Kuchnia
europejska
Szef kuchni
Kacper Sawoń
Atmosfera
fine dining
Rok otwarcia
2024
Smaki z XIX-wiecznych kart menuㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Restauracja Gustaw to miejsce, w którym sięgająca XVI w. obronna i wojenna historia Bastionu Sakwowego nabiera innego wymiaru. Nasza nazwa inspirowana jest postacią Gustawa Liebicha, na cześć którego w XIX w. jego brat Adolf wybudował niezwykły kompleks w stylu włoskiego neorenesansu i przekształcił Wzgórze Sakwowe w tętniące życiem centrum kultury. Dziś nasz szef kuchni Kacper Sawoń kontynuuje kulinarne dziedzictwo "Taschenbastion", nadając mu autorskie, nowoczesne oblicze. Jego kuchnia to połączenie pasji, najwyższej jakości lokalnych produktów i inspiracji czerpanych z XIX-wiecznych kart menu kuchni polskiej i breslauerskiej. Odwiedźcie restaurację Gustaw i poczujcie niebywały klimat tego miejsca. Zapraszamy!