Kuchnia
europejska
Szef kuchni
Maciej Majewski
Atmosfera
ekskluzywna
Rok otwarcia
2013
Położona w samym centrum Warszawy, La Brasserie Moderne jest współczesną interpretacją klasycznej francuskiej brasserie, oferującej bogate menu, oparte na najlepszych sezonowych produktach. Dania według koncepcji Szefa kuchni Macieja Majewskiego są wynikiem jego kulinarnych pasji i zaangażowania. Menu jest finezyjnym połączeniem tradycyjnej francuskiej kuchni z polskimi akcentami, w nowoczesnym wydaniu. Wszystkie dania są przygotowywane w otwartej kuchni na oczach Gości, którzy mogą delektować się zapachami. Menu oferuje bogaty wybór wyrafinowanych kompozycji wraz z flagowymi daniami Szefa Kuchni. Dania oznaczone symbolem De-Light, o obniżonej zawartości kalorii są dostępne w karcie menu. Imponująca kolekcja najlepszych roczników win jest doskonałym uzupełnieniem restauracyjnej przygody w La Brasserie Moderne. Elegancja restauracji jest podkreślona przez wyrafinowane wnętrza projektu światowej klasy architekta Didier Gomeza.
*Restauracja wyróżniona w Żółtym Przewodniku Gault&Millau 2016