Cuisine
polska
Chef
Marcin Popielarz i Dawid Bielecki
Atmosphere
fine dining
Year opened
2015
W naszej kuchni najważniejsze jest świadome czerpanie radości z jedzenia. Pragniemy, aby posiłek wzbudzał emocje, w równym stopniu kusił zmysły wzroku, powonienia i smaku. Wyjątkowa atmosfera, dbałość o detale oraz profesjonalna obsługa, sprawiają że ulubione smaki odnajdzie tu zarówno nowicjusz kulinarny, jak i doświadczony smakosz.
Menu restauracji sięga do korzeni kuchni polskiej, bogatej w mięsa, ryby, warzywa, sery i leśne zioła. Kreatywność Szefa Kuchni pozwala przenieść się w podróż do smaków z dzieciństwa.
Specjalnością kuchni są receptury zamknięte w obrębie Kaszub, Żuław i Mierzei, dzięki czemu wspieramy lokalne gospodarstwa. Wyselekcjonowani producenci dostarczają nam naturalnych, świeżych i pełnowartościowych składników. Mamy więc pewność, że przygotowane dania zawsze są najwyższej jakości.
Biały królik to miejsce, które poszerza horyzonty smaków. Niepowtarzalny wystrój sal wprowadza w magiczny świat baśni i nawiązuje do charakteru dań. Tradycyjne potrawy ubrane są w dodatki, które odpowiadają współczesnym trendom.
UWAGA! Miejsce tylko dla osób dorosłych!