Kuchnia
francuska
Szef kuchni
Daniel Górski
Atmosfera
romantyczna
Rok otwarcia
2011
Mokotowska Restauracja powstała przed 5 laty z miłości do owoców morza oraz wspaniałej francuskiej kuchni. Napis „les saveurs de France” (smaki Francji – w tłumaczeniu), który wita Gości, nie jest na wyrost – l'Arc specjalizuje się w kuchni kraju Galów, skupiając się szczególnie na tym, co na talerz trafia z morza. Restauracja działa przez siedem dni w tygodniu, zaś owoce morza dostarczane są bezpośrednio z Francji i Holandii na zamówienie, własnym transportem, zawsze świeże.
W l'Arc Varsovie można spróbować 6 najlepszych gatunków ostryg (nie tylko czystych - z morza, ale również zapiekanych np. z szynką Bayonne). Kuchnia przygotowuje na wiele różnych sposobów homara (np. z sosem koktajlowym, cytrusowym, lub zapieczonego pod beszamelem czy – w wersji dla wymagających Gości – z kawiorem z jesiotra). W menu są również ryby, mule, a także dania mięsne oraz zupy. Na deser natomiast crème brûlée lub sernik z białej czekolady.