About usCareerAs a giftPremium ExperiencesWeekly
Help
EN
Icon arrow
Find a table#ChefsMenuFestivalsBlog
Sign in
Icon search

Ed Red Steak&Poultry House

międzynarodowa • Ulica Bocheńska 7, Kraków
Favorite
Icon text-align-left
Description
Cuisine

międzynarodowa

Chef

Przemysław Skibiński

Atmosphere

casual / swobodna

Year opened

2014

Smakowite podróże przez mięsne regionyㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ Ed Red to kultowa mięsna restauracja, łącząca klasyczne kulinarne kanony z nowoczesną wizją wyprzedzającą trendy. Przed laty pionier sezonowania wołowiny na sucho, dziś Ed Red pod wodzą szefa Przemka Skibińskiego, znów zaskakuje, przypominając smakoszom, jak smakuje wolno hodowane ptactwo z rożna. Antrykoty i rostbefy z polskiej wołowiny sezonowanej na sucho, przenosimy z grilla na gorącą patelnię, odkrywając przed miłośnikami steków paletę unikalnych doznań smakowych. Perliczka z rożna ze złocistą, chrupiącą skórką, czy może soczysty stek bastowany ziołami i podany z masłem homarowym? Odpowiedzi na takie pytania znajdziesz tylko w krakowskim Ed Redzie. Odkryj z nami nowy rozdział opowieści o sztuce przyrządzania steków i drobiu!
Icon restaurant
Features
Icon location-outline
Location and contact details
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award