About usCareerAs a giftPremium ExperiencesWeekly
Help
EN
Icon arrow
Find a table#ChefsMenuFestivalsBlog
Sign in
Icon search

Neo(n) Bistro | Chef Ernest Jagodziński | 03-04.09 |

fine dining • Nowogrodzka 27 (wejście od ul. Parkingowej przez parking Hotelu Novotel; 8 piętro), Warszawa
Favorite
Icon text-align-left
Description
Cuisine

międzynarodowa

Chef

Ernest Jagodziński

Atmosphere

fine dining

Year opened

1990

Neo(n) Bistro jest pierwszą próbą po-lockdownowej redefinicji fine diningu. To seria unikalnych, weekendowych kolacji wiodących polskich Chefów organizowanych przez twórców Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant Week i Fine Dining Week. Kolacje odbywają się w Warszawie, w na co dzień niedostępnych, niezwykle magicznych i spektakularnych przestrzeniach. Niepowtarzalnym doświadczeniom i kulinarnym doznaniom towarzyszy odpowiednia oprawa oraz doskonały serwis. W ten weekend stery Neo(n) Bistro przejmuje Szef Kuchni Ernest Jagodziński, który od lat tworzy najlepsze poznańskie projekty kulinarne. Ceniony autorytet w branży, trener i edukator. Ernest od zawsze wiedział, co chce robić w życiu- tworzyć. Spośród wszystkich kreatywnych dziedzin wybrał właśnie kuchnię. Swoje pierwsze gastronomiczne kroki stawiał w warszawskiej Restauracji 99. Następnie trafił do Restauracji Sens i hotelu Intercontinental. W hotelu The Westin Warsaw objął stanowisko zastępcy Szefa Kuchni. W 2005r. wygrał konkurs Martell - konkurs kulinarny młodych talentów, a w 2009r. wygrał konkurs organizowany przez magazyn „Kuchnia” - konkurs „Kucharz – odkrycie roku 2009”. W 2012 objął stanowisko Executive Chefa w City Parku, tworząc wspaniałą restaurację Cucina 88. W 2017r. został wyróżniony przez przewodnik Gault & Millau Polska otrzymując tytuł Szefa Jutra. Reprezentował Polskę na prestiżowym konkursie kulinarnym Chefs en Or w Paryżu. Srebrny medalista Bocuse d’Or 2019-polskiej edycji najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie oraz trener w Academy Bocuse d’Or Poland. Od ponad 4 lat prowadzi autorską restaurację w Poznaniu- “Autentyk- Kuchnia i Ludzie”. Jest również ambasadorem Koppert Cress w Polsce. O sztuce kulinarnej mógłby opowiadać godzinami, a swoja pasją zaraża kolejne pokolenia kucharzy. W codziennej pracy najbardziej ceni wolność twórczą i zadowolenie gości. Miłośnik słodko-gorzkich smaków. Bardzo szanuje produkt i ludzi wokół siebie. Twierdzi, że pracuje w ciszy, a sukces sam zrobi hałas... Jego kulinarne autorytety to m.in. Tetsuya Wakuda, Alain Ducasse i Charlie Trotter. Ta wyjątkowa kolacja odbędzie się w niezwykłym i niedostępnym dotąd miejscu- w samym centrum Warszawy, na ostatnim poziomie parkingu należącego do hotelu Novotel przy ul. Parkingowej. Miejscu dotychczas doskonale znanym z sesji zdjęciowych oraz reklam. Nocny Market i RestaurantClub jako pierwsi przejmują tę przestrzeń w celu stworzenia czegoś więcej - flagowej restauracji Neo(n) Bistro z 360° widokiem na stolicę. W przypadku złej pogody zastrzegamy sobie prawo przeniesienia wydarzenia piętro niżej (dach będzie cały czas dostępny dla Gości). Na miejscu na Gości będą czekać kocyki, podgrzewacze i ciepłe cocktaile. Na miejscu będzie możliwość zakupienia napojów, alkoholi oraz dedykowanego pod menu wine pairingu. Toaleta podczas wydarzenia będzie mieściła się w zaprzyjaźnionej Restauracji obok (Hopito). W przypadku większych rezerwacji prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Gości - mailowo: [email protected] lub telefonicznie pod numerem: 22 113 43 00 * Nie ma możliwości odwołania rezerwacji.
Icon restaurant
Features
Icon location-outline
Location and contact details
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award