konfitowany boczek z rasy puławskiej/puree z jabłka/marynowane morele/pieczona cebulka/sos cydrowy/emulsja z pieczonego pora
POZYCJA 4:
pierożki z farszem rybnym/sos maślany aromatyzowany tymiankiem/ikra z pstrąga/olej pietruszkowy
POZYCJA 5:
sernik kokosowy/żel z ananasa/prażone wiórki kokosowe/maliny
Menu B
POZYCJA 1:
chłodnik z pomidorów/pomidory concasee /czereśnie/panierowana bryndza
POZYCJA 2:
gratin z selera/sos maślano - truflowy/duxelle
POZYCJA 3.:
stek z kalafiora/crunch orzechowy/sos serowy/opiekana marchew/„listkowany” ziemniak
POZYCJA 4:
pierożki z wędzonym tofu/sos chili ze smażonym czosnkiem szalotką i sezamem/marynowane morele
POZYCJA 5:
sernik kokosowy/żel z ananasa/prażone wiórki kokosowe/maliny
FREE with every menu!
In the next step choose gifts for the reservation
Dewar's 12 Neat
Najczęściej nagradzana na świecie szkocka blended whisky w czystej formie.
Dewar's 12 Old Fashioned
Klasyczny cocktail w wyrafinowanej odsłonie, z nutą cytrusów i bittersa.
Dewar's 12 Sour
Orzeźwiający słodko-kwaśny klasyk pełen charakteru szkockiej whisky, z dodatkiem Vegg White - wegańskiego substytutu białka jaj
Mocktail Sour (~0%)
Włoskie aperitivo (<0,5% alk.) z pianką na bazie Vegg White - wegańskiego substytutu białka jaj.
Description
Cuisine
europejska
Chef
Bartosz Myciak
Atmosphere
fine dining
Year opened
2020
Tkacka 7 to więcej niż adres – to miejsce, gdzie wielkomiejska energia spotyka oryginalną muzykę, sztukę i autorską kuchnię opartą na świeżych, lokalnych produktach, tworząc dania dla najbardziej wymagających podniebień.