Cuisine
polska
Chef
Bartłomiej Trojanowski
Atmosphere
romantyczna
Year opened
2015
Kieliszki na Próżnej wine kitchen – miejsce, w którym pierwsze skrzypce gra wino, w którym poszukujemy idealnej równowagi między tym, co w kieliszku, a tym, co na talerzu.
Zbudowane w oparciu o doświadczenie zespołu stojącego za Butchery & Wine oraz Brasserie Warszawską oraz jednego z najlepszych polskich sommelierów, Pawła Demianiuka, imponujące portfolio win w Kieliszkach oparte jest na własnym imporcie Vini e Affini, od wiodących małych i średnich producentów, przede wszystkim z Europy, z naciskiem na Włochy.
Znamy naszych winiarzy i ich historie. W karcie nie brakuje win naturalnych i tych z rzadkich, endemicznych odmian. Karta Kieliszków obejmuje kilkaset pozycji – i będzie ciągle się zmieniać, zawsze mając w zanadrzu jakąś niespodziankę.
Nasza Kuchnia nie wstydzi się polskiej tradycji, ale podchodzi do niej ze świeżym i twórczym zapałem. W menu obok pełnoprawnych dań znalazły się także talerzyki - drobne, oryginalne przekąski do wina, z których jesteśmy szczególnie dumni.
Nasza kuchnia pozyskuje najwyższej jakości produkty od małych, lokalnych dostawców - stawiamy im równie wysokie wymagania, co współpracującym z nami winiarzom.