lekkiej interpretacji ryb i warzyw, jego autorskie menu zmienia się w rytmie natury. Norbert Dudziński - wcześniej Head Sommelierem w kopenhaskiej w restauracji Geranium wyróżnionej 3 gwiazdkami Michelin, aktualnie nr 5 na świecie wg rankingu San Pellegrino - The World’s 50 Best Restaurants.
Icon restaurant
Cechy
Icon location-outline
Lokalizacja i dane kontaktowe
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award