Kuchnia
regionalna
Szef kuchni
Tomasz Słonina & Nazar Danyliuk
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
2020
Doświadczenie specjalne - limitowane!
Jedzeniem można, a nawet trzeba się dzielić. W wielu kulturach świata stół podczas posiłków zamienia się w miejsce wymiany emocji, doświadczeń oraz smaków. Chcemy, żeby właśnie tak było w Foldze. Zdecydowaliśmy się otworzyć restaurację foodsharingową, ponieważ wierzymy, że to najfajniejszy sposób na jedzenie posiłków. Pomyślcie tylko, ile można spróbować podczas jednej kolacji? Każdy kolejny smak, każdy talerz lądujący na stole, to nowe doświadczenie i garść związanych z nim emocji. Jedzenie jest integralną częścią naszego życia – wierzymy, że trzeba je celebrować ze swoimi najbliższymi jak najczęściej, bo gdzie znajdziemy lepsze miejsce do dzielenia się radością, niż przy stole?