O nasKarieraNa prezentDoświadczenia SpecjalneWeekly
Pomoc
PL
Icon arrow
Znajdź stolik#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search

Kawaleria

desery • Gołębia 4, Kraków
Ulubione
Icon text-align-left
Opis restauracji
Kuchnia

europejska

Szef kuchni

Grzegorz Godzik

Atmosfera

casual / swobodna

Rok otwarcia

2004

Tajemnice szlacheckiego stołu czekająㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ Restauracja Kawaleria powstała w roku 2004 z połączenia moich tradycji rodzinnych, pasji do koni i zamiłowania do dobrej kuchni. Pradziadek mój w latach 20-tych był komendantem Szkoły Kawalerii w Grudziądzu. Dorastałam w atmosferze dawnych obyczajów, stąd chęć stworzenia takiego miejsca, gdzie lata świetności Kawalerii choć na chwilę jeszcze powrócą. Wraz z Szefem Kuchni Grzegorzem Godzikiem proponujemy kuchnię polską, a ideą jest łączenie tradycyjnych smaków dworów szlacheckich ze współczesnymi trendami. Kawalerzyści słynęli z pasji do dobrego jedzenia i niebanalnych trunków, co stało się naszą myślą przewodnią. Serdecznie zapraszam - Magdalena Luchetta Łodzińska.
Icon restaurant
Cechy
Icon location-outline
Lokalizacja i dane kontaktowe
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award