Kuchnia
polska
Szef kuchni
Hubert Tabak
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
2018
Regularna cena za 2 Gości
brak danych
99zł za 3 dania + cocktail lub mocktail! ㅤㅤㅤㅤ
Inspiracje czerpiemy z wiekowego, krakowskiego bruku. Restauracja Halicka Eatery & Bar zawdzięcza nazwę ulicy, przy której została otwarta. Podobnie jak hotel PURO łączy dwie wartości: szacunek do historycznego kontekstu i ambicję do kreowania jakości.
Trzeba znać kulinarne zasady, żeby wiedzieć jak je łamać. Nasz chef Hubert Tabak lubi zaskakiwać gości, nadając prostym składnikom wyrafinowany charakter. Zna się z lokalnymi dostawcami po imieniu, a oni codziennie odkładają dla niego najświeższe produkty. To z nich powstają kosmopolityczne kompozycje: ryby, mięso, pasty, dania wegetariańskie… od naszego stołu nikt nie wstaje głodny!
Ale Halicka to nie tylko karta! Nowoczesny design i współczesna sztuka wpisują się w artystyczny charakter tej części miasta, przyciągając członków kreatywnej społeczności i podróżników z całego świata. Tętnimy życiem w rytmie, który wyznacza Kazimierz.