Kuchnia
nowoczesna
Szef kuchni
Kamil Wyka
Atmosfera
fine dining
Rok otwarcia
2017
Restauracja Ferula w Hotelu Bacówka Radawa & SPA**** to tradycyjna kuchnia w nowoczesnym wydaniu. Jej podstawą są ekologiczne produkty pochodzące od regionalnych dostawców.
Wyjątkowy smak przygotowywanych przez nas potraw wzbogacany jest przez świeże zioła, które zrywane są prosto z naszego ogródka.
Dbałość o najwyższą jakość serwowanych przez nas dań sprawiła, że restauracja Ferula została doceniona przez niezależnych ekspertów. Została ona wyróżniona m.in. w Żółtym Przewodniku Gault & Millau Polska i znalazła się w gronie Poland 100 Best Restaurants, a wdrażana od samego początku istnienia restauracji idea, stała się podstawą, aby ubiegać się o prestiżowy certyfikat Slow Food Polska. Hotel i restauracja łączą w sobie najwyższą jakość obsługi, doskonałe jedzenie i przytulną atmosferę, w której aż chce się zasmakować w pożywnych śniadaniach czy romantycznych kolacjach we dwoje. Ponadto, restauracja oferuje starannie dobrane menu dziecięce, odpowiadając na wymagania najmłodszych gości.