O nasKarieraNa prezentDoświadczenia SpecjalneWeekly
Pomoc
PL
Icon arrow
Znajdź stolik#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search

Giuseppe - warsztaty z kuchni włoskiej

rybne • Hipoteczna 3, Lubelskie
Ulubione
Icon text-align-left
Opis restauracji
Kuchnia

włoska

Szef kuchni

Jakub Chmielarczyk

Atmosfera

casual / swobodna

Rok otwarcia

1997

Tiramisu i tajemnice włoskiej kuchniㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ DOŚWIADCZENIE SPECJALNE - WARSZTATY KULINARNE z kuchni włoskiej (2 osobowe) Zaczniemy od przygotowania deseru, czyli sławnego na cały świat Tiramisu według oryginalnej receptury. Deser trafi do lodówki, aby stężał, a rozkoszować się nim będziecie na koniec imprezy. Jako przekąskę zrobimy pyszne foccacie. W klasycznej wersji z oliwą i rozmarynem, oraz bardziej wypasionej, z doskonałej jakości dodatkami np. buratta, oliwki kalamata, mortadela bolońska z sosem pistacjowym. Idealnie skomponują się z deską serów (Pecorino, Grana Padano, Camembert, Feta, Gorgonzola) oraz oliwą prosto z tłoczni z Corleone na Sycylii. Danie główne to własnoręcznie zrobiony makaron tagliatelle, który wykorzystacie do przygotowania jednego z poniższych dań: - Krewetki w sosie winno-maślanym - Rzymska Carbonara Nad całością czuwać będzie nasz szef kuchni Jakub Chmielarczyk, a wszystko to oczywiście w towarzystwie kieliszka wyśmienitego włoskiego wina. (Możesz wybrać wersję bezalkoholową). Każda para pracuje na swoim stanowisku. Zapewniamy cały potrzebny sprzęt. Fartuchy, piecyki do pieczenia, maszynki do makaronu, kuchenki, patelnie i noże. W cenie warsztatu oferujemy: kawę, herbatę, wodę, oraz wszystkie dania, które powstaną podczas warsztatu. Istnieje możliwość zakupienia dodatkowych napojów oraz zestawu do samodzielnego pieczenia pizzy w domu z 20% rabatem.
Icon restaurant
Cechy
Icon location-outline
Lokalizacja i dane kontaktowe
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award